Organisaties in Vathorst-Hooglanderveen

Ontdek onze 88 organisaties en initiatieven

Buurtinitiatief

Welkomstwerk

De start van het Welkomwerk was op 2 juli 2002 bij de oplevering van de eerste woning aan de Leersumseberg 42. Ook werden er opnames gemaakt van ons werk voor het programma “Heilig Vuur” van de NCRV, die op 13 juli 2003 werden uitgezonden.

In die aflevering was aandacht voor het werk van dominee Jos van Oord in het dorp Hooglanderveen, gelegen aan de rand van Amersfoort, en zijn drijfveer om de bewoners in de nieuw gebouwde Vinex-wijk Vathorst te laten integreren met de oorspronkelijke bewoners van het dorp. De film is nog aanwezig in het archief van Beeld en Geluid.

 

De inwoners van Hooglanderveen waren aanvankelijk niet blij met de komst van de nieuwe Vinex-wijk Vathorst in hun pittoreske dorpje. Niet alleen werden stilte en natuur bruut verstoord, ook moesten sommige bewoners verhuizen omdat hun woningen gesloopt werden. Anderen kregen een nieuw adres terwijl ze niet verhuisden!

Een Vinex-wijk bood echter ook nieuwe mogelijkheden, vond dominee Jos van Oord. Al die nieuwe bewoners zijn in potentie nieuwe kerkleden. De oorspronkelijke inwoners zochten troost en vonden die, God zij dank, vaak in hun geloof. Reden genoeg dus om de nieuwe bewoners van Hooglanderveen en Vathorst te helpen bij het integreren met de oorspronkelijke dorpsbewoners.

 

Na 20 jaar lijkt dat aardig gelukt. Bewoners van dorp en wijk ontmoeten elkaar bij diverse activiteiten in het dorp en Vathorst en niet te vergeten: in de winkels en bij verenigingen en sportclubs.

 

Ook in 2006 besteedde de NCRV weer aandacht aan ons werk. Ook haalden we regelmatig de kranten; bijvoorbeeld de Amersfoortse Courant, In Amersfoort, de Stad Amersfoort en Vathorst Nu.

 

Het ontstaan van het welkomstwerk:

Op 12 februari 2002, het was carnavalsdinsdag, kwamen 11 mensen bij elkaar in de parochiezaal van St.Joseph in Hooglanderveen voor een eerste bijeenkomst. Het initiatief kwam dus van ds. Jos van Oord van de Protestantse kerk en het bestuur van de Rooms Katholieke St. Joseph parochie. Pastoraal werker Frank de Heus kwam in december en werd er natuurlijk erbij betrokken.

 

De mensen uit het dorp hebben echt niet gekozen voor Vathorst, integendeel. Er was verdriet om het landschap dat zo sterk en snel veranderde. Maar toch hebben zij toen de moed opgevat om hun nieuwe buren welkom te heten. Dat getuigt van karakter! Zij stimuleerden ook anderen om dit leuke werk te gaan doen.

 

De  plannen werden bekend gemaakt in de “Hooglanderveense Informatie Krant” (de HIK) en het Oecumenisch kerkblad van Amersfoort-Noord: “Lopend Vuur”. Daarin deden we ook een oproep voor vrijwilligers.

 

Naast coördinatoren en onze mensen die de nieuwe bewoners in de nieuwbouw en bestaande woningen in Vathorst en Hooglanderveen hebben betrokken, zochten we naar mensen die alle gegevens voor ons in de computer bij wilden houden. Zo konden we nagaan of een adres wel bezocht was bij twijfels. 20 jaar geleden was nog niet iedereen bedreven met de computer!

 

De vrijwilligers werden voorbereid op hun werk d.m.v. een rollenspel, maar dat viel niet echt in de smaak bij dorpelingen. In de bijeenkomsten voor vrijwilligers werden de ervaringen besproken en daar leerden we veel van. Ook werden er regelmatig leuke dingen voor de vrijwilligers georganiseerd als dank voor het vele werk. En dat gebeurt nog steeds.

 

In een later stadium sloten zich ook de andere kerken aan om mee te doen, zoals de confessioneel Hervormden, Christelijk Gereformeerden en Nederlands Gereformeerden, die samen het Kruispunt vormen en de Gereformeerd Vrijgemaakte kerk. Het werk wordt nog steeds gedragen door de 5 gemeenschappen.

 

Het verwelkomen van de bewoners doen we nog steeds met een roos. Het informeren over alle instanties, verenigingen en maatschappelijke organisaties doen we met een boekje. Op dit moment zijn we bezig met de 6e druk. De vormgeving en de druk wordt verzorgd door drukkerij van Beek in Hooglanderveen.

 

Alle boekjes en folders komen nog steeds in een tasje met een groene opdruk: “Wees welkom op je nieuwe plek”.

Iedereen, die een woning betrekt die al eerder bewoond is geweest, kan zich melden via de informatie die staat op de website van OBV. Daarnaast hebben we ondertussen straatambassadeurs die hun nieuwe buren welkom heten.

 

Het welkomstwerk wordt door de bewoners en anderen nog steeds erg gewaardeerd. Het is vaak het eerste contact dat de nieuwe bewoners hebben met “Amersfoort” in hun eigen woning. De bewoners zijn meestal erg enthousiast en nemen het tasje vaak dankbaar aan. We horen heel vaak: wat leuk en wat lief! Sommige vrijwilligers zijn al vanaf het begin betrokken en actief.

 

Amersfoorters hadden ook moeite met een nieuwe wijk boven de A1 en waren vaak negatief. Zo mooi om nu te horen: we zijn geëmigreerd naar de andere kant van de A1.

 

Aanmelden

Henny Rouwhorst-Arends - hennyrouwhorst@hooglanderveen.net
Theater

Theaterweek in De Kamers (11-14 jr)

Ben jij tussen de 11 en 14 jaar oud, vind je het leuk om theater te maken en je zit je vol met ideeën? Dan is de Theaterweek echt iets voor jou!

In de zomervakantie wordt in samenwerking met Bzzzonder en ABC de Theaterweek georganiseerd. Van 11 tot en met 15 juli in Vathorst, in Theater De Kamers. Elke dag gaan wij van 10:00 tot 15:00 de hele dag theater maken en werken aan een geheel eigen stuk, dat wij op vrijdagavond 15 juli presenteren aan alle ouders, familieleden en vrienden die graag willen komen kijken!

In het maakproces in de Theaterweek wordt gewerkt vanuit drie kernwaarden; verbinding, kracht van het individu en creativiteit. Een door de groep zelf gemaakt stuk, waarin iedereen in zijn kracht staat, is het doel. 

De Theaterweek bestaat uit vijf dagen theaterles, inclusief lunch en voorafgaand aan de slotvoorstelling wordt een gezamenlijk diner verzorgd. Kosten zijn €145 per deelnemer.

Is de Theaterweek met jouw creativiteit en plezier in theater echt iets voor jou? Meld je dan aan via de volgende link: https://forms.gle/L26US1cpbireRdyv8

LET OP! Het is van belang om elke dag volledig aanwezig te zijn om deel te nemen aan de Theaterweek.

