Organisaties in Vathorst-Hooglanderveen

Ontdek onze 126 organisaties en initiatieven

Reparatie

Repair Cafe

Kom naar het Repair Cafe en laat ons even kijken naar wat er in huis niet meer werkt. Radios, koffiezetapparaten, klokken, stofzuigers, die mooie tas waar de schouderband los van is geraakt...

Weggooien? Mooi niet, laat ons even kijken...

https://www.facebook.com/repaircafevathorst/

Aanmelden

Regina Delahaye - repaircafe@xmsnet.nl - 0617859260
Buurtinitiatief

Fietsclub Buurtkamer 55+ Vathorst

Fietsclub Buurtkamer 55+ Vathorst

Aanmelden

Marja Uijl - marjauijl@ziggo.nl
Hobby

Vathorster Motordag

Jaarlijks organiseren wij de Vathorster Motordag. Een informele rit voor en door lokale motorrijders.

Aanmelden

Vathorster Motordag - vathorstermotordag@gmail.com
Evenement

Foodtruckfestival HOPPAAA!

Wij zijn evenementenorganisatie Bruisend. We organiseren foodtruck festivals onder de naam HOPPAAA! Dit is een gratis toegankelijk en gezinsvriendelijk festival. Van 21 t/m 23 april strijken we neer in het Kaipark in Amersfoort Vathorst. We hopen daar vele medebewoners van Vathorst en Hooglanderveen te mogen ontmoeten. Wij als organisatie, onze medewerkers en Bruisende foodtruckers kijken er enorm naar uit!

Aanmelden

Gera van Vliet - bruisendevenementen@hotmail.com - 0614733229
Coaching

DYOS Connect Coaching

Veranderen waar het niet (meer) lekker loopt!

Ik help organisaties, teams en individuen bij diverse vraagstukken met focus op de ontwikkeling van mens en organisatie. In samenwerking met de expertise die al voorhanden is.

Activiteiten:

 • Individuele coaching
 • Loopbaan coaching
 • Coaching voor bedrijven
 • Organisatieontwikkeling
 • Interim (verander) management
 • Geven van trainingen
 • Uitvoeren van assessments (TMA® talentmanagement analyse, DISC gedragsanalyse, Balanskleuren drijfverenanalyse)

Ik ben een EIA gecertificeerd practitioner coach bij de Nederlandse orde van beroepscoaches (NOBCO). Als trainer sta ik geregistreerd bij het CRKBO.

Door mijn jarenlange, brede ervaring en het werken in sterk veranderende en complexe omgevingen binnen de profit- en non profit sector, weet ik wat er speelt en ben ik in staat als gelijkwaardig gesprekspartner op te treden. En samen krijgen we veranderingen voor elkaar en zorgen we voor een prettig werk- en leerklimaat, waarbij duurzame resultaten worden behaald. Wel zo prettig!

Meer weten over mijn visie of aanpak? Ik kom graag langs. Gewoon doen, want nuttig en leuk zal het zeker zijn! Plan een afspraak op locatie in Hooglanderveen of laten we online bellen. Bel mij op 06-55888231.

www.dyosconnect.nl

Aanmelden

Sandra van de Pol - sandra@dyosconnect.nl - 06-55888231
Festival

Gluren bij de buren

Gluren bij de Buren, het amateurkunstfestival met optredens in tuinen verspreid over de stad, komt deze zomer voor het 15e jaar naar Amersfoort. Op zondag 2 juli veranderen gazons en veranda’s voor één dag in podia, en de loungesets in tribunes. De organisatie zoekt vanaf nu naar hosts en acts, aanmelden kan tot en met zondag 14 mei via glurenbijdeburen.nl.

Acts van alle disciplines zijn welkom: jazz-trio’s, balletdansers, rappers of cabaretiers kunnen meedoen. Alle acts krijgen een passend podium toegewezen. De optredens duren maximaal 30 minuten en worden drie keer opgevoerd. Aanmelden kan via glurenbijdeburen.nl/aanmelden/act

Tuinen komen ook in alle soorten en maten: van postzegeltuintjes tot historische hofjes, en van Franse balkonnetjes tot royale dakterrassen. Hosts nodigen hun buren uit voor een culturele middag in hun tuin. Koekje erbij? Hosts melden zich aan via glurenbijdeburen.nl/aanmelden/locatie

Aanmelden

Leonie Leeuwenberg - amersfoort@glurenbijdeburen.nl
Bijeenkomsten

The Turn Club

The Turn Club verenigt professionals die maatschappelijke vraagstukken aanpakken met een kunstenaars-mindset.

Wij brengen een frisse blik, nieuwe vragen en een scherpe geest mee naar bijeenkomsten, evenementen en trainingen. Met onze ervaring en vaardigheden zetten we idealen, denkbeelden en ideeën om in een fysieke vorm, een aansprekend beeld of een tastbare ervaring.

www.turnclub.org

Aanmelden

The Turn Club - sanne@turnclub.org
Entertainment

VathorstRadio

VathorstRadio is een internetradiostation uit Vathorst! Ik, Pascha van Hattem, heb dit in 2022 bedacht en op poten gezet. Er wordt non stop muziek gedraaid tussen 1970 en nu. Maar er zijn ook gepresenteerde programma's zoals VathorstPM, de Sidekick Show, Frank doet een boekje open en Het Voetlicht.

Kortom, genoeg afwisseling uit je speakers!

Helaas is VathorstRadio niet in de ether of de kabel te beluisteren, alleen via www.vathorstradio.nl, maar je kunt tegenwoordig alles heel makkelijk streamen naar je speaker, TV of naar je autoradio.

Veel luisterplezier op VathorstRadio!

Aanmelden

VathorstRadio Amersfoort - info@vathorstradio.nl - 0653322473
Buurthuizen

Stichting Samen met Elkaar in VathetVeen

De Bewonersstichting is opgericht om in Vathorst en Hooglanderveen, initiatieven van bewoners te ondersteunen en ontmoetingen tussen mensen te faciliteren. In het wijkdeel ‘De Bron’ zijn er in het schoolgebouw Wijkhuiskamers welke de laatste 10 jaar al door diverse groepen in gebruik is, echter is de bekendheid niet zo groot.

De bewonersstichting wil het gebruik van deze ruimtes laagdrempelig houden en faciliteren op organisatorisch gebied, afstemming met Gemeente en de andere gebruikers van dit pand: Atlantis, InDeBuurt033, Kon-Tiki, Partou en SRO.

Heb je een idee of vraag over de bewonersstichting, neem contact met ons op via het e-mailadres: debronstichting@gmail.com

Waar

Oceaan 12
Amersfoort

Aanmelden

Stichting SamenMetElkaarInVathetVeen - debronstichting@gmail.com
Activiteitencentrum

Het Binnenland

Op het binnenland werken wij aan een plek om samen te komen. Op dit moment zijn we vooral bezig met onderhoud van het land. Denk aan, aanplanten en zagen of de moestuin onderhouden. Daarnaast zijn we ook veel aan het klussen.

Voel jij je een echte klusser of tuinier dan ben je welkom op te komen helpen. Inclusief lunch.

Waar

Brandweg
Nijkerk

Aanmelden

Quincy van Driesten - quincyvandriesten@gmail.com - 0651966263
Fitnesscentra

Fitness365

Commit to be F!T

Aanmelden

Esmee Zevenhoven - ezevenhoven@fitness365.nl - 0624330926
Coaching

Kwetsbaar Mooi

Op zoek naar hulp bij een eetstoornis, eetprobleem en/of verstoord zelfbeeld?

Ben jij klaar met alle negatieve gedachten, stemmen en regels waardoor je relatie met voeding en vooral met jezelf verstoord is? Heb je behoefte aan erkenning en begrip, en wil je je problemen eens écht aanpakken? Neem contact met me op. Want je hoeft het niet alleen te doen.

Ik ben een professioneel coach. Jarenlang heb ik geworsteld met eetproblemen, waarvoor ik in een kliniek behandeld ben en vele therapiesessies heb gehad. Ik geloof in ‘waar een wil is, is een weg’. Ook ik heb de ‘wil’ gevonden en de ‘weg’ bewandeld van een eetstoornis en een burn-out naar een kwetsbaar mooi leven. Dat was niet makkelijk. Daarom help ik je graag bij jouw weg. Ik wil er voor je zijn op een manier die ik zelf gemist heb bij mijn herstel. Met een luisterend oor en respect, liefdevol en zonder oordeel. In de begeleiding maak ik gebruik van o.a. NLP, systemisch werken, RET, mindfulness, oplossingsgericht werken, en bovendien jarenlange ervaringskennis op het gebied van eetproblematiek, eetstoornis en burn-out. Ik bied maatwerk voor iedereen die een beroep op mij doet.

Ik ben er ook voor de dierbaren die dichtbij iemand staan met een eetstoornis want een eetstoornis raakt niet alleen de persoon zelf. Ook alle naasten.

Daarnaast verzorg ik gastlessen en voorlichting over eetstoornissen. Voor leerlingen en studenten bied ik dit aan. Als levende bewijs zet ik graag mijn ervaringsdeskundigheid in om informatie te geven over het overwinnen van eetstoornissen, over zelfbeeld en zelfvertrouwen. Ook creëer ik bewustwording op thema's zoals de omgang met gevoelens, vragen om hulp, de rol van de social media, de waarde van het uiterlijk en hoe je jezelf ziet en beoordeelt.

Aanmelden

Chantal Dijkstra-Bijvank - chantal@kwetsbaarmooi.nl - 0610016380
Theater

Familievoorstelling ‘Zirkøes Fañtaztikå’

Op 22 januari 2022 om 14:30 gaat de familievoorstelling (4+) ‘Zirkøes Fañtaztikå’ van Theatergroep Heer Otto in première in De Lieve Vrouw in Amersfoort.

‘Zirkøes Fañtaztikå’ is een fysieke en humoristische familievoorstelling (4+) vol originele liedjes en live muziek. Over de kleurrijke wereld van het circus waar alles mogelijk is én over het gemis van dierbaren. Wanneer Maximo de googeltrucs van zijn overleden opa gaat uitproberen, heeft dat dramatische gevolgen. Samen met zijn vriendinnetje Bibi moet hij op zoek naar een oplossing, waarbij zowel haar dierbaarste bezit als hun vriendschap op het spel staan.

Meelevend met de hoofdpersonages Bibi en Maximo, worden kinderen op een speelse manier geconfronteerd met het gevoel van iets missen, of je nou iets kwijt bent of zelfs een dierbare mist, en hoe je met dit gevoel om kan gaan.

Gemeente

Gemeente Amersfoort

www.amersfoort.nl

Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding Amersfoort

Bij Huiswerkbegeleiding Amersfoort wordt er gewerkt In kleine groepen (van maximaal 5 leerlingen). Onder begeleiding wordt het huiswerk gemaakt en wordt er geleerd voor toetsen. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan leerstrategieën, plannen, prioriteren en doelen stellen.

Er is er altijd begeleiding aanwezig, waaraan vragen gesteld kunnen worden. Daarnaast helpt de begeleider onder andere met het toepassen van de leerstrategieën, het maken van de planning, het overhoren van de leerlingen en zorgt voor prettige, rustige en huiselijke sfeer.

Waar

Maanlander 14A
Amersfoort

Aanmelden

Daphne Hardeman - info@huiswerkbegeleidingamersfoort.nl - 0644695626
Creatief

Kunstbrouwerij

Kunstbrouwerij organiseert in alle schoolvakanties creatieve activiteiten voor alle kinderen t/m 12 jaar. Dit doen wij op onze locaties ICOON in Vathorst en het Eemhuis in Amersfoort.

Aanmelden

Kunstbrouwerij - nienkesmit@scholenindekunst.nl - 06-21909424
Ontmoeten

Humanistisch Verbond Eemland

Het Humanistisch Verbond wil een samenleving waarin iedereen vrij is om zelf zijn persoonlijke invulling te geven over leven, liefde, denken en dood. We willen een samenleving waar mensen gelijk worden behandeld en waardig met elkaar samen leven.

Wij willen dat mensen die niet geloven, of hun geloof afzweren, veilig zijn en gehoord worden. Wij willen dat mensen die zich scharen onder lhbtqia+ (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, trans, queer, interseks, aseksueel, plus anderen) niet hoeven te vrezen voor discriminatie, vervolging of verstoting. Dat iemand die aan euthanasie of abortus denkt, een weloverwogen keuze kan maken.  

Wij streven naar een samenleving waarin we zorgen voor elkaar. Waarin iedereen kan rekenen op onafhankelijke hulp bij geestelijke nood of ingewikkelde levensvragen. Waarin de zorg zo is ingericht dat mensen tot het einde toe menswaardig kunnen leven. 

Wij willen volgende generaties een betekenisvol leven meegeven. Dat zij vrij zijn om vrij te kunnen denken, doen en leven. Want wij willen uiteindelijk maar één ding: een samenleving die ook in de toekomst menswaardig blíjft.  

Aanmelden

Henk Pijper - voorzitter@humanistischverbond-eemland.nl - 0653826450
Activiteitencentrum

Jongereninloop de Brink

Jongeren centrum de Brink is een nieuwe inloop gestart. Jongeren tussen de 11 en 18 jaar zijn van harte welkom in ons jongerencentrum van 19.00 tot en met 22.00 elke donderdag avond.

jongerenwerker Vathorst Hooglanderveen

Marianne Leenders

Aimé Kasongo

Aanmelden

aime kasongo - Aime.Kasongo@indebuurt033.nl - +31651198103
Theatermakers

Nuffe Tantes

TRY-OUT: Nuffe Tantes in ‘De Glamping op de Camping Vakantieshow!’ (4+)

Ben jij ook zo aan vakantie toe!?

Ga met de Nuffe Tantes mee kamperen en kom helemaal tot rust! Of toch niet? Roosje en Greetje hebben een droomvakantie gepland, maar die droom valt al gauw in het water. Van honger tot heimwee en van een lekkende tent tot lekgeprikt worden door de muggen... In deze herkenbare en grappige show maak je het allemaal mee!

Gespeeld en gecreëerd door de kleurrijke theatermaaksters Floor van der Poort (Amersfoort) en Irene Schouten (Soesterberg). Zij hebben elkaar 10 jaar geleden ontmoet tijdens hun muziektheateropleiding en zijn superblij dat ze na de coronacrisis weer op de planken kunnen staan! Met behulp van vernuftige kostuums, poppen, decors, liedjes en voice-overs, weten ze als geen ander op humoristische wijze in de huid te kruipen van de Nuffe Tantes!

De try-out van deze muziektheater familievoorstelling zal plaatsvinden op zondag 23 oktober om 15:00 uur in Theater De Kamers te Amersfoort.

Bestel hier je kaartjes:

www.nuffetantes.com

Educatie

cursus Kennis maken met herstel

Om er achter te komen of herstelactiviteiten ook voor jou iets zijn, ga je starten met een cursus KMMH. Gedurende deze cursus van vijf weken maak je kennis met de basis voor herstel en herstelactiviteiten. Thema’s als hoop; empowerment; grenzen aangeven en angst voor een terugval komen ruimschoots aan de orde.

Je maakt als deelnemer van de cursus KMMH (vaak opnieuw) kennis met het groepsgevoel, en meer dan eens ontstaat er een goede en warme band tussen de groepsleden. Er is sprake van veel erkenning en herkenning, een belangrijk onderdeel van je hersteltraject. Door deel te nemen aan de cursus KMMH leer je meer grip te krijgen op je eigen herstelproces en leg je de basis om van daaruit eventueel deel te nemen aan andere herstelactiviteiten.

De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van 1,5 uur (inclusief pauze)

Aanmelden

Herstelnetwerk Amersfoort - herstelnetwerkeemland@gmail.com - 0650497208
Bijeenkomsten

Mamacafé Vathorst

Elke woensdagochtend tussen 10 en 12 uur is er Mamacafé in Natuurboerderij De Brinkhorst in Vathorst. Iedereen is welkom.

Meestal zitten we in de stal, lekker met thee, koffie en limonade.

Kom je ook eens langs?

In de schoolvakanties zijn we er vaak niet. Check onze social media of we open zijn.

Aanmelden

Lotte Vermorken - mamacafe.vathorst@gmail.com
Coaching

Gezocht oefen coachees

Gezocht OEFEN COACHEES, gratis gesprekken aangeboden.

In het kader van mijn Coachingsopleiding aan ICM Opleidingen & Trainingen zoek ik oefen coachees.

Ben je beschikbaar voor:

- Minimaal drie gesprekken van 1 – 1,5 uur

- Start vanaf heden

- Afspreken fysiek of online

-   18 jaar of ouder

Ik zoek mensen die het leuk vinden om samen met mij te leren. Heb je een bepaald vraagstuk op het gebied van werk of een thema in je privéleven, waar je graag mee aan de slag wilt? Of weet je iemand die daar behoefte aan heeft? Dan ben je aan het juiste adres!

Weet je iemand die interesse zou kunnen hebben, informeer hem/haar gerust over deze mogelijkheid of stuur dit berichtje door.

Aanmelden

Heidi Hesselink - heidihesselink@hotmail.com - 06-14395755
Eten

Wijklunch Vathorst

Elke eerste maandag van de maand maken een aantal vrijwilligers een gratis lunch in De Bron aan de Oceaan 10 in Vathorst.

Om 12:00 staat het eten klaar en kan iedereen aanschuiven, het is gratis maar er staat een potje voor een vrijwillige bijdrage. Het vlees wordt gesponsord door de Ambachtelijke Dorpsslagerij (Smeenge 1) en Albert Heijn Vathorst (Buma 1) sponsort 50 euro aan boodschappen. Ook hebben we subsidie gekregen van InDeBuurt033.

Aanmelden kan via wijklunchvathorst@gmail.com . Geef bij het aanmelden aan of je allergieën/dieetwensen hebt, dan houden we daar rekening mee.

Aanmelden

Marlies Tjarks - wijklunchvathorst@gmail.com - 0640490719
Zorginstellingen

St. Pieters en Bloklands Gasthuis

Ieder mens is anders en heeft weer andere behoeften en wensen. Ons doel is het bieden van een woonomgeving die warm en gastvrij is en waarin u en/of uw naaste de juiste zorg krijgt. Maatwerk in een zorgorganisatie met twee locaties (vathorst en centrum) in Amersfoort met een eeuwenoude geschiedenis van zorgverlening.

Ook organiseren wij regelmatig activiteiten voor bewoners en buurtbewoners en verhuren wij diverse ruimtes.

Waar

Wervershoofstraat 157
Amersfoort

Aanmelden

Secretariaat - secretariaat@pietersenbloklands.nl - 033 – 434 56 00
Buurtinitiatief

Welkomstwerk

De start van het Welkomwerk was op 2 juli 2002 bij de oplevering van de eerste woning aan de Leersumseberg 42. Ook werden er opnames gemaakt van ons werk voor het programma “Heilig Vuur” van de NCRV, die op 13 juli 2003 werden uitgezonden.

In die aflevering was aandacht voor het werk van dominee Jos van Oord in het dorp Hooglanderveen, gelegen aan de rand van Amersfoort, en zijn drijfveer om de bewoners in de nieuw gebouwde Vinex-wijk Vathorst te laten integreren met de oorspronkelijke bewoners van het dorp. De film is nog aanwezig in het archief van Beeld en Geluid.

 

De inwoners van Hooglanderveen waren aanvankelijk niet blij met de komst van de nieuwe Vinex-wijk Vathorst in hun pittoreske dorpje. Niet alleen werden stilte en natuur bruut verstoord, ook moesten sommige bewoners verhuizen omdat hun woningen gesloopt werden. Anderen kregen een nieuw adres terwijl ze niet verhuisden!

Een Vinex-wijk bood echter ook nieuwe mogelijkheden, vond dominee Jos van Oord. Al die nieuwe bewoners zijn in potentie nieuwe kerkleden. De oorspronkelijke inwoners zochten troost en vonden die, God zij dank, vaak in hun geloof. Reden genoeg dus om de nieuwe bewoners van Hooglanderveen en Vathorst te helpen bij het integreren met de oorspronkelijke dorpsbewoners.

 

Na 20 jaar lijkt dat aardig gelukt. Bewoners van dorp en wijk ontmoeten elkaar bij diverse activiteiten in het dorp en Vathorst en niet te vergeten: in de winkels en bij verenigingen en sportclubs.

 

Ook in 2006 besteedde de NCRV weer aandacht aan ons werk. Ook haalden we regelmatig de kranten; bijvoorbeeld de Amersfoortse Courant, In Amersfoort, de Stad Amersfoort en Vathorst Nu.

 

Het ontstaan van het welkomstwerk:

Op 12 februari 2002, het was carnavalsdinsdag, kwamen 11 mensen bij elkaar in de parochiezaal van St.Joseph in Hooglanderveen voor een eerste bijeenkomst. Het initiatief kwam dus van ds. Jos van Oord van de Protestantse kerk en het bestuur van de Rooms Katholieke St. Joseph parochie. Pastoraal werker Frank de Heus kwam in december en werd er natuurlijk erbij betrokken.

 

De mensen uit het dorp hebben echt niet gekozen voor Vathorst, integendeel. Er was verdriet om het landschap dat zo sterk en snel veranderde. Maar toch hebben zij toen de moed opgevat om hun nieuwe buren welkom te heten. Dat getuigt van karakter! Zij stimuleerden ook anderen om dit leuke werk te gaan doen.

 

De  plannen werden bekend gemaakt in de “Hooglanderveense Informatie Krant” (de HIK) en het Oecumenisch kerkblad van Amersfoort-Noord: “Lopend Vuur”. Daarin deden we ook een oproep voor vrijwilligers.

 

Naast coördinatoren en onze mensen die de nieuwe bewoners in de nieuwbouw en bestaande woningen in Vathorst en Hooglanderveen hebben betrokken, zochten we naar mensen die alle gegevens voor ons in de computer bij wilden houden. Zo konden we nagaan of een adres wel bezocht was bij twijfels. 20 jaar geleden was nog niet iedereen bedreven met de computer!

 

De vrijwilligers werden voorbereid op hun werk d.m.v. een rollenspel, maar dat viel niet echt in de smaak bij dorpelingen. In de bijeenkomsten voor vrijwilligers werden de ervaringen besproken en daar leerden we veel van. Ook werden er regelmatig leuke dingen voor de vrijwilligers georganiseerd als dank voor het vele werk. En dat gebeurt nog steeds.

 

In een later stadium sloten zich ook de andere kerken aan om mee te doen, zoals de confessioneel Hervormden, Christelijk Gereformeerden en Nederlands Gereformeerden, die samen het Kruispunt vormen en de Gereformeerd Vrijgemaakte kerk. Het werk wordt nog steeds gedragen door de 5 gemeenschappen.

 

Het verwelkomen van de bewoners doen we nog steeds met een roos. Het informeren over alle instanties, verenigingen en maatschappelijke organisaties doen we met een boekje. Op dit moment zijn we bezig met de 6e druk. De vormgeving en de druk wordt verzorgd door drukkerij van Beek in Hooglanderveen.

 

Alle boekjes en folders komen nog steeds in een tasje met een groene opdruk: “Wees welkom op je nieuwe plek”.

Iedereen, die een woning betrekt die al eerder bewoond is geweest, kan zich melden via de informatie die staat op de website van OBV. Daarnaast hebben we ondertussen straatambassadeurs die hun nieuwe buren welkom heten.

 

Het welkomstwerk wordt door de bewoners en anderen nog steeds erg gewaardeerd. Het is vaak het eerste contact dat de nieuwe bewoners hebben met “Amersfoort” in hun eigen woning. De bewoners zijn meestal erg enthousiast en nemen het tasje vaak dankbaar aan. We horen heel vaak: wat leuk en wat lief! Sommige vrijwilligers zijn al vanaf het begin betrokken en actief.

 

Amersfoorters hadden ook moeite met een nieuwe wijk boven de A1 en waren vaak negatief. Zo mooi om nu te horen: we zijn geëmigreerd naar de andere kant van de A1.

 

Aanmelden

Henny Rouwhorst-Arends - hennyrouwhorst@hooglanderveen.net
Theater

Theaterweek in De Kamers (11-14 jr)

Ben jij tussen de 11 en 14 jaar oud, vind je het leuk om theater te maken en je zit je vol met ideeën? Dan is de Theaterweek echt iets voor jou!

In de zomervakantie wordt in samenwerking met Bzzzonder en ABC de Theaterweek georganiseerd. Van 11 tot en met 15 juli in Vathorst, in Theater De Kamers. Elke dag gaan wij van 10:00 tot 15:00 de hele dag theater maken en werken aan een geheel eigen stuk, dat wij op vrijdagavond 15 juli presenteren aan alle ouders, familieleden en vrienden die graag willen komen kijken!

In het maakproces in de Theaterweek wordt gewerkt vanuit drie kernwaarden; verbinding, kracht van het individu en creativiteit. Een door de groep zelf gemaakt stuk, waarin iedereen in zijn kracht staat, is het doel. 

De Theaterweek bestaat uit vijf dagen theaterles, inclusief lunch en voorafgaand aan de slotvoorstelling wordt een gezamenlijk diner verzorgd. Kosten zijn €145 per deelnemer.

Is de Theaterweek met jouw creativiteit en plezier in theater echt iets voor jou? Meld je dan aan via de volgende link: https://forms.gle/L26US1cpbireRdyv8

LET OP! Het is van belang om elke dag volledig aanwezig te zijn om deel te nemen aan de Theaterweek.

Voor eventuele vragen zijn wij bereikbaar via theaterweek@hotmail.com of 06-54947697

Aanmelden

Mike Nijstad - theaterweek@hotmail.com - 0645947697
Sport

Tennis- & Padelvereniging LTC Vathorst

LTC Vathorst bestaat sinds 2008 en is een vereniging voor het gehele sportieve gezin. Wij hebben 7 tennisbanen en 4 padelbanen, allen op kunstgras. Wij kennen één lidmaatschap, dus 2 sporten voor de prijs van 1. Wij werken met een afhangsysteem, waardoor je altijd (ook digitaal) zicht hebt op de banen die beschikbaar zijn. Voor diegenen die de sportieve skills willen verbeteren is er de mogelijkheid om lessen te volgen. Bij LTC Vathorst kun je zowel intern als extern competitie spelen. Tevens organiseren wij in augustus en september Open Toernooien voor zowel tennis als padel. Voor elk wat wils dus bij LTC Vathorst! Alle informatie over onze vereniging is te vinden op www.ltcvathorst.nl .

Waar

Olympus 26
Amersfoort
Ontmoeten

Vrouwennetwerk

Wil je nieuwe contacten opdoen, actieve vrouwen ontmoeten, sociaal of zakelijk netwerken, kennis delen of je bij een kring aansluiten?

VVAO Amersfoort wil groeien en zal daar komend jaar actief in investeren. Alle vrouwen met een academische of hbo-opleiding zijn van harte welkom bij onze afdeling. We organiseren interessante lezingen, excursies, Zoom-avonden en netwerk- en kringbijeenkomsten. Amersfoort heeft bestaande kringen op het gebied van loopbaan, uitgaan, wandelen, kunst, cultuur, koken, literatuur, fotografie, beleggen, bridgen, restaurants bezoeken, golfen en is bezig nieuwe kringen op te richten op het gebied van fietsen, watersport, cabrio-rijden, tuinieren. Leden kunnen deelnemen aan verschillende kringen en we stimuleren dat ook. Hoe meer je openstaat voor anderen en hoe meer je bereid bent je eigen kennis te delen, des te meer krijg je terug van de VVAO. Op de website https://www.vvao.nl/afdeling/14/amersfoort zie je wat we doen, inclusief de agenda.

Wil je meer weten of vrijblijvend een activiteit bijwonen? Aarzel dan niet en stuur een mail naar amersfoort@vvao.nl Eén van onze bestuursleden neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Aanmelden

Ivonne Schouten - ivonneschouten@gmail.com - 0651671059
Evenement

FOS Kidz Zomervakantie

FOS Kidz

Bij FOS Kidz staat plezier voorop. 

We hebben een uitdagend programma, waarbij de kinderen zich niet hoeven te vervelen! Er komt van alles aan bod in ons vakantieprogramma. Kunt & Cultuur, Sport & Spel en tussen de bedrijven door is er ook ruimte om lekker vrij te spelen of even te relaxen. Daar is de vakantie immers ook voor bedoeld. Elke dag sluiten we af met een gezamenlijke lunch. 

Informatie

 • De laatste 3 weken van de zomervakantie > 1 augustus t/m 17 augustus
 • Maandag, dinsdag en/of woensdag 
 • Voor basisschoolkinderen van 8 t/m 11 jaar 
 • Van 9:00 -13:00 uur
 • Inclusief een gezamenlijke Lunch
 • Elke dag een gevarieerd programma! 
 • Plezier maken met elkaar
 • Max. 8 kinderen per begeleider
 • Ervaren onderwijsprofessionals staan voor de Kids klaar: Jannette de Jong, Hassan Oumhamed en Ingrid van de Groep
 • Opgeven kan voor 1 dag, maar ook voor alle dagen. 
 • Locatie Snouckaertlaan Amersfoort Centrum en/of locatie Vathorst Blokzijlpark
 • Project wordt gerealiseerd i.s.m. Indebuurt033
 • Bijdrage Ouders/verzorgers: 15,- per kind, per dag, Kom je 3 dagen per week dan betaal je 37,- euro

fosonderwijs.nl, info@fosonderwijs.nl

06-18778982

Waar

Blokzijlpark 79a
Amersfoort

Aanmelden

Ingrid van de Groep - info@fosonderwijs.nl - 0618778982
Idee

Awesome Amersfoort

Awesome Amersfoort is onderdeel van de internationale ‘Awesome Foundation’. The Awesome Foundation is een oorspronkelijk Amerikaans concept waarbij een autonomie groep ‘trustees’ samen twee-maandelijks €1.000,- inleggen om een ‘awesome’ idee in hun eigen stad mogelijk te maken. 

De community is in achttien landen actief. In Nederland gingen Amsterdam, Leiden, Rotterdam, Groningen en Utrecht ons voor. In totaal zijn er op die manier in de afgelopen 5 jaar 1544 projecten georganiseerd met 77 afdelingen in 18 landen.

Aanmelden

Awesome Amersfoort - hallo@awesomeamersfoort.nl
Coaching

bewustzijn en trauma coaching

We helpen met uiteenlopende hulpvragen. Dit kan gaan over onderwerpen zoals angst en stress, eetstoornissen, depressie, levens- en zingevingsvragen, verlies- en traumaverwerking. Jouw hulpvraag en verlangen vormen de basis van onze samenwerking. Aan de hand van de 3 principes gaan we in gesprek over het menselijke systeem. Hoe werkt het nu echt. Durf jij in de spiegel te kijken en een draai van 180 graden te maken? We beleven de wereld van binnen naar buiten. Wat speelt er in jou binnenwereld? Hier inzicht in krijgen zorgt voor innerlijke rust, vrijheid en een vredig gevoel. Je hoeft er niet hard voor te werken, het is heel dichtbij, dichterbij dan je denkt. Niet is toevallig en niets is wat het lijkt. Deze bewustwording zorgt voor een wauw gevoel.

Wil je meer weten of in contact komen, kijk op onze website: www.denkpunt.nl

Waar

Tuinkamp 2
Hooglanderveen

Aanmelden

Jolanda van der Burg - jcfvanderburg@hotmail.com - 0652284763
Festival

Dorpsdag Hooglanderveen

Op zaterdag 25 juni 2022 organiseren we voor de 15e keer onze jaarlijkse gratis toegankelijke Dorpsdag op het Disselplein in Hooglanderveen. Ook dit jaar veel gezelligheid, muziek, optredens, deejays, activiteiten voor jong & oud en natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje.

Waar

Disselplein
Hooglanderveen
Gemeente

In gesprek met onderhandelende partijen

Formateurs Pim van den Berg (D66) en Patricia Seitzinger (GroenLinks) hebben in de afgelopen weken goede gesprekken gevoerd met D66, GroenLinks, CDA, Amersfoort2014 en Partij voor de Dieren over de vorming van een nieuwe coalitie. De komende jaren is er een aantal grote en belangrijke opgaven te realiseren.

De formerende partijen hebben aangegeven verder te willen spreken over de wijze waarop die opgaven uitgevoerd kunnen worden. Daarbij is het voor hen van belang dat bij de uitvoering van die opgaven het bewaken van de grenzen van onze planeet en het creëren van gelijkwaardige kansen voor iedereen, centraal staan. Ook geven de formerende partijen aan dat samenwerking met bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties in de stad essentieel is om Amersfoort verder te ontwikkelen naar een groene en progressieve stad.

In gesprek met de stad

Niet alleen om alle krachten te bundelen om al die grote opgaven te realiseren en te weten wat voor anderen belangrijk is, maar ook om samen te bewaken dat iedereen in onze stad mee kan komen in alle vernieuwingen en ontwikkelingen. Om die reden willen de formerende partijen ook nu, in het stadium van het vormen van een coalitieakkoord, in gesprek met bewoners en partijen in de stad. Deze gesprekken zijn wat hen betreft een begin van intensiever contact de komende jaren rondom grote opgaven. Bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties zijn uitgenodigd om met de formerende partijen in gesprek te gaan. Hiervoor worden de komende weken op vijf plekken in de stad, vijf gesprekken gevoerd.

Per bijeenkomst staan andere onderwerpen centraal:

14 mei Wonen en mobiliteit

21 mei Sociaal domein, jeugdzorg, onderwijs en arbeidsmarkt

28 mei Energietransitie en economie

4 juni Sport en cultuur

11 juni Samenwerking met de stad en regio en financiën

In de gesprekken worden dilemma’s over nog te maken keuzes voorgelegd. Aan de deelnemers wordt gevraagd argumenten voor en tegen mee te geven. De gesprekken vinden plaats voordat de formerende partijen zelf in gesprek gaan over dat thema. Zij betrekken de opbrengst van de gesprekken in hun vervolggesprek. Aan het eind van het onderhandelingsproces geven de formerende partijen een toelichting op de afwegingen die zijn gemaakt over de wijze waarop de input uit de bijeenkomst is verwerkt in het uiteindelijke programma.

Aanmelden

Aan deze openbare gesprekken kunnen alle geïnteresseerde bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties deelnemen. Om iedereen voldoende ruimte te geven in het gesprek is er een maximaal aantal mensen dat kan deelnemen. Daarom is het verzoek aan iedereen om zich aan te melden via Aanmelden voor stadgesprekken.

Aanmelden

Mirjam Wingelaar - me.wingelaar@amersfoort.nl
Zorg

Land in Zicht | zorg voor mens en aarde

Land in Zicht is een groene, sociale onderneming aan de rand van Amersfoort-Vathorst. Wij zorgen voor mens en aarde door samen te werken aan mogelijkheden. Dat doen we met dagbesteding en leerwerktrajecten, een groen- en houtbedrijf, een tuinderij en een theehuis. Duurzaam samenwerken met deelnemers en lokale partners maakt ons uniek.

Je vindt ons op Tuinpark Laakzijde, tussen het voedselbos, de moestuinvereniging en een gezamenlijk natuurerf.

Zorg | samenwerken aan mogelijkheden

Activiteiten: dagbesteding (WLZ, WMO, PGB), individuele begeleiding, leerwerktrajecten, stages, vrijwilligerswerk

Bij Land in Zicht Zorg kan iedereen zijn wie die is. Vanuit onze prachtige hoeve midden in het groen bieden we dagbesteding en leerwerktrajecten aan volwassen mensen van alle leeftijden en met verschillende achtergronden en zorgindicaties. Voor hen voelt iedere dag als thuiskomen in een gezellige, veilige en stimulerende omgeving. We zorgen voor structuur en dagritme en staan samen met het thuisfront en persoonlijk begeleiders als een kring om de deelnemer heen. Er is ruimte voor spel, creativiteit en betekenisvol bezig zijn in onze Tuinderij, Groen & Hout bedrijf, Theehuis en keuken. We kijken naar mogelijkheden en wat ieder mens uniek maakt. De begeleiding en activiteiten worden zodanig ingezet dat de deelnemers fysiek en mentaal een ontwikkeling kunnen doormaken. Ze voelen zich gezien en het gevoel van eigenwaarde, verantwoordelijkheid en zelfvertrouwen neemt toe.   

Groen & Hout | tuinen met een verhaal

Activiteiten: tuinaanleg, tuinonderhoud, tuinabonnementen, houtbewerking, leerwerktrajecten

Land in Zicht Groen & Hout is ons hoveniersbedrijf. We zijn een leerwerkbedrijf aan de rand van Amersfoort en hebben een bewuste kijk op tuinaanleg en -onderhoud. Bij ons kun je terecht voor ‘tuinen met een verhaal’, waarin onze uitgangspunten, de mensen en seizoenen zichtbaar zijn. We stimuleren hergebruik van materialen, werken zoveel mogelijk met inheemse beplanting en dragen zo bij aan een duurzamere, groenere omgeving met meer biodiversiteit en kringlopen. We werken met hoveniers die ook zorgaffiniteit hebben. Zij begeleiden de teams met deelnemers. Deelnemers kunnen bij ons een vak leren, betekenisvol bezig zijn en de regie over hun eigen leven terugkrijgen, met zicht op uitstroom naar betaald werk. Ecologisch, vakbekwaam en sociaal. Dat zijn wij.

Tuinderij | oogst, werk en pluk mee

Activiteiten: moestuin met oogstdelen groente en kruiden, meewerkdagen, bloemenpluktuin,

klein fruit-pluktuin, rondleidingen, workshops, schooltuinen

Onze Tuinderij is een plek om te genieten voor iedereen! Wijkbewoners, vrijwilligers, dagjesmensen, scholen en deelnemers. We zijn de achtertuin van Vathorst, waar iedereen die bewust wil leven terecht kan voor lokaal gekweekte groente en fruit. We hebben een grote moestuin, fruitbomen en een bloemenpluktuin, waar je terecht kunt voor oogstdelen, meewerkdagen en prachtige boeketten.

Bij ons krijg je écht de mogelijkheid om mee te doen. Je kunt ervaren hoe het is om (zelf) groente te kweken en je ziet hoe iets groeit van zaadje tot plant. We vertellen graag educatieve verhalen en organiseren schooltuinen, speurtochten en workshops.

De Tuinderij is een plek om de natuur te beléven: lekker vies worden, spelen en je verwonderen. Tegelijkertijd delen we kennis over de herkomst van planten, bloemen, groenten en fruit en willen we mensen inspireren voor de toekomst van regeneratieve landbouw. Weten wat je eet, minder voedselkilometers en werken aan een gezonde bodem en biodiversiteit.

(Binnenkort) Theehuis | (h)eerlijk genieten

Activiteiten: thee en lekkers, winkeltje met zelfgemaakte producten, workshops,

verhuur van ruimtes en keuken, vergaderingen, bruiloften, bijeenkomsten, kinderfeestjes, ceremonies, vuurplek, natuurspeelplaats

Wie houdt van (h)eerlijk eten, kan terecht in ons Theehuis. Hier serveren we zelfgemaakte taart en lunchgerechten, bereid met ingrediënten en producten van eigen land en bodem. In de keuken en bediening werken deelnemers van ons zorgbedrijf. We zijn het trefpunt voor álle mensen die bij Land in Zicht komen. Of je er nu wilt ontspannen, genieten van de lokale en versbereide producten of werken, het kan allemaal. De keuken en de ruimtes boven zijn te huur voor partijen met een maatschappelijk betrokken inslag. En je kunt het Theehuis ook boeken om een bijeenkomst, bruiloft of (kinder)feestje te organiseren. In het aangrenzende winkeltje verkopen we groenten, fruit, jam, honing en houtproducten. Leuk en lekker als cadeautje of voor thuis. Land in Zicht blijft je bij.

Waar

Domstraat 82
Hooglanderveen

Aanmelden

Linde de Vries - linde@landinzicht.net - 06 36410874
Reparatie

Repair Café Vathorst-HooglanderVeen

Inwoners van Amersfoort kunnen met een kapotte computer, een ander apparaat dat dienst weigert, een klok die het niet meer doet of wanneer er een naad die los zit in een blouse terecht bij het Repair Café Vathorst-Hooglanderveen in de Kruispunt kerk in Vathorst. Enthousiaste vrijwilligers zijn aanwezig om de spullen nieuw leven in te blazen. Aan reparaties zijn geen kosten verbonden. Eventuele nieuwe onderdelen zijn voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. De entree is gratis en aanmelden is niet nodig. Iedereen is ook van harte welkom voor een kopje koffie of een praatje. Het doel is elke eerste zaterdag van de maand van 10:00 en 12:00. Kijk in de agenda wanneer er een repair café is.

