Steenbreek Amersfoort

Het klimaat verandert. Gezamenlijke actie is nodig om Amersfoort klimaatbestendig te laten zijn en blijven. Als we niets doen krijgen we in de toekomst steeds meer last van droogte, hitte en wateroverlast door hevige regenval.

In Amersfoort hebben groene verenigingen, ondernemers in het groen, tuinontwerpers, de gemeente en het waterschap hun krachten gebundeld in een netwerk ‘Steenbreek Amersfoort’, om samen zo veel mogelijk stenen in Amersfoortse tuinen te vervangen door groen of door waterdoorlatende bestrating. 

We stimuleren inwoners van Amersfoort voor meer planten in de tuin, op dak, aan gevels en op balkons te plaatsen en om regenwater te gebruiken. Op onze website www.amersfoortrainproof.nl kun je informatie vinden over het onderwerp en hoe je zelf aan de slag kunt gaan.

Meer weten over klimaatverandering in Amersfoort en hoe we hierin samenwerken met gemeente, bewonersinitiatieven en het waterschap? Klik hier voor een informatief filmpje over klimaatbestendig Amersfoort op youtube.

We willen inwoners van Amersfoort op een actieve manier bewust maken van de belangen van meer groen in de eigen omgeving. Het draait er vooral om het zo makkelijk mogelijk te maken om informatie te vinden over hoe je zelf aan de slag kunt gaan of bij wie je terecht kunt met vragen en aanbod, inspirerende voorbeelden van makkelijke te onderhouden tuinen. Samen maken we Amersfoort rainproof.

Aanmelden

Marieke van der Zeijden - info@amersfoortrainproof.nl

WIJ Fotografie

Tijdens een reportage focus ik altijd op de connectie en de emotie tussen de mensen die ik op de foto zet. Hierdoor is mijn foto’s persoonlijk, echt, puur, en liefdevol. WIJ Fotografie staat namelijk voor verbinding, samen, betrokkenheid, meedenken en gezamenlijk met jou het resultaat neer zetten. Juist door de verbinding en het persoonlijk contact wil ik iets blijvend en aansprekend neerzetten. Iets waar jullie jezelf helemaal in herkennen. Of juist hoe je gezien wil worden. WIJ (dus jij en ik) maken daardoor dus eigenlijk samen de foto’s.

Waar

Straat van Corsica 99 Amersfoort

Aanmelden

Wijgert Ijlst - info@wijfotografie.nl - 31611166172

Taalbureau Duitsetaalvoorallemaal

TaalvoorAllemaal.nl is het taalbureau van Gordana Bozarov, taaltrainer, docent en educatieve auteur gespecialiseerd in de Duitse taal en cultuur.

Bent u op zoek naar een bijles docent voor Duits, gaat uw kind dit jaar examen Duits doen, maar vindt het lezen heel moeilijk, zoekt u privé lessen op maat om de Duitse taal te leren? TaalvoorAllemaal helpt graag in Amersfoort, Soest, Leusden of Nijkerk. Flexibele dienstverlening, de mogelijkheid om ‘s avonds en op zaterdag de cursus te volgen en scherpe tarieven staan bij TaalvoorAllemaal voorop.

Aanmelden

Gordana Bozarov - g.bozarov@taalvoorallemaal.nl

Superkidz

Superkidz is een onafhankelijke, kleine en speelse jeugdorganisatie. Zij werken met kinderen, jongeren en gezinnen op het gebied van zelfvertrouwen, (mentale) weerbaarheid, veerkracht, sociaal-emotionele ontwikkeling, welbevinden en talentontwikkeling. Superkidz organiseert groepsgerichte cursussen en kampen en geeft individuele begeleiding en personal coaching aan kinderen en jongeren. Superkidz coacht ook ouders, verzorgers en leerkrachten. Het doel van deze activiteiten is het verminderen van gedragsproblematiek, emotieregulatie problematiek, depressieve symptomen, verdriet, angsten en overige beperkende invloeden bij het kind.

Aanmelden

Leon Linnartz - leon@superkidz.nl - 06 - 52 450 720

De bijzondere 9 jarige

Met de kinderen ga ik 4 weken lang aan de slag met hun emotionele en sociale ontwikkeling. In deze bijzondere fase gaan we op ontdekking naar hun eigen identiteit. Voor ouders is er een dagdeel (20 januari 09.00-11.30 uur) om handvaten mee te krijgen hoe je met de fase om kan gaan. Deze ontdekking is niet vanzelfsprekend en vraagt veel van ouder en kind. De workshop is gratis, mede door het wijkteam van Vathorst. Na afloop krijgt het kind het boek 'Ik ben 9', mee. Deze workshop is voor 8 kinderen in de leeftijd 8-10 jaar én een van hun ouders. Locatie is in de Bron.

