Prikbord van Vathorst-Hooglanderveen

Ontdek de 6 oproepen van je buren

Gevraagd
Ontmoeten

Kennisdeler te gast

Kennisdeler te gast

De bibliotheek biedt een podium aan lokale sprekers om hun expertise en kennis te komen delen. De bibliotheek is meer dan alleen boeken. Het is ook een plek waar je elkaar kunt ontmoeten, waar je wordt geïnspireerd en waar kennis wordt gedeeld. Heb jij kennis van zaken en zou je die graag met anderen willen delen? Pak het podium en wees te gast!

Podium

Weet jij bijvoorbeeld veel over bepaalde dieren, tuinieren, voeding, fotografie, reizen met de Orient Express, ABBA, programmeren of een ander onderwerp? Of misschien heb je ideeën voor een duurzamere samenleving en wil je hierover wel eens van gedachten wisselen met anderen?

Neem dan contact met ons op.

Gevraagd
Helpen

Maatje in de zwangerschap

De zwangerschap kan een kwetsbare periode zijn voor een aanstaande ouder. Fijn als er dan iemand met je mee oploopt waar je terecht kan met je vragen. Ben jij iemand met een warm hart voor een zwangere en babies dan past dit vrijwilligerswerk misschien bij jou. Minimaal een jaar bezoek je wekelijks het gezin en biedt een steuntje in de rug.

Aangeboden
Ontmoeten

Gluren bij de buren Zomereditie 2023

Gluren bij de Buren, het amateurkunstfestival met optredens in tuinen verspreid over de stad, komt deze zomer voor het 15e jaar naar Amersfoort. Op zondag 2 juli veranderen gazons en veranda’s voor één dag in podia, en de loungesets in tribunes. De organisatie zoekt vanaf nu naar hosts en acts, aanmelden kan tot en met zondag 14 mei via glurenbijdeburen.nl.

Acts van alle disciplines zijn welkom: jazz-trio’s, balletdansers, rappers of cabaretiers kunnen meedoen. Alle acts krijgen een passend podium toegewezen. De optredens duren maximaal 30 minuten en worden drie keer opgevoerd. Aanmelden kan via glurenbijdeburen.nl/aanmelden/act

Tuinen komen ook in alle soorten en maten: van postzegeltuintjes tot historische hofjes, en van Franse balkonnetjes tot royale dakterrassen. Hosts nodigen hun buren uit voor een culturele middag in hun tuin. Koekje erbij? Hosts melden zich aan via glurenbijdeburen.nl/aanmelden/locatie

Gevraagd
Meedoen

Radio presentator/Sidekick VathorstRadio

Ik nodig elke maand een gast uit in de studio van VathorstRadio die voor 2 uur mijn Sidekick is.

Dit zou jij ook kunnen zijn!

Het zou leuk zijn als je ook uit Vathorst komt, maar dat is geen verplichting.

Je mag je eigen muziek meenemen en jij vertelt een mooi verhaal, waarom juist dit nummer, enz.

Kortom, jij bepaalt de inhoud van de show!

Wees niet bang voor stiltes, ik geef wel aan en jij vertelt. Voor je het weet zijn de 2 uur voorbij!

Kies een of meerdere datums die jou uitkomen.

In de maand februari vinden de opnames plaats voor de maand maart, in de maand maart voor de maandapril, enz.

Wanneer en hoe vaak de show wordt uitgezonden wordt later bekend gemaakt. Je kunt het altijd terugluisteren!

Vul je gegevens in op de website en wie weet zien we elkaar snel!

Je kunt ook een mail sturen naar info@vathorstradio.nl

Gevraagd
Meedoen

Bestuurders en vrijwilligers gezocht

Stichting Samen met Elkaar in VathetVeen is begin 2023 opgericht en stelt zich als doel om vanuit de wijkhuiskamers in De Bron en in de openbare ruimte in de wijk: bewonersinitiatieven te ondersteunen, wijkbewoners met elkaar in contact te brengen. Momenteel zijn er in de wijkruimtes ‘De Baron’, ‘De Ontmoeting’ en (voorheen) ‘De Tienerruimte’ in het gebouw van de ABC school De Bron (Kon-Tiki, Atlantis, Partou, InDeBuurt033 en SRO) diverse groepen die gebruik maken van deze algemene ruimtes voor onze wijk. Met NLdoet in 2023 op zaterdag 11 maart gaan we samen deze ruimtes opfrissen en opknappen.

Heb je bestuurlijke ervaring (of nog niet), schenk je graag eens koffie of heb je een eigen bewonersinitiatief: neem contact op via

debronstichting@gmail.com

Aangeboden
Meedoen

Dagbesteding & Leerwerk: Groen & Hout

Onze groen & houtploeg gaat dagelijks op pad. We werken aan mooie tuinen voor mensen, bedrijven, scholen en zorginstellingen. En we hebben nog ruimte voor nieuwe deelnemers!

Wil je hoveniersvaardigheden zoals werken met een bosmaaier en klantcontact? Plan een rondleiding in. Bij een klik van beide kanten, kom je kennismaken met ons fijne team. Samen met jou stellen we dan een plan op en bepaal je aan welke doelen je wil werken. Op jouw tempo.

We zien je graag. Neem contact op via: info@landinzicht.net of 06 36410874

Zoom