Aanmelden

repaircafe@xmsnet.nl
Activiteitencentrum

Things to Do in 't VeenVat

Na het succes van 2019 organiseren we opnieuw een informatieve dag. We krijgen regelmatig te horen dat er in Vathorst en Hooglanderveen niet veel te doen is, terwijl er vele verschillende organisaties en initiatieven actief zijn! Veel, vooral nieuwe bewoners, zijn nog niet bekend met het aanbod of mogelijkheden op het gebied van zorg, welzijn, cultuur en sport.

Op zaterdag 18 juni 2022 kunnen bewoners en verenigingen/initiatieven uit Hooglanderveen en Vathorst kennis met elkaar en met de initiatieven maken. Daarnaast kan men elkaar natuurlijk ontmoeten, met als doel om uiteindelijk de bewoners van Hooglanderveen en Vathorst deel te laten nemen aan de initiatieven die Hooglanderveen en Vathorst te bieden hebben. Daarnaast ontmoet u andere organisaties om de mogelijkheden en initiatieven van uw organisatie te delen en mede hierdoor een breder netwerk op te bouwen met organisaties buiten het gebruikelijke netwerk.

Op zaterdag 18 juni van 14:00-17:00 zullen in dorpshuis en sporthal ‘De Dissel’ te Hooglanderveen vele initiatieven en verenigingen zich tonen aan het publiek. Na afloop is er gelegenheid om een hapje en drankje te nuttigen.

Om “Things to do in ’t VeenVat” goed neer te kunnen zetten hebben wij jullie hulp nodig bij de promotie en invulling! Uiteindelijk willen we zoveel mogelijk bewoners van Hooglanderveen en Vathorst laten zien wat de verenigingen en initiatieven in hun wijk en dorp te bieden hebben.

U kunt via het contactformulier het inschrijfformulier voor deze dag opvragen. U krijgt dan in De Dissel ruimte beschikbaar in de vorm van een tafel, buitenruimte of een sportvloer om uw initiatief onder de aandacht te brengen om zo nieuwe leden, deelnemers of vrijwilligers te werven. Tijdens deze middag wordt u voorzien van een kopje koffie of thee en na afloop nodigen wij de standhouders uit om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Doet u mee met “Things to do in ’t VeenVat”?

Wij zien uw inschrijving graag tegemoet.

 

Met een VeenVat groet,

Piroska Baars

Sven Slop

Henny Rouwhorst

Astrid de Vré

Michelle Veerman

Aanmelden

Henny Rouwhorst - hennyrouwhorst@hooglanderveen.net
Muziekles

Op zoek naar jong POPtalent in Vathorst

Deze lente gaan we op zoek naar jong poptalent in Vathorst. Ben je tussen 10 en 15 jaar en bespeel je een instrument? Schrijf je dan in voor de meedoe-dag op zaterdagmiddag 16 april in het Icoon. Je speelt dan samen met echte professionele popmuzikanten en krijg tips & tricks. De beste acts mogen optreden op het grote podium van het allereerste grachtenconcert in Vathorst op zaterdag 18 juni.

Meedoen is helemaal gratis dus pak je kans. Je hoeft je alleen maar hier aan te melden. Meer info: www.popmakers.nl

Aanmelden

Annemiek van Raalten - vivavathorst@gmail.com - 0616445764
Muziekles

POPtalent gezocht

Op zoek naar jong POPtalent in Vathorst

Deze lente gaan we op zoek naar jong poptalent in Vathorst. Ben je tussen 10 en 15 jaar en bespeel je een instrument? Schrijf je dan in voor de meedoe-dag op zaterdagmiddag 16 april in het Icoon. Je speelt dan samen met echte professionele popmuzikanten en krijg tips & tricks. De beste acts mogen optreden op het grote podium van het allereerste grachtenconcert in Vathorst op zaterdag 18 juni.

www.POPmakers.nl

Aanmelden

Annemiek van Raalten - annemiekvanraalten@gmail.com - 0616445764
Kringloopwinkels

Acht+ Meerwarenhuis - Kringloop

Acht+ ziet meerwaarde in mensen en producten. Tweedehandsartikelen worden ingezameld en opgepoetst voor een nieuw leven door studenten van MBO Amersfoort, die zo meerwaarde aan hun toekomst geven. In de hippe kringloopwinkel worden de spullen verkocht en kun je bovendien terecht voor een lekkere kop koffie of thee! Goederen brengen en kopen kan van maandag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur.

Waar

Euroweg 23
Amersfoort
Gezondheid

Hoe blijf ik fit en zelfstandig?

Het huis van Bé is een initiatief van Buurtzorg en biedt samen Fyzie, Ergotherapie Amersfoort, Apotheek Heideweg, Dietheek, Centrum voor Levensvragen Eemland en indebuurt033 preventieve zorg voor gezond ouder worden.

Ons motto is dan ook: 'Voor Bewust ouder worden'.

Het huis van Bé organiseert iedere eerste dinsdag van de maand (muv juli en augustus) een bijeenkomst in Eetcafé 't Houteveen

Iedere maand staat er een ander thema centraal, het overkoepelende thema is: 'Hoe blijf ik fit en zelfstandig?'

Behalve informatie en adviezen is er ook koffie, thee en wat lekkers en er is tijd voor gezelligheid.

Iedereen die bezig is met Bewust ouder worden is van harte welkom! Aanmelden is fijn: 06 103 142 46

Er zijn aan deze bijeenkomsten geen kosten verbonden.

Waar

Van Tuyllstraat 22
Hooglanderveen

Aanmelden

Annemieke van den Berg - a.vandenberg@buurtzorgnederland.com - 06 10314246
Eten

Eetclub Vathorst 55+

Iedere 1e zaterdag van de maand wordt door vrijwilligers een maaltijd verzorgd voor 55+-ers in de wijk Vathorst en Hooglanderveen. Met als doel elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten.

Dit vindt plaats in een ruimte van de Natuurboerderij De Brinkhorst,

Wageningseberg 43, 3825 GR Amersfoort

De kosten van deze maaltijd zijn € 10,00, inclusief drankjes en ter afsluiting van de maaltijd koffie of thee

Aanmelden kan bij de Buurtkamer op vrijdagochtend tussen 10.00u-11.45u bij De Baron in het gebouw van De Bron aan de Oceaan 10, 3825 WC Amersfoort.

Aanmelden

Hetty Van der Hoeven - keesenhetty70@gmail.com - 0619179510
Denk/concentratiesport

Bridgeclub Hooglanderveen/Vathorst

Recreatieve bridgeclub, speelt maandelijks op vrijdagavond in het Dorpshuis De Dissel te Hooglanderveen

Aanmelden

Willem Hilhorst - hilkro@kpnmail.nl - 06 493 111 34
Vervoersdiensten

AutoMaatje Amersfoort

De buren mobiliteitsdienst AutoMaatje Amersfoort maakt het mogelijk dat medebewoners die voor hun vervoer afhankelijk zijn van anderen, door een buurman of buurvrouw gebracht en gehaald kunnen worden.

Het vervoer beperkt zich niet tot bezoek aan arts of therapeut, maar mag ook zijn om een bezoekje afleggen, of om naar de kapper te gaan of om gezellig te winkelen. Het is bedoeld om te stimuleren dat mensen in contact blijven met anderen.

Afgelopen jaren was de dienst al actief in de noordelijke wijken van de stad. Ook in Vathorst en Hooglanderveen hebben voldoende chauffeurs zich aangemeld zodat ook alle bewoners uit deze stadsdelen gebruik kunnen maken van AutoMaatje.

De dienst wordt ondersteund door de gemeente Amersfoort en door de ANWB. Zie ook www.anwb.nl/automaatje

Aanmelden

Wim de Haan - automaatje.amersfoort@gmail.com - 0653700784
Ontmoeten

Aanschuiftafel in Houtrust

Geen zin om alleen te eten?

Schuif ook aan in Houtrust en geniet van wat de pot schaft!

Een verantwoorde maaltijd, waarbij het sociale aspect van samenkomen voorop staat.

In principe elke donderdag dagschotel met klein dessert (9,50 pp. excl. consumpties/koffie)

Tijd: 17.00-18.30 ( inloop vanaf 16.30)

Aanmelden

Houtrust - jvsteeg@houtrust.com - 033-2571865
Gezondheid

reanimatie cursus

Cursus Reanimatie en AED in Hooglanderveen

Word of blijf burgerhulpverlener, volg een Reanimatie / AED cursus. In de afgelopen 2 jaar is het aantal burgerhulpverleners sterk verminderd en dat willen we graag weer op peil brengen.

Voorlopig start het Reanimatie Netwerk Amersfoort alleen met Basiscursussen. De reden hiervoor is dat het aantal mensen dat recent een cursus heeft gevolgd zeer beperkt is. Veel burgerhulpverleners in Hooglanderveen hebben hun laatste cursus ruim 2 jaar geleden gevolgd. Omdat hierdoor kennis en vaardigheden zover zijn weggezakt, wordt volgens de Nederlandse Reanimatieraad, een Basiscursus aanbevolen. 

U leert het slachtoffer te beademen en borstcompressie (hartmassage) te geven en een AED te gebruiken. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met behulp van de AED kunt u het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok geven. Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang. Met behulp van de AED geeft u het slachtoffer een nog grotere kans te overleven.

 

Onder leiding van een gediplomeerd instructeur verzorgt Reanimatie Netwerk Amersfoort (RNA) cursussen in “de Dissel” in Hooglanderveen voor inwoners van Hooglanderveen en Vathorst en op uitnodiging van Tennisvereniging Hooglanderveen.

Op donderdagavond 21 april en maandagavond 25 april kunnen maximaal 12 deelnemers

per avond kunnen deelnemen. Op zaterdag 23 april maximaal 6 deelnemers deelnemen.

 

Ga naar: https://reanimatiecursus-amersfoort.nl/category/259140/basiscursus-fysiek-

Een Basiscursus kost € 37,50 voor 3 uur les.

 

Als u aanvullend verzekerd bent, kunt u kijken of er een deel van de kosten vergoed wordt.

 

Als je je binnen een week aanmeldt als burgerhulpverlener krijg je € 10,00 terug.

Aanmelden

Henny Rouwhorst-Arends - hennyrouwhorst@hooglanderveen.net
Vrijwilligerswerk

Sociale Gasten

Netwerk Sociale Gasten helpt wanneer u hulp nodig heeft en u: In de gemeente Amersfoort woont | geen buren, vrienden, familie en kennissen hebt die u kunnen helpen | niet voldoende geld heeft om hulp in te kunnen kopen | door gezondheidsproblemen of een lichamelijke of psychische beperking het niet meer zelf kan doen. Dit geldt voor alle leeftijden. Iedereen heeft wel eens hulp nodig van andere mensen. Voor bijvoorbeeld, samen boodschappen doen, een luisterend oor te bieden of een gezellig praatje. Meestal krijgen we die hulp van familie en vrienden, maar niet iedereen kan daar altijd even goed op terugvallen. Gelukkig zijn er veel jongeren van Netwerk Sociale Gasten die u te hulp willen schieten op die momenten in de week dat zij een gaatje vrij hebben. Soms alleen en soms samen met andere jongeren.

Waar

Heiligenbergerweg 144
Amersfoort

Aanmelden

Rick Schoen - rick@socialegasten.nl - 06 83610234
Welzijn

Onderzoek naar jonge mantelzorgers

Eén op de vijf volwassen Amersfoorters is mantelzorger. De druk op mantelzorgers is groot en wordt door de coronacrisis, de vergrijzing en tekorten in de zorg steeds groter. Jongeren vallen buiten de officiële cijfers, terwijl zij volgens deskundigen een kwetsbare groep zijn. Heeft de stad deze jonge mantelzorgers in zicht? En krijgen zij voldoende ondersteuning? De Stadsbron doet in samenwerking met De Balie in Amsterdam de komende maanden onderzoek naar jonge Amersfoortse mantelzorgers. 

Lees hier meer over de oproep.

Ben je onder de 26 en zorg je voor een familielid of vriend, of ken je een jonge mantelzorger? Laat ons weten waar je tegenaan loopt en mail naar mantelzorg@destadsbron.nl.

Aanmelden

Heleen Vonk - mantelzorgers@indebuurt033.nl
Coaching

IQCoaches Janneke Drost

IQcoaches coachen jeugd, jong volwassenen en volwassen met ASS ( autisme spectrum) adhd, add, nah ( niet aangeboren hersenletsel) en problematiek die hierbij kan komen kijken zoals; eetproblematiek, angst en dwang problematiek, verslaving etc. ondersteuning / coaching wordt door de gemeente middels WMO bekostigd.

Aanmelden

Janneke Drost - jdrost@iqcoaches.nl - 0654201145
Welzijn

IndeBuurt033 Vathorst en Hooglanderveen

Indebuurt033 coördineert het welzijnswerk en vrijwilligerswerk in Amersfoort. Wij bieden ondersteuning aan inwoners die een idee hebben voor hun buurt of een activiteit willen organiseren. Meer informatie vind je op www.indebuurt033.nl 

Aanmelden

Michelle Veerman - michelle.veerman@indebuurt033.nl - 0642627891
Duurzaamheid

Enquête energietransitie Vathorst

Hieronder staat een enquête gemaakt door studenten van de universiteit Utrecht. Het gaat over de energietransitie in Vathorst en de rol van de gemeente hierin. Vorige week zijn er studenten langs de deuren gegaan, helaas kan dit niet meer doorgaan, maar op deze manier kunnen we toch uw mening meenemen in het onderzoek.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Aanmelden

Rick van Vuuren - d.n.vanvuuren@students.uu.nl
Zoom