Coaching

IQCoaches Janneke Drost

IQcoaches coachen jeugd, jong volwassenen en volwassen met ASS ( autisme spectrum) adhd, add, nah ( niet aangeboren hersenletsel) en problematiek die hierbij kan komen kijken zoals; eetproblematiek, angst en dwang problematiek, verslaving etc. ondersteuning / coaching wordt door de gemeente middels WMO bekostigd.

Aanmelden

Janneke Drost - jdrost@iqcoaches.nl - 0654201145
Welzijn

IndeBuurt033 Vathorst en Hooglanderveen

Indebuurt033 coördineert het welzijnswerk en vrijwilligerswerk in Amersfoort. Wij bieden ondersteuning aan inwoners die een idee hebben voor hun buurt of een activiteit willen organiseren. Meer informatie vind je op www.indebuurt033.nl 

Aanmelden

Michelle Veerman - michelle.veerman@indebuurt033.nl - 0642627891
Therapeuten

Essentia Therapie

Met complementaire therapie direct naar de essentie van je klacht.

Ik ben Nienke Buiskool Leeuwma (37 jaar) en een ervaringsdeskundige complementaire therapeut.

Ik behandel zowel lichamelijke als psychische klachten aan de hand van gesprekken (Intuïtieve coaching), EMDR (trauma/PTSS), Regenesis Touch (alternatieve fysiotherapie) en tafelbehandelingen.

Specifiek voor nek, schouder, rug en bekken klachten is de Regenesis Touch methode erg geschikt.

Uiteraard kijken we samen aan de hand van je intake naar de best passende behandeling waarbij een combinatie van reguliere en energetische therapie vaak prima past.

Een behandel sessie duurt gemiddeld 1 uur voor lichamelijke en/of psychische klachten en kan bestaan uit:

De behandeling van Essentia Therapie kan ook aanvullend op je huidige behandeling worden ingezet.

Meer informatie over mij en mijn opleiding.

Ervaringen cliënten

Kosten: 65 euro per uur.

Locaties Vathorst & Nieuwland

Waar

Maanlander 14 Amersfoort
Duurzaamheid

Enquête energietransitie Vathorst

Hieronder staat een enquête gemaakt door studenten van de universiteit Utrecht. Het gaat over de energietransitie in Vathorst en de rol van de gemeente hierin. Vorige week zijn er studenten langs de deuren gegaan, helaas kan dit niet meer doorgaan, maar op deze manier kunnen we toch uw mening meenemen in het onderzoek.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Aanmelden

Rick van Vuuren - d.n.vanvuuren@students.uu.nl
Digitaal

Survey Universiteit Utrecht

Beste bewoner van Vathorst,

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de gemeente Amersfoort. Momenteel doet de gemeente in samenwerking met studenten van de Universiteit Utrecht onderzoek naar de betrokkenheid van burgers bij verduurzaming. Hier hebben wij uw hulp bij nodig! 16 december zijn we al fysiek aanwezig geweest in Vathorst, maar dit is helaas niet meer mogelijk door de huidige coronamaatregelen.

Woont u in de wijk Vathorst de Laak en wilt u als nog bijdragen aan dit onderzoek? Via de link onderaan de kunt u een vragenlijst invullen. Deze zal ongeveer 10 minuten duren. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit onderzoek? Mail ons via duurzaamvathorst@gmail.com 

Alvast bedankt! 

https://survey.uu.nl/jfe/form/SV_82PNm5VUQOx5kh0

Aanmelden

Chris Goossens - chrisgoossens@hotmail.com
Coaching

Naasten voor Naasten Iets voor jou ?

Biedt jij ondersteuning aan een familielid met een psychische aandoening en/of verslavingsprobleem? Is praten over je eigen zorgen soms moeilijk? Zou je graag je verhaal willen delen met een lotgenoot om zo meer zelfvertrouwen te krijgen en/of beter te leren omgaan met je eigen situatie? Dan is misschien Naasten voor Naasten iets voor jou!

 

Naasten voor Naasten

In Amersfoort is Naasten voor Naasten van start gegaan. Hiermee willen we herkenning en erkenning bieden aan Naasten die ondersteuning geven aan een familielid met een psychische aandoening en/of een verslavingsprobleem. Het ondersteunen van iemand met een GGZ aandoening kan zwaar zijn. Je ziet jezelf misschien niet als mantelzorger en het praten over je eigen zorgen kan lastig zijn. Bij Naasten voor Naasten krijg je een luisterend oor van een ervaringsdeskundige (vrijwilliger) die als geen ander weet wat het is om een naaste te zijn. Door het delen van je verhaal, waar zonder oordeel naar geluisterd wordt, kunnen je zorgen minder zwaar voelen.