Voor eventuele vragen zijn wij bereikbaar via theaterweek@hotmail.com of 06-54947697

Aanmelden

Mike Nijstad - theaterweek@hotmail.com - 0645947697
Sport

Tennis- & Padelvereniging LTC Vathorst

LTC Vathorst bestaat sinds 2008 en is een vereniging voor het gehele sportieve gezin. Wij hebben 7 tennisbanen en 4 padelbanen, allen op kunstgras. Wij kennen één lidmaatschap, dus 2 sporten voor de prijs van 1. Wij werken met een afhangsysteem, waardoor je altijd (ook digitaal) zicht hebt op de banen die beschikbaar zijn. Voor diegenen die de sportieve skills willen verbeteren is er de mogelijkheid om lessen te volgen. Bij LTC Vathorst kun je zowel intern als extern competitie spelen. Tevens organiseren wij in augustus en september Open Toernooien voor zowel tennis als padel. Voor elk wat wils dus bij LTC Vathorst! Alle informatie over onze vereniging is te vinden op www.ltcvathorst.nl .

Waar

Olympus 26
Amersfoort
Ontmoeten

Vrouwennetwerk

Wil je nieuwe contacten opdoen, actieve vrouwen ontmoeten, sociaal of zakelijk netwerken, kennis delen of je bij een kring aansluiten?

VVAO Amersfoort wil groeien en zal daar komend jaar actief in investeren. Alle vrouwen met een academische of hbo-opleiding zijn van harte welkom bij onze afdeling. We organiseren interessante lezingen, excursies, Zoom-avonden en netwerk- en kringbijeenkomsten. Amersfoort heeft bestaande kringen op het gebied van loopbaan, uitgaan, wandelen, kunst, cultuur, koken, literatuur, fotografie, beleggen, bridgen, restaurants bezoeken, golfen en is bezig nieuwe kringen op te richten op het gebied van fietsen, watersport, cabrio-rijden, tuinieren. Leden kunnen deelnemen aan verschillende kringen en we stimuleren dat ook. Hoe meer je openstaat voor anderen en hoe meer je bereid bent je eigen kennis te delen, des te meer krijg je terug van de VVAO. Op de website https://www.vvao.nl/afdeling/14/amersfoort zie je wat we doen, inclusief de agenda.

Wil je meer weten of vrijblijvend een activiteit bijwonen? Aarzel dan niet en stuur een mail naar amersfoort@vvao.nl Eén van onze bestuursleden neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Aanmelden

Ivonne Schouten - ivonneschouten@gmail.com - 0651671059
Evenement

FOS Kidz Zomervakantie

FOS Kidz

Bij FOS Kidz staat plezier voorop. 

We hebben een uitdagend programma, waarbij de kinderen zich niet hoeven te vervelen! Er komt van alles aan bod in ons vakantieprogramma. Kunt & Cultuur, Sport & Spel en tussen de bedrijven door is er ook ruimte om lekker vrij te spelen of even te relaxen. Daar is de vakantie immers ook voor bedoeld. Elke dag sluiten we af met een gezamenlijke lunch. 

Informatie

 • De laatste 3 weken van de zomervakantie > 1 augustus t/m 17 augustus
 • Maandag, dinsdag en/of woensdag 
 • Voor basisschoolkinderen van 8 t/m 11 jaar 
 • Van 9:00 -13:00 uur
 • Inclusief een gezamenlijke Lunch
 • Elke dag een gevarieerd programma! 
 • Plezier maken met elkaar
 • Max. 8 kinderen per begeleider
 • Ervaren onderwijsprofessionals staan voor de Kids klaar: Jannette de Jong, Hassan Oumhamed en Ingrid van de Groep
 • Opgeven kan voor 1 dag, maar ook voor alle dagen. 
 • Locatie Snouckaertlaan Amersfoort Centrum en/of locatie Vathorst Blokzijlpark
 • Project wordt gerealiseerd i.s.m. Indebuurt033
 • Bijdrage Ouders/verzorgers: 15,- per kind, per dag, Kom je 3 dagen per week dan betaal je 37,- euro

fosonderwijs.nl, info@fosonderwijs.nl

06-18778982

Waar

Blokzijlpark 79a
Amersfoort

Aanmelden

Ingrid van de Groep - info@fosonderwijs.nl - 0618778982
Idee

Awesome Amersfoort

Awesome Amersfoort is onderdeel van de internationale ‘Awesome Foundation’. The Awesome Foundation is een oorspronkelijk Amerikaans concept waarbij een autonomie groep ‘trustees’ samen twee-maandelijks €1.000,- inleggen om een ‘awesome’ idee in hun eigen stad mogelijk te maken. 

De community is in achttien landen actief. In Nederland gingen Amsterdam, Leiden, Rotterdam, Groningen en Utrecht ons voor. In totaal zijn er op die manier in de afgelopen 5 jaar 1544 projecten georganiseerd met 77 afdelingen in 18 landen.

Aanmelden

Awesome Amersfoort - hallo@awesomeamersfoort.nl
Coaching

bewustzijn en trauma coaching

We helpen met uiteenlopende hulpvragen. Dit kan gaan over onderwerpen zoals angst en stress, eetstoornissen, depressie, levens- en zingevingsvragen, verlies- en traumaverwerking. Jouw hulpvraag en verlangen vormen de basis van onze samenwerking. Aan de hand van de 3 principes gaan we in gesprek over het menselijke systeem. Hoe werkt het nu echt. Durf jij in de spiegel te kijken en een draai van 180 graden te maken? We beleven de wereld van binnen naar buiten. Wat speelt er in jou binnenwereld? Hier inzicht in krijgen zorgt voor innerlijke rust, vrijheid en een vredig gevoel. Je hoeft er niet hard voor te werken, het is heel dichtbij, dichterbij dan je denkt. Niet is toevallig en niets is wat het lijkt. Deze bewustwording zorgt voor een wauw gevoel.

Wil je meer weten of in contact komen, kijk op onze website: www.denkpunt.nl

Waar

Tuinkamp 2
Hooglanderveen

Aanmelden

Jolanda van der Burg - jcfvanderburg@hotmail.com - 0652284763
Festival

Dorpsdag Hooglanderveen

Op zaterdag 25 juni 2022 organiseren we voor de 15e keer onze jaarlijkse gratis toegankelijke Dorpsdag op het Disselplein in Hooglanderveen. Ook dit jaar veel gezelligheid, muziek, optredens, deejays, activiteiten voor jong & oud en natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje.

Waar

Disselplein
Hooglanderveen
Gemeente

In gesprek met onderhandelende partijen

Formateurs Pim van den Berg (D66) en Patricia Seitzinger (GroenLinks) hebben in de afgelopen weken goede gesprekken gevoerd met D66, GroenLinks, CDA, Amersfoort2014 en Partij voor de Dieren over de vorming van een nieuwe coalitie. De komende jaren is er een aantal grote en belangrijke opgaven te realiseren.

