Project   

Wil jij ook Straatambassadeur worden?

V
geplaatst op 26 maart 20, 10:28 uur

    Een aanpak vanuit bewoners

    “De Straatambassadeurs”

 

In de aanpak van de straatambassadeurs staat het directe buurtje waarin je leeft centraal: dat kan de straat zijn, het portiek of het pleintje waaraan je huis zich bevindt. In zo’n straat kijken buren naar elkaar om. Buren kunnen op elkaar rekenen als het even niet goed gaat en zorgen ervoor dat niemand buiten de boot valt. In de straat besteden buren extra aandacht aan zieke of oudere buren. Iedere straat doet dat op zijn eigen manier,die het beste past bij de bewoners. Zo hebben sommige straten een Whats App-groep voor burenhulp, een Burenhulptelefoon of organiseren zij een feestje voor de buurman die 90 jaar is geworden.

In de straat voel  je je in ieder geval nooit alleen en staat er altijd wel een buur voor je klaar!


In een heleboel straten en buurtjes zijn er al bewoners die dit doen en dat is natuurlijk fantastisch. Die zijn in feite al straatambassadeurs.

Maar nu willen we graag dat andere straten in de wijk dat ook gaan doen en dat we van elkaar kunnen weten en leren hoe het gaat in de straat.

Ook in Hooglanderveen-Vathorst willen we graag starten met de “straatambassadeur”. Inmiddels doen er al 6 straatambassadeurs mee en wij willen graag dat dit komend half jaar 15 straatambassadeurs worden! 


Wat doe je straatambassadeur :

Je bent de oren en ogen van je straat
Verwelkomt nieuwe bewoners
Brengt een bloementje bij een verjaardag, geboorte of als er iemand ziek is
En vult het op je eigen manier in

Graag willen we eens per half jaar met de straatambassadeurs samenkomen om ideeën uit te wisselen, inspiratie op te doen en plannen te maken hoe we nog meer “straten “ enthousiast kunnen maken om mee te doen. 


Ook is er een budget beschikbaar voor klein materiaal als een kaartje, taartje of bloemetje en “ straatambassadeurs materialen “als kaarten, tasjes en visite kaartjes.


 

Voor meer informatie kan je contact opnemen met onze buurtnetwerker Michelle Veerman mail: michelle.veerman@indebuurt033.nl of 06 – 42 62 78 91

 

Foto