 

Voor wie?

Dit aanbod is bedoeld voor Naasten van 18 jaar en ouder die een volwassene of kind met een psychische aandoening en/of een verslavingsprobleem ondersteund. Niet aangeboren hersenletsel en dementie vallen hier buiten. Je woont in Amersfoort of je geeft de ondersteuning in Amersfoort. Het spreekt je aan om je ervaringen te delen met een ervaringsdeskundige.

 

We bieden jou:

·      fijne gesprekken met een lotgenoot, die getraind is om coachend te luisteren,

·      de mogelijkheid om te onderzoeken wat jij nodig hebt in je rol als Naaste.

 

Belangrijk te weten:

·      Ervaringsdeskundigen zijn geen hulpverleners. Er zijn grenzen in de ondersteuning van de ervaringsdeskundigen. Soms is professionele ondersteuning passender.

·      Er vinden 1 of meerdere gesprekken plaats op een samen te bepalen tijdstip en locatie (niet thuis).

·      We vragen je regelmatig om advies over dit project zodat we kunnen verbeteren en aanscherpen.

 

Behoefte aan meer info of aanmelden?

Neem contact op met Anoushka Voors en Sytske Stoop, coördinatoren van Naasten voor Naasten via naasten@indebuurt033.nl of bel met 033-2048677

 

Aanmelden

Heleen Vonk - heleen.vonk@indebuurt033.nl
Leefstijl coaches

Coach Corine Bruggers

Als leefstijlcoach begeleid ik kinderen, jongeren en volwassenen in hun zoektocht naar een gezonde leefstijl.

Ik bied ontspanning en mindfulness, individuele leefstijltrajecten, leefstijlprogramma in groepsverband Coaching op Leefstijl (CooL) en stoppen met roken ondersteuning.

Meer informatie over mijn praktijk voor leefstijlcoaching op https://coachcorine.nl/

Aanmelden

Corine Bruggers - info@coachcorine.nl - 06-82057638
Duurzaamheid

Amersfoort Rainproof

Het klimaat verandert en we zullen gezamenlijk actie moeten ondernemen om Amersfoort klimaatbestendig te laten zijn en blijven. Als we niets doen krijgen we in de toekomst steeds meer last van droogte, hitte en wateroverlast door hevige regenval.

Onder de naam Amersfoort Rainproof wordt gewerkt aan een klimaatbestendig Amersfoort.

In verschillende wijken zijn voorbeeldtuinen aangelegd om inwoners te inspireren.

Meer weten over klimaatverandering in Amersfoort en hoe we hierin samenwerken met gemeente, bewonersinitiatieven en het waterschap? Klik hier voor een informatief filmpje over klimaatbestendig Amersfoort op youtube.

We willen inwoners van Amersfoort op een actieve manier bewust maken van de belangen van meer groen in de eigen omgeving. Het draait er vooral om het zo makkelijk mogelijk te maken om informatie te vinden over hoe je zelf aan de slag kunt gaan. Die informatie is te vinden op www.amersfoortrainproof.nl

Aanmelden

Amersfoort Rainproof - info@amersfoortrainproof.nl
Sport

Open dag BAN badminton

Ontdek badminton zoals je het nog nooit hebt gespeeld! Zaterdag 13 november 2021 van 10.00-13.00 in sporthal Icoon met onder andere clinics, demonstratie- en inventatiewedstrijden. Kom ook en win mooie prijzen voor jong en oud!

Waar

Lovink 10 10 Amersfoort

Aanmelden

Niels van Rijn - niels-vanrijn@hotmail.com
Activiteitencentrum

ABC Vathorst-De Laak

ABC Vathorst-De Laak organiseert voor activiteiten voor kinderen in de wijk. Je vindt ze op ons activiteitenoverzicht. Ons doel: wij willen dat de wijk een fijne plek is om op te groeien en dat alle kinderen gelijke kansen krijgen.

In ABC Vathorst-De Laak werken scholen, kinderopvang en welzijn hiervoor samen met sportverenigingen, het buurthuis, de kinderboerderij en andere organisaties in de wijk.

Activiteitencentrum

ABC Vathorst-Midden

ABC Vathorst-Midden organiseert voor activiteiten voor kinderen in de wijk. Je vindt ze op ons activiteitenoverzicht. Ons doel: wij willen dat de wijk een fijne plek is om op te groeien en dat alle kinderen gelijke kansen krijgen.

In ABC Vathorