SDG House voor betere samenleving

Aangeboden
Ontmoeten

Op vrijdag 21 juni is SDG House Amersfoort geopend. Tijdens opening waren ruim zeventig mensen op de Amersfoortse Databankweg aanwezig. Dit SDG House is een samenwerking van Well-Being Economy Alliance Nederland (WeAll-NL), Impact033 en people@places.

De interactie tussen de bezoekers was de opening van dit SDG House. “Wat een fantastische bijeenkomst. Ik heb veel geleerd”, zei een deelnemer. “Ik ben geïnspireerd door de diverse mensen die met de toekomst bezig zijn”, zegt Sandra Barth, directeur en oprichter van Impact033. “De herkenning, die ter plekke ontstond, was dat iedereen op zijn manier werkt aan een betere wereld. Daar is dit SDG House voor; verbinding maken tussen de verschillende mogelijkheden.”

Kansen

SDG House Amersfoort aan de Databankweg is niet alleen een standaard verhuurlocatie. Het zorgt ook voor de verbinding tussen landelijke organisaties en lokale initiatieven. Dat zorgt ervoor dat Amersfoort en omgeving meer slagkracht krijgt. Dit huis richt zich onder andere op duurzaamheid, armoedebestrijding, gezondheid, diversiteit en een inclusieve arbeidsmarkt. In SDG House Amersfoort vinden regelmatig bijeenkomsten plaats met bekende sprekers uit de Nederlandse transitiewereld.

Krachten bundelen

Met ruim twintig vestigingen zorgt people&places voor de ruimte: daar kun je de ruimten en zalen voor bijeenkomsten huren. Impact033 werkt lokaal in de regio aan concrete projecten: hoe maken we Eemland de plek die we willen? Tenslotte werkt WeAll-NL samen met de WWW kerncoalitie om de krachten te bundelen richting een landelijke welzijnseconomie.

Wat is een SDG House

Sustainable Development Goals (duurzame ontwikkeldoelen) zijn in 2015 door de Verenigde Naties ontwikkeld om te komen tot een duurzame wereld. De SDG's worden door bedrijven en overheden gebruikt om aan te geven aan welke doelen zij werken en hoe zij dat doen. Dit is verplicht volgens onder meer de Europese wetgeving (CSRD). In Nederland is SDG Nederland aanjager van de SDG's en ze vormen een netwerk met een aantal vooraanstaande locaties dat werkt aan het realiseren van deze doelen, de zogeheten SDG Houses. SDG House Amersfoort is het nieuwste lid van het SDG House netwerk.

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Sandra Barth
-10