De formerende partijen hebben aangegeven verder te willen spreken over de wijze waarop die opgaven uitgevoerd kunnen worden. Daarbij is het voor hen van belang dat bij de uitvoering van die opgaven het bewaken van de grenzen van onze planeet en het creëren van gelijkwaardige kansen voor iedereen, centraal staan. Ook geven de formerende partijen aan dat samenwerking met bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties in de stad essentieel is om Amersfoort verder te ontwikkelen naar een groene en progressieve stad.

In gesprek met de stad

Niet alleen om alle krachten te bundelen om al die grote opgaven te realiseren en te weten wat voor anderen belangrijk is, maar ook om samen te bewaken dat iedereen in onze stad mee kan komen in alle vernieuwingen en ontwikkelingen. Om die reden willen de formerende partijen ook nu, in het stadium van het vormen van een coalitieakkoord, in gesprek met bewoners en partijen in de stad. Deze gesprekken zijn wat hen betreft een begin van intensiever contact de komende jaren rondom grote opgaven. Bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties zijn uitgenodigd om met de formerende partijen in gesprek te gaan. Hiervoor worden de komende weken op vijf plekken in de stad, vijf gesprekken gevoerd.

Per bijeenkomst staan andere onderwerpen centraal:

14 mei Wonen en mobiliteit

21 mei Sociaal domein, jeugdzorg, onderwijs en arbeidsmarkt

28 mei Energietransitie en economie

4 juni Sport en cultuur

11 juni Samenwerking met de stad en regio en financiën

In de gesprekken worden dilemma’s over nog te maken keuzes voorgelegd. Aan de deelnemers wordt gevraagd argumenten voor en tegen mee te geven. De gesprekken vinden plaats voordat de formerende partijen zelf in gesprek gaan over dat thema. Zij betrekken de opbrengst van de gesprekken in hun vervolggesprek. Aan het eind van het onderhandelingsproces geven de formerende partijen een toelichting op de afwegingen die zijn gemaakt over de wijze waarop de input uit de bijeenkomst is verwerkt in het uiteindelijke programma.

Aanmelden

Aan deze openbare gesprekken kunnen alle geïnteresseerde bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties deelnemen. Om iedereen voldoende ruimte te geven in het gesprek is er een maximaal aantal mensen dat kan deelnemen. Daarom is het verzoek aan iedereen om zich aan te melden via Aanmelden voor stadgesprekken.

Aanmelden

Mirjam Wingelaar - me.wingelaar@amersfoort.nl
Zorg

Land in Zicht

Land in Zicht is een kleinschalige en kleurrijke plek, waar we zorg dragen voor mens en natuur.

Aanmelden

Linde de Vries - linde@landinzicht.net - 06 36410874
Reparatie

Repair Café Vathorst

Inwoners van Amersfoort kunnen met een kapotte computer, een ander apparaat dat dienst weigert, een klok die het niet meer doet of wanneer er een naad die los zit in een blouse terecht bij het Repair Café Vathorst in de Kruispunt kerk in Vathorst. Enthousiaste vrijwilligers zijn aanwezig om de spullen nieuw leven in te blazen. Aan reparaties zijn geen kosten verbonden. Eventuele nieuwe onderdelen zijn voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. De entree is gratis en aanmelden is niet nodig. Iedereen is ook van harte welkom voor een kopje koffie of een praatje. Het doel is elke eerste zaterdag van de maand van 10:00 en 12:00. Kijk in de agenda wanneer er een repair café is.

Waar

Terschellingkade 22
Amersfoort

Aanmelden

repaircafe@xmsnet.nl
Activiteitencentrum

Things to Do in 't VeenVat

Na het succes van 2019 organiseren we opnieuw een informatieve dag. We krijgen regelmatig te horen dat er in Vathorst en Hooglanderveen niet veel te doen is, terwijl er vele verschillende organisaties en initiatieven actief zijn! Veel, vooral nieuwe bewoners, zijn nog niet bekend met het aanbod of mogelijkheden op het gebied van zorg, welzijn, cultuur en sport.

Op zaterdag 18 juni 2022 kunnen bewoners en verenigingen/initiatieven uit Hooglanderveen en Vathorst kennis met elkaar en met de initiatieven maken. Daarnaast kan men elkaar natuurlijk ontmoeten, met als doel om uiteindelijk de bewoners van Hooglanderveen en Vathorst deel te laten nemen aan de initiatieven die Hooglanderveen en Vathorst te bieden hebben. Daarnaast ontmoet u andere organisaties om de mogelijkheden en initiatieven van uw organisatie te delen en mede hierdoor een breder netwerk op te bouwen met organisaties buiten het gebruikelijke netwerk.

Op zaterdag 18 juni van 14:00-17:00 zullen in dorpshuis en sporthal ‘De Dissel’ te Hooglanderveen vele initiatieven en verenigingen zich tonen aan het publiek. Na afloop is er gelegenheid om een hapje en drankje te nuttigen.

Om “Things to do in ’t VeenVat” goed neer te kunnen zetten hebben wij jullie hulp nodig bij de promotie en invulling! Uiteindelijk willen we zoveel mogelijk bewoners van Hooglanderveen en Vathorst laten zien wat de verenigingen en initiatieven in hun wijk en dorp te bieden hebben.

U kunt via het contactformulier het inschrijfformulier voor deze dag opvragen. U krijgt dan in De Dissel ruimte beschikbaar in de vorm van een tafel, buitenruimte of een sportvloer om uw initiatief onder de aandacht te brengen om zo nieuwe leden, deelnemers of vrijwilligers te werven. Tijdens deze middag wordt u voorzien van een kopje koffie of thee en na afloop nodigen wij de standhouders uit om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Doet u mee met “Things to do in ’t VeenVat”?

Wij zien uw inschrijving graag tegemoet.

 

Met een VeenVat groet,

Piroska Baars

Sven Slop

Henny Rouwhorst

Astrid de Vré

Michelle Veerman

Aanmelden

Henny Rouwhorst - hennyrouwhorst@hooglanderveen.net
Muziekles

Op zoek naar jong POPtalent in Vathorst

Deze lente gaan we op zoek naar jong poptalent in Vathorst. Ben je tussen 10 en 15 jaar en bespeel je een instrument? Schrijf je dan in voor de meedoe-dag op zaterdagmiddag 16 april in het Icoon. Je speelt dan samen met echte professionele popmuzikanten en krijg tips & tricks. De beste acts mogen optreden op het grote podium van het allereerste grachtenconcert in Vathorst op zaterdag 18 juni.