Aanmelden kan via info@joellesweet.nl

Aanmelden

Joëlle Sweet - info@joellesweet.nl - 654733062

Media Hub Hooglanderveen

Bij de Media Hub Hooglanderveen komt al het nieuws van het dorp en omgeving tezamen, wordt verwerkt en gedistribueerd via media kanalen: DorpsTV Hooglanderveen (KPN kanaal 1431 alleen voor postcode 3829)Facebook, Twitter, Nieuwsbrief, HIK, Youtube kanaal en https://hooglanderveenhub.net

Aanmelden

Geurt Hilhorst - geurt.hilhorst@gmail.com - 42000573 (ook whattsapp)

Bröcker Health

Met mijn bedrijf geef ik groepslessen, personal training en coaching aan kinderen, tieners en volwassenen. 

aanbod:

Kids: (vanaf 6 jaar)

Krav maga voor kinderen

Zelfverdediging voor kinderen

Bootcamp kids

(kick) boxing kids

Tieners (vanaf 12 jr)

(Kick) Boxing

Krav maga

Bokszak training

Volwassenen:

Fitness

Krav maga

Bootcamp

Core stabiliteit training

Bokszak training

FMS

Personal training

Leefstijl coach (online/offline)

Meld je aan voor een gratis proefles.

Kids@brockerhealth.nl

info@brockerhealth.nl

Waar

Schiermonnikooghof 21 Amersfoort

Aanmelden

Bröcker Health - info@brockerhealth.nl - 614171515

Kind in Zicht

Met Kind in Zicht richt ik mij op: • Leerondersteuning voor de vakken rekenen, spelling en begrijpend lezen • De kinderen leren de juiste vaardigheden, kunnen vol zelfvertrouwen hun werk en (cito)toetsen maken en leren wordt (weer) leuk! • Leren leren • Leerlingen leren hoe ze overzicht kunnen krijgen, hoe ze een planning maken en hoe ze het best kunnen leren op een manier die bij ze past • Hoogbegaafdheid • Hoe kan ik in mijn kracht komen, met uitdagingen omgaan en het beste uit mijzelf halen?

Waar

Kamerdalseberg 11 Amersfoort

Aanmelden

Karlijn Smit - karlijn.kindinzicht@live.nl - 06-12256875

Basisschool DOK12

Op DOK12 willen wij de kinderen toerusten om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. Elk kind op DOK12 krijgt de gelegenheid zijn talenten zo breed mogelijk te ontwikkelen. Competenties die daarbij helpend zijn ontwikkelen de kinderen door hun ‘eigen leren’ te sturen en door middel van ‘De 12 van DOK12’.

Ons onderwijs is gericht op het verwerven van kennis, inzicht en (persoonlijke) vaardigheden. In het leerproces van de kinderen zijn de leerkrachten op DOK12 gezamenlijk verantwoordelijk voor de leerontwikkeling van de kinderen. Er wordt gewerkt in units waar kinderen van verschillende leerjaren samen spelen en samen leren. De basis is een speel- leeromgeving waar we uitgaan van vertrouwen, er afstemming is op de eigen ontwikkeling en er ontdekkingsruimte is.

Op onze website vindt u meer informatie over DOK12. Bent u geïnteresseerd in onze school en ons onderwijs? U bent van harte welkom om samen met uw kind kennis te komen maken. 

Medio 2023 verhuist DOK12 naar een nieuw schoolgebouw in De Laakse Tuinen.

Els Siebers (teamleider)

Sandra Jansen-van den Heuvel (schoolleider)

Waar

Laakboulevard 412 Amersfoort

Aanmelden

Sandra Jansen-van den Heuvel - dok12@kpoa.nl

Flink Kindercoaching

Flink Kindercoaching biedt training, coaching en advies op het gebied van sociale veiligheid, sociale weerbaarheid, omgaan met pesten en omgaan met faalangst. Voor scholen, kinderen & ouders.

Aanbod:

  • Individuele coaching op het gebied van weerbaarheid & faalangst
  • Sta Sterk training
  • Stevige Stap brugklastraining
  • Faalangst training
  • Antipestprogramma's op scholen
  • Advies Anti-pestbeleid scholen

Waar

Drieberg 15 Amersfoort

Aanmelden

Charlotte Buys - info@flinkkindercoaching.nl - 641871977

RK Geloofsgemeenschap St. Joseph

St. Josephkerk is het thuis van een bloeiende gemeenschap waar jong, oud en nieuw met elkaar op weg gaan. Wekelijks op zondagmorgen, rond grote feesten en met vernieuwende initiatieven rond de kerk en in de wijken.

Waar

Van Tuyllstraat 27 Hooglanderveen

Aanmelden

Rk Geloofsgemeenschap St. Joseph - lokaalteam@stjoseph-olva.nl

VITALE HELDEN

VITALE HELDEN

Coacht en adviseert mensen en organisaties m.b.t. vitaal werken en duurzame inzetbaarheid.

Werken vanuit je talenten, met meer plezier, energie en een goede werk-/privébalans.

Vitale medewerkers zorgen voor vitale organisaties.

Aanmelden

Astrid van Velden - info@vitalehelden.nl - 629917640
Zoom