Meedoen is helemaal gratis dus pak je kans. Je hoeft je alleen maar hier aan te melden. Meer info: www.popmakers.nl

Aanmelden

Annemiek van Raalten - vivavathorst@gmail.com - 0616445764
Muziekles

POPtalent gezocht

Op zoek naar jong POPtalent in Vathorst

Deze lente gaan we op zoek naar jong poptalent in Vathorst. Ben je tussen 10 en 15 jaar en bespeel je een instrument? Schrijf je dan in voor de meedoe-dag op zaterdagmiddag 16 april in het Icoon. Je speelt dan samen met echte professionele popmuzikanten en krijg tips & tricks. De beste acts mogen optreden op het grote podium van het allereerste grachtenconcert in Vathorst op zaterdag 18 juni.

www.POPmakers.nl

Aanmelden

Annemiek van Raalten - annemiekvanraalten@gmail.com - 0616445764
Kringloopwinkels

Acht+ Meerwarenhuis - Kringloop

Acht+ ziet meerwaarde in mensen en producten. Tweedehandsartikelen worden ingezameld en opgepoetst voor een nieuw leven door studenten van MBO Amersfoort, die zo meerwaarde aan hun toekomst geven. In de hippe kringloopwinkel worden de spullen verkocht en kun je bovendien terecht voor een lekkere kop koffie of thee! Goederen brengen en kopen kan van maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur.

Waar

Euroweg 23
Amersfoort
Gezondheid

Hoe blijf ik fit en zelfstandig?

Het huis van Bé is een initiatief van Buurtzorg en biedt samen Fyzie, Ergotherapie Amersfoort, Apotheek Heideweg, Dietheek, Centrum voor Levensvragen Eemland en indebuurt033 preventieve zorg voor gezond ouder worden.

Ons motto is dan ook: 'Voor Bewust ouder worden'.

Het huis van Bé organiseert iedere eerste dinsdag van de maand (muv juli en augustus) een bijeenkomst in Eetcafé 't Houteveen

Iedere maand staat er een ander thema centraal, het overkoepelende thema is: 'Hoe blijf ik fit en zelfstandig?'

Behalve informatie en adviezen is er ook koffie, thee en wat lekkers en er is tijd voor gezelligheid.

Iedereen die bezig is met Bewust ouder worden is van harte welkom! Aanmelden is fijn: 06 103 142 46

Er zijn aan deze bijeenkomsten geen kosten verbonden.

Waar

Van Tuyllstraat 22
Hooglanderveen

Aanmelden

Annemieke van den Berg - a.vandenberg@buurtzorgnederland.com - 06 10314246
Eten

Eetclub Vathorst 55+

Iedere 1e zaterdag van de maand wordt door vrijwilligers een maaltijd verzorgd voor 55+-ers in de wijk Vathorst en Hooglanderveen. Met als doel elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten.

Dit vindt plaats in een ruimte van de Natuurboerderij De Brinkhorst,

Wageningseberg 43, 3825 GR Amersfoort

De kosten van deze maaltijd zijn € 10,00, inclusief drankjes en ter afsluiting van de maaltijd koffie of thee

Aanmelden kan bij de Buurtkamer op vrijdagochtend tussen 10.00u-11.45u bij De Baron in het gebouw van De Bron aan de Oceaan 10, 3825 WC Amersfoort.

Aanmelden

Hetty Van der Hoeven - keesenhetty70@gmail.com - 0619179510
Denk/concentratiesport

Bridgeclub Hooglanderveen/Vathorst

Recreatieve bridgeclub, speelt maandelijks op vrijdagavond in het Dorpshuis De Dissel te Hooglanderveen

Aanmelden

Willem Hilhorst - hilkro@kpnmail.nl - 06 493 111 34
Vervoersdiensten

AutoMaatje Amersfoort

De buren mobiliteitsdienst AutoMaatje Amersfoort maakt het mogelijk dat medebewoners die voor hun vervoer afhankelijk zijn van anderen, door een buurman of buurvrouw gebracht en gehaald kunnen worden.

Het vervoer beperkt zich niet tot bezoek aan arts of therapeut, maar mag ook zijn om een bezoekje afleggen, of om naar de kapper te gaan of om gezellig te winkelen. Het is bedoeld om te stimuleren dat mensen in contact blijven met anderen.

Afgelopen jaren was de dienst al actief in de noordelijke wijken van de stad. Ook in Vathorst en Hooglanderveen hebben voldoende chauffeurs zich aangemeld zodat ook alle bewoners uit deze stadsdelen gebruik kunnen maken van AutoMaatje.

De dienst wordt ondersteund door de gemeente Amersfoort en door de ANWB. Zie ook www.anwb.nl/automaatje

Aanmelden

Wim de Haan - automaatje.amersfoort@gmail.com - 0653700784
Ontmoeten

Aanschuiftafel in Houtrust

Geen zin om alleen te eten?

Schuif ook aan in Houtrust en geniet van wat de pot schaft!

Een verantwoorde maaltijd, waarbij het sociale aspect van samenkomen voorop staat.

In principe elke donderdag dagschotel met klein dessert (9,50 pp. excl. consumpties/koffie)

Tijd: 17.00-18.30 ( inloop vanaf 16.30)

Aanmelden

Houtrust - jvsteeg@houtrust.com - 033-2571865
Gezondheid

reanimatie cursus

Cursus Reanimatie en AED in Hooglanderveen

Word of blijf burgerhulpverlener, volg een Reanimatie / AED cursus. In de afgelopen 2 jaar is het aantal burgerhulpverleners sterk verminderd en dat willen we graag weer op peil brengen.

Voorlopig start het Reanimatie Netwerk Amersfoort alleen met Basiscursussen. De reden hiervoor is dat het aantal mensen dat recent een cursus heeft gevolgd zeer beperkt is. Veel burgerhulpverleners in Hooglanderveen hebben hun laatste cursus ruim 2 jaar geleden gevolgd. Omdat hierdoor kennis en vaardigheden zover zijn weggezakt, wordt volgens de Nederlandse Reanimatieraad, een Basiscursus aanbevolen. 

U leert het slachtoffer te beademen en borstcompressie (hartmassage) te geven en een AED te gebruiken. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met behulp van de AED kunt u het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok geven. Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang. Met behulp van de AED geeft u het slachtoffer een nog grotere kans te overleven.

 

Onder leiding van een gediplomeerd instructeur verzorgt Reanimatie Netwerk Amersfoort (RNA) cursussen in “de Dissel” in Hooglanderveen voor inwoners van Hooglanderveen en Vathorst en op uitnodiging van Tennisvereniging Hooglanderveen.

Op donderdagavond 21 april en maandagavond 25 april kunnen maximaal 12 deelnemers

per avond kunnen deelnemen. Op zaterdag 23 april maximaal 6 deelnemers deelnemen.

 

Ga naar: https://reanimatiecursus-amersfoort.nl/category/259140/basiscursus-fysiek-

Een Basiscursus kost € 37,50 voor 3 uur les.

 

Als u aanvullend verzekerd bent, kunt u kijken of er een deel van de kosten vergoed wordt.

 

Als je je binnen een week aanmeldt als burgerhulpverlener krijg je € 10,00 terug.

Aanmelden

Henny Rouwhorst-Arends - hennyrouwhorst@hooglanderveen.net
Vrijwilligerswerk

Sociale Gasten

Netwerk Sociale Gasten helpt wanneer u hulp nodig heeft en u: In de gemeente Amersfoort woont | geen buren, vrienden, familie en kennissen hebt die u kunnen helpen | niet voldoende geld heeft om hulp in te kunnen kopen | door gezondheidsproblemen of een lichamelijke of psychische beperking het niet meer zelf kan doen. Dit geldt voor alle leeftijden. Iedereen heeft wel eens hulp nodig van andere mensen. Voor bijvoorbeeld, samen boodschappen doen, een luisterend oor te bieden of een gezellig praatje. Meestal krijgen we die hulp van familie en vrienden, maar niet iedereen kan daar altijd even goed op terugvallen. Gelukkig zijn er veel jongeren van Netwerk Sociale Gasten die u te hulp willen schieten op die momenten in de week dat zij een gaatje vrij hebben. Soms alleen en soms samen met andere jongeren.

Waar

Heiligenbergerweg 144
Amersfoort

Aanmelden

Rick Schoen - rick@socialegasten.nl - 06 83610234
Welzijn

Onderzoek naar jonge mantelzorgers

Eén op de vijf volwassen Amersfoorters is mantelzorger. De druk op mantelzorgers is groot en wordt door de coronacrisis, de vergrijzing en tekorten in de zorg steeds groter. Jongeren vallen buiten de officiële cijfers, terwijl zij volgens deskundigen een kwetsbare groep zijn. Heeft de stad deze jonge mantelzorgers in zicht? En krijgen zij voldoende ondersteuning? De Stadsbron doet in samenwerking met De Balie in Amsterdam de komende maanden onderzoek naar jonge Amersfoortse mantelzorgers. 

Lees hier meer over de oproep.

Ben je onder de 26 en zorg je voor een familielid of vriend, of ken je een jonge mantelzorger? Laat ons weten waar je tegenaan loopt en mail naar mantelzorg@destadsbron.nl.

Aanmelden

Heleen Vonk - mantelzorgers@indebuurt033.nl
Coaching

IQCoaches Janneke Drost

IQcoaches coachen jeugd, jong volwassenen en volwassen met ASS ( autisme spectrum) adhd, add, nah ( niet aangeboren hersenletsel) en problematiek die hierbij kan komen kijken zoals; eetproblematiek, angst en dwang problematiek, verslaving etc. ondersteuning / coaching wordt door de gemeente middels WMO bekostigd.

Aanmelden

Janneke Drost - jdrost@iqcoaches.nl - 0654201145
Welzijn

IndeBuurt033 Vathorst en Hooglanderveen

Indebuurt033 coördineert het welzijnswerk en vrijwilligerswerk in Amersfoort. Wij bieden ondersteuning aan inwoners die een idee hebben voor hun buurt of een activiteit willen organiseren. Meer informatie vind je op www.indebuurt033.nl 

Aanmelden

Michelle Veerman - michelle.veerman@indebuurt033.nl - 0642627891
Duurzaamheid

Enquête energietransitie Vathorst

Hieronder staat een enquête gemaakt door studenten van de universiteit Utrecht. Het gaat over de energietransitie in Vathorst en de rol van de gemeente hierin. Vorige week zijn er studenten langs de deuren gegaan, helaas kan dit niet meer doorgaan, maar op deze manier kunnen we toch uw mening meenemen in het onderzoek.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Aanmelden

Rick van Vuuren - d.n.vanvuuren@students.uu.nl
Digitaal

Survey Universiteit Utrecht

Beste bewoner van Vathorst,

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de gemeente Amersfoort. Momenteel doet de gemeente in samenwerking met studenten van de Universiteit Utrecht onderzoek naar de betrokkenheid van burgers bij verduurzaming. Hier hebben wij uw hulp bij nodig! 16 december zijn we al fysiek aanwezig geweest in Vathorst, maar dit is helaas niet meer mogelijk door de huidige coronamaatregelen.

Woont u in de wijk Vathorst de Laak en wilt u als nog bijdragen aan dit onderzoek? Via de link onderaan de kunt u een vragenlijst invullen. Deze zal ongeveer 10 minuten duren. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit onderzoek? Mail ons via duurzaamvathorst@gmail.com 

Alvast bedankt! 

https://survey.uu.nl/jfe/form/SV_82PNm5VUQOx5kh0

Aanmelden

Chris Goossens - chrisgoossens@hotmail.com
Coaching

Naasten voor Naasten Iets voor jou ?

Biedt jij ondersteuning aan een familielid met een psychische aandoening en/of verslavingsprobleem? Is praten over je eigen zorgen soms moeilijk? Zou je graag je verhaal willen delen met een lotgenoot om zo meer zelfvertrouwen te krijgen en/of beter te leren omgaan met je eigen situatie? Dan is misschien Naasten voor Naasten iets voor jou!

 

Naasten voor Naasten

In Amersfoort is Naasten voor Naasten van start gegaan. Hiermee willen we herkenning en erkenning bieden aan Naasten die ondersteuning geven aan een familielid met een psychische aandoening en/of een verslavingsprobleem. Het ondersteunen van iemand met een GGZ aandoening kan zwaar zijn. Je ziet jezelf misschien niet als mantelzorger en het praten over je eigen zorgen kan lastig zijn. Bij Naasten voor Naasten krijg je een luisterend oor van een ervaringsdeskundige (vrijwilliger) die als geen ander weet wat het is om een naaste te zijn. Door het delen van je verhaal, waar zonder oordeel naar geluisterd wordt, kunnen je zorgen minder zwaar voelen.

 

Voor wie?

Dit aanbod is bedoeld voor Naasten van 18 jaar en ouder die een volwassene of kind met een psychische aandoening en/of een verslavingsprobleem ondersteund. Niet aangeboren hersenletsel en dementie vallen hier buiten. Je woont in Amersfoort of je geeft de ondersteuning in Amersfoort. Het spreekt je aan om je ervaringen te delen met een ervaringsdeskundige.

 

We bieden jou:

·      fijne gesprekken met een lotgenoot, die getraind is om coachend te luisteren,

·      de mogelijkheid om te onderzoeken wat jij nodig hebt in je rol als Naaste.

 

Belangrijk te weten:

·      Ervaringsdeskundigen zijn geen hulpverleners. Er zijn grenzen in de ondersteuning van de ervaringsdeskundigen. Soms is professionele ondersteuning passender.

·      Er vinden 1 of meerdere gesprekken plaats op een samen te bepalen tijdstip en locatie (niet thuis).

·      We vragen je regelmatig om advies over dit project zodat we kunnen verbeteren en aanscherpen.

 

Behoefte aan meer info of aanmelden?

Neem contact op met Anoushka Voors en Sytske Stoop, coördinatoren van Naasten voor Naasten via naasten@indebuurt033.nl of bel met 033-2048677

 

Aanmelden

Heleen Vonk - heleen.vonk@indebuurt033.nl
Leefstijl coaches

Coach Corine Bruggers

Als leefstijlcoach begeleid ik kinderen, jongeren en volwassenen in hun zoektocht naar een gezonde leefstijl.

Ik bied ontspanning en mindfulness, individuele leefstijltrajecten, leefstijlprogramma in groepsverband Coaching op Leefstijl (CooL) en stoppen met roken ondersteuning.

Meer informatie over mijn praktijk voor leefstijlcoaching op https://coachcorine.nl/

Aanmelden

Corine Bruggers - info@coachcorine.nl - 06-82057638
Duurzaamheid

Amersfoort Rainproof

Het klimaat verandert en we zullen gezamenlijk actie moeten ondernemen om Amersfoort klimaatbestendig te laten zijn en blijven. Als we niets doen krijgen we in de toekomst steeds meer last van droogte, hitte en wateroverlast door hevige regenval.

Onder de naam Amersfoort Rainproof wordt gewerkt aan een klimaatbestendig Amersfoort.

In verschillende wijken zijn voorbeeldtuinen aangelegd om inwoners te inspireren.

Meer weten over klimaatverandering in Amersfoort en hoe we hierin samenwerken met gemeente, bewonersinitiatieven en het waterschap? Klik hier voor een informatief filmpje over klimaatbestendig Amersfoort op youtube.

We willen inwoners van Amersfoort op een actieve manier bewust maken van de belangen van meer groen in de eigen omgeving. Het draait er vooral om het zo makkelijk mogelijk te maken om informatie te vinden over hoe je zelf aan de slag kunt gaan. Die informatie is te vinden op www.amersfoortrainproof.nl

Aanmelden

Amersfoort Rainproof - info@amersfoortrainproof.nl
Sport

Open dag BAN badminton

Ontdek badminton zoals je het nog nooit hebt gespeeld! Zaterdag 13 november 2021 van 10.00-13.00 in sporthal Icoon met onder andere clinics, demonstratie- en inventatiewedstrijden. Kom ook en win mooie prijzen voor jong en oud!

Waar

Lovink 10 10
Amersfoort

Aanmelden

Niels van Rijn - niels-vanrijn@hotmail.com
Activiteitencentrum

ABC Vathorst-De Laak

ABC Vathorst-De Laak organiseert voor activiteiten voor kinderen in de wijk. Je vindt ze op ons activiteitenoverzicht. Ons doel: wij willen dat de wijk een fijne plek is om op te groeien en dat alle kinderen gelijke kansen krijgen.

In ABC Vathorst-De Laak werken scholen, kinderopvang en welzijn hiervoor samen met sportverenigingen, het buurthuis, de kinderboerderij en andere organisaties in de wijk.

Activiteitencentrum

ABC Vathorst-Midden

ABC Vathorst-Midden organiseert voor activiteiten voor kinderen in de wijk. Je vindt ze op ons activiteitenoverzicht. Ons doel: wij willen dat de wijk een fijne plek is om op te groeien en dat alle kinderen gelijke kansen krijgen.

In ABC Vathorst-Midden werken scholen, kinderopvang en welzijn hiervoor samen met sportverenigingen, het buurthuis, de kinderboerderij en andere organisaties in de wijk.

Advies

Welkomstwerk Hooglanderveen-Vathorst

Vanaf de oplevering van de 1ste woning in Juli 2002 worden alle nieuwe bewoners van Hooglanderveen en Vathorst welkom geheten met een roos en een tasje met informatie. In dat tasje zit ook een informatieboekje wat zorgvuldig is samengesteld en erg nuttig is.

Het is een initiatief van de kerken in Vathorst, maar wordt, ook financieel, gesteund door de gemeente Amersfoort via indebuurt033 en de buurtbudgetten van Hooglanderveen en Vathorst.

Er zijn veel organisaties die gebruik maken van ons werk door een flyer of folder in de tas mee te laten nemen.

Hebt u belangstelling voor de tas met informatie. Neem dan contact met ons op.

Aanmelden

Henny Rouwhorst-Arends - hennyrouwhorst@hooglanderveen.net - 033-2538193
Dansen

Dance Centre Amersfoort

Dance Centre Amersfoort is een dansschool met diverse dansdisciplines in alle levels en fitness-/dance groepslessen.

Of je nu jong of oud bent, beginner of gevorderd, iedereen is van harte welkom in onze professionele dansstudio! 

Locaties: Nieuwland, Vathorst, Nijkerk & Barneveld.

Waar

Caraïben 4
Amersfoort

Aanmelden

Emma Giles - info@dancecentreamersfoort.nl
Vrijwilligerswerk

De Zonnebloem afdeling Vathorst

De Zonnebloem afdeling Vathorst bestaat uit een groep van zo'n 25 enthousiaste vrijwilligers en ongeveer 65 gasten. Door hun lichamelijke beperking door ziekte, handicap of leeftijd zijn onze gasten heel veel thuis. Ze dreigen dan in een sociaal isolement te raken. 

Als vrijwilliger van de Zonnebloem zien wij het als onze taak deze eenzaamheid te doorbreken door huisbezoeken af te leggen, een luisterend oor te bieden of het organiseren van activiteiten en vakanties voor de gasten. 

Aanmelden

Jan Willem van Barneveld - jwvbarneveld@gmail.com - 06-54214019
Gezondheid

deeezmindfulness

Naast de yoga bijeenkomsten die ik wekelijks begeleid, waaraan ook bewoners uit Vathorst deelnemer, ga ik mindfulness trainingen verzorgen in de Wijkboerderij Nieuwland.

Vanaf 23 september start ik hiermee. Er zijn 8 bijeenkomsten en een stilte dag. Binnen deze training leer je meer te leven in het hier en nu en jij minder te laten leiden door de zorgen van morgen en herinneringen uit het verleden. De training biedt je een programma aan waarin je door middel van verschillende oefeningen dit kan beoefenen, zowel tijdens de bijeenkomsten als thuis. Ik werk met een kleine groep van maximaal zes deelnemers in de Wijkboerderij Nieuwland.

Ben je iemand die regelmatig last heeft van piekeren, slecht slapen, een druk hoofd of stress? Wil je meer focus in je werk en leven? Beter je grenzen herkennen of meer genieten? Dan kan mindfulness zeker interessant zijn.

De mindfulness training helpt je om meer rust, ontspanning en plezier te ervaren in je werk, studie en leven. 

Mocht je interesse hebben of iemand in je netwerk, werk of vriendenkring kennen voor wie mindfulness helpend kan zijn, zou je dit bericht willen delen. 

Mocht je interesse of vragen hebben, stuur mij gerust een berichtje.

Meer informatie : www.deeezmindfulness.org

Aanmelden

Jan Kees Helms - deeezmindfulness@gmail.com
Bioscopen

Buurtbios

Buurtbios is een gratis buitenbioscoop voor alle bewoners om samen met elkaar een film te kijken!

Aanmelden

Lan Nguyen - buurtbiosamersfoort@gmail.com
Sport

Triathlon Vathorst (3 juli)

Voor de triathlon Vathorst van aanstaande zaterdag 3 juli zoekt de vrijwillige organisatie nog vrijwilligers die mee willen helpen om van deze leuke sportieve dag een extra mooie dag te maken.

Wij zoeken nog mensen die willen helpen met: waterposten voorzien, uitdelen medailles, atleten de weg wijzen, toezien op aantallen in de gebouwen, vrijwilligers voorzien van lunch en drinken, atleten helpen waar nodig, etc.

Inschrijven kan via www.triathlonvathorst.nl/vrijwilligers

Aanmelden

Rieneke Triathlonvathorst - rieneke.triathlonvathorst@hotmail.com
Kinderopvang

Kindercentrum Bzzzonder

Kindercentrum Bzzzonder biedt kinderopvang voor kinderen van 0 tot 101 jaar oud! Bij Bzzzonder is iedereen welkom, met en zonder zorgvraag. Daarnaast organiseren we allerlei leuke activieiten zoals workshops, Bouwdorpen en Expedities (zomerkampen) waar ieder kind zich voor in mag schrijven. Ook als je niet naar onze opvang gaat.

Aanmelden

Chantal Bredemeijer - marketing@bzzzonder.nl - 088-2999600
Ontmoeten

Buurtbakfiets VathetVeen: En nu jij!

BUURTBAKFIETS VATHETVEEN: En nu jij!

De Buurtbakfiets is een project van het Buurtbestuur VathetVeen.

VathetVeen is er voor alle bewoners van Vathorst en Hooglanderveen. Om te weten wat er leeft en speelt in wijk en dorp trekt VathetVeen regelmatig met de Buurtbakfiets Vathorst en Hooglanderveen in om in gesprek te gaan met haar bewoners. VathetVeen ondersteunt initiatieven die bijdragen aan een fijnere straat en wijk, waarin mensen elkaar kunnen ontmoeten en helpen.

We stellen daarnaast de Buurtbakfiets beschikbaar voor wijkinitiatieven die bijdragen aan de doelstellingen van VathetVeen. De doelen staan beschreven in het Wijkplan Vathorst en Hooglanderveen. (klik op de link om te downloaden)

Wil je de Buurtbakfiets inzetten voor jouw wijkinitiatief? Reserveer hem via: www.supersaas.nl/schedule/Buurtbakfiets

Reserveren is heel simpel. Je maakt een account aan op Supersaas en geeft in het schema aan wanneer je de Buurtbakfiets wil gebruiken. Het Buurtbestuur ontvangt een melding en kijkt of jouw initiatief past bij de doelen uit het wijkplan. Blijkt dat zo te zijn dan wordt jouw reservering goedgekeurd en krijg jij een bevestigingsmail. Hierin staan ook de contactgegevens van de Receptie van de Bron zodat jij een afspraak kan maken om de Buurtbakfiets daar op te halen. Reserveer de Buurtbakfiets op tijd zodat we voldoende tijd hebben om jouw aanvraag te beoordelen.

Heb je een leuk idee voor de wijk of wil je betrokken zijn? Wil je in gesprek met ons of wil je zelf eens de Buurtbakfiets inzetten voor jouw wijkinitiatief? Laat het ons weten!

Initiatieven in actie met de Buurtbakfiets:

Straatambassadeurs

Taartenactie Burendag 2020

Taartenactie Burendag 2020

Artikel Stad Amersfoort Buurtbakfiets 2020

Aanmelden

Buurtbestuur VathetVeen - Buurtbestuurvathetveen@gmail.com
Ateliers

Coach Atelier Nieuwe Horizon

Aan de Workumstraat 28, boven de poort, bevindt zich Coach Atelier Nieuwe Horizon. Ik bied met dit Atelier een plek, zowel online als fysiek, waar je terecht kunt als je een nieuwe richting aan je leven wil of moet geven. Ook kun je gratis deelnemen aan de Creative Juice Club, een laagdrempelige, creatieve manier om te werken aan persoonlijke ontwikkeling. In een klein, intiem groepje gaan we creatief aan de slag met elke keer een ander thema. Op dinsdagmorgen in Peer!, de Seats2meet locatie in Amersfoort-Noord en op woensdagavond in mijn atelier.

Ze noemen het atelier wel eens een combinatie van Flow, Happinez en dan persoonlijk en dichtbij.

Waar

Workumstraat 28
Amersfoort

Aanmelden

Sandra Barth - info@sandrabarth.nl - 0643228705
Evenement

Stichting de Bühne

De Amersfoortste organisatie achter Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen.

Kappers

Special Hair

Special Hair kapsalon in Hooglanderveen.

Op zoek naar een kapper in Hooglanderveen? Special Hair werkt op afspraak zodat er alle tijd voor je is en je tevreden naar huis kunt gaan met je nieuwe kapsel. Heb je overdag geen tijd? Geen probleem, Special Hair is ook 's avonds beschikbaar. Vraag naar de mogelijkheden.

Special Hair knipt, kleurt en styled. Binnenkort een bruiloft of een feestje, ook daarvoor kan Special Hair zorgen dat je haar perfect zit.

Voor hair weaves kan je ook terecht bij Special Hair.

Waar

Leilat 19
Hooglanderveen

Aanmelden

Marielle Ruiter - info@specialhair.nl
Creatief

Knutselen met Conny

Knutselen met Conny is een activiteit voor kinderen van 7 t/m 10 jaar.

Het wordt wekelijks georganiseerd bij De Bron (op de even weken op dinsdag en oneven weken op donderdag). Dit om meer kinderen te bereiken, om samen te knutselen en om kennis met elkaar te maken.

Het is van 14.30 tot 17.00 uur met max. 14 kinderen. Ze worden begeleid met 2 vrijwilligers.

Wekelijks een andere thema, zoals houten huisje in elkaar zetten, vogelhuis maken en beschilderen, gymtas/etui versieren, boekenlegger maken, schilderen op een doek, schaal/lampjes van wol maken, etc.

Aanmelden is via connyvanmanen@gmail.com. Vermeld de naam van jouw kind en jouw telefoonnummer. De aanmelding is definitief zodra je een bevestigingsmail ontvangt en hierbij geef je ook toestemming dat er mogelijk foto's worden gemaakt die geplaatst zouden kunnen zijn op de social media van de wijk.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de subsidie van de gemeente Amersfoort en Indebuurt033. Ben je blij met ons, dan waarderen we jouw vrijwillige bijdrage. We zijn blij met elke euro erbij.

Wil je deze activiteit sponsoren in de vorm van knutsels(pakketten), iets leuks en lekkers voor de kinderen dan kun je contact opnemen via connyvanmanen@gmail.com of 06-24743008.

Uitnodiging Uitnodiging Uitnodiging Uitnodiging Uitnodiging

Vathorst/Hooglanderveen

 

Ben je tussen de 7 en 10 jaar?

Vind je het leuk om met jouw leeftijdsgenoten samen te knutselen? 

Dan ben je welkom! Deze activiteit wordt één en al gezelligheid met JOU erbij!

Wanneer?

Vanaf 10 juni 2021 op dinsdag (de even weken) en op donderdag (de oneven weken) zijn maximaal 14 kinderen welkom, om samen te knutselen en om kennis met elkaar te maken.

Van 14:30 tot 17:00 uur. Met uitzondering van de zomervakantie.

Programma*

donderdag 10 juni 2021 Schilderen op canvas

dinsdag 15 juni 2021 Diplodocus of Tyrannosaurus T-Rex Dino of (Zee)paardje in elkaar knutselen

donderdag 24 juni 2021 Stenen schilderen

dinsdag 29 juni 2021 Tie dye jouw tshirt (zelf witte katoenen tshirt meenemen)

*Hou @connyvanmanen in de gaten voor de thema’s, foto’s etc.

Waar?

De Bron, ruimte De Ontmoeting. Oceaan 12, Vathorst.

Aanmelden* kan via connyvanmanen@gmail.com. Vermeld jouw naam en de naam van jouw ouder met zijn/haar telefoonnummer. De aanmelding is pas definitief zodra je een bevestigingsmail ontvangt. *Hierbij geef je ook toestemming dat er mogelijk foto's worden gemaakt die geplaatst kunnen worden op de socialmediakanalen van de wijk.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Amersfoort en Indebuurt033. Ben je blij met ons, dan waarderen we jouw vrijwillige bijdrage. We zijn blij met elke euro erbij. Wil je deze activiteit sponsoren in de vorm van knutsels(pakketten), iets leuks en lekkers voor de kinderen? Neem dan contact op via connyvanmanen@gmail.com of 06-24743008.

Aanmelden

Conny van Manen - connyvanmanen@gmail.com - 06-24743008
Duurzaamheid

Energiecoöperatie Buurtstroom

Energiecoöperatie Buurtstroom Energie-U is in 2016 opgericht met het doel om zonnestroomprojecten op te zetten en te beheren op grote daken. Inmiddels draaien er 11 Buurtstroomcentrales in Utrecht en omstreken en komt er ook één in Amersfoort!

We zijn gestart met het project Buurtstroom Amersfoort De Bron. De gemeente Amersfoort heeft het dak van scholencomplex ABC Vathorst-De Bron beschikbaar gesteld voor zonnepanelen.

Het doel van het project is om met buurtbewoners nieuwe duurzame energie op te gaan wekken door middel van ongeveer 200 zonnepanelen. 

Het project betreft een postcoderoosproject. Dit houdt in dat buurtbewoners in de postcode van het dak en omliggende postcodes mee kunnen doen. Zie https://buurtstroom.nl/buurtstroom-amersfoort-de-bron voor meer informatie.

Buurtgenoten investeren gezamenlijk in zonnepanelen. Ideaal voor mensen die zelf geen zonnepanelen kunnen plaatsen, maar wel graag willen bijdragen aan een groene planeet door het opwekken van groene stroom. Maar ook mensen die al zonnepanelen hebben op hun dak, kunnen deelnemen. De coöperatie regelt alles, van opstarten project tot en met de aansluiting van de panelen op het energienet en het onderhoud van het systeem.

Zo ontzorgen we de buurtbewoners en profiteren zij 15 jaar lang via een vergoeding per opgewekte kWh.

Aanmelden

Stella Eitjes - communicatie@buurtstroom.nl
Buurthuizen

Kinderbelevingscentrum De Vathorst

Op zoek naar een fijne ruimte om een feestje te geven? Een hele kindvriendelijke? Denk aan spelen in de boomhut of een duik nemen in de ballenbak, zodat jij met de andere feestgangers ellenlang kunt natafelen? Of juist met de voetjes van de vloer kunt gaan. Of ben je op zoek naar bijvoorbeeld een hele knusse ruimte voor een intieme bijeenkomst of samenkomst? Dan is Kinderbelevingscentrum De Vathorst een hele fijne plek om te huren. Maar ook om heerlijk neer te ploffen voor een cappuccino terwijl je kroost rondstruint. Het leerwerkteam van Bijzondere Gasten is een kei in gastvrijheid en zorgt graag voor jullie.

Kinderbelevingscentrum De Vathorst is gelegen tegenover IKEA aan de rand van Amersfoort.

Waar

Caraïben 6
Amersfoort

Aanmelden

estherbuitelaar@bzzzonder.nl - 882999613
Theater

Theater De Kamers

Theater de Kamers is een knus familietheater in Vathorst. Iedereen is welkom, wat je talent, achtergrond of zorgvraag ook is. We programmeren voorstellingen, maken theater in de Theatermakerij en vangen na school kinderen op in de theater-bso van Bzzzonder. Ook kun je bij Theater De Kamers vergaderen, feesten, overleggen of repeteren. Bij de haard, op het toneel in de spotlights of buiten op het ‘strand’: voor elke gelegenheid hebben we een inspirerende en creatieve ruimte te huur.

Waar

Wezeperberg 1
Amersfoort

Aanmelden

Anja van Dillen - anja@bijzonderegasten.nl - 651505321
Netwerken

Steenbreek Amersfoort

Het klimaat verandert. Gezamenlijke actie is nodig om Amersfoort klimaatbestendig te laten zijn en blijven. Als we niets doen krijgen we in de toekomst steeds meer last van droogte, hitte en wateroverlast door hevige regenval.

In Amersfoort hebben groene verenigingen, ondernemers in het groen, tuinontwerpers, de gemeente en het waterschap hun krachten gebundeld in een netwerk ‘Steenbreek Amersfoort’, om samen zo veel mogelijk stenen in Amersfoortse tuinen te vervangen door groen of door waterdoorlatende bestrating. 

We stimuleren inwoners van Amersfoort voor meer planten in de tuin, op dak, aan gevels en op balkons te plaatsen en om regenwater te gebruiken. Op onze website www.amersfoortrainproof.nl kun je informatie vinden over het onderwerp en hoe je zelf aan de slag kunt gaan.

Meer weten over klimaatverandering in Amersfoort en hoe we hierin samenwerken met gemeente, bewonersinitiatieven en het waterschap? Klik hier voor een informatief filmpje over klimaatbestendig Amersfoort op youtube.

We willen inwoners van Amersfoort op een actieve manier bewust maken van de belangen van meer groen in de eigen omgeving. Het draait er vooral om het zo makkelijk mogelijk te maken om informatie te vinden over hoe je zelf aan de slag kunt gaan of bij wie je terecht kunt met vragen en aanbod, inspirerende voorbeelden van makkelijke te onderhouden tuinen. Samen maken we Amersfoort rainproof.

Aanmelden

Marieke van der Zeijden - info@amersfoortrainproof.nl
Fotografen

WIJ Fotografie

Tijdens een reportage focus ik altijd op de connectie en de emotie tussen de mensen die ik op de foto zet. Hierdoor is mijn foto’s persoonlijk, echt, puur, en liefdevol. WIJ Fotografie staat namelijk voor verbinding, samen, betrokkenheid, meedenken en gezamenlijk met jou het resultaat neer zetten. Juist door de verbinding en het persoonlijk contact wil ik iets blijvend en aansprekend neerzetten. Iets waar jullie jezelf helemaal in herkennen. Of juist hoe je gezien wil worden. WIJ (dus jij en ik) maken daardoor dus eigenlijk samen de foto’s.

Waar

Straat van Corsica 99
Amersfoort

Aanmelden

Wijgert Ijlst - info@wijfotografie.nl - 31611166172
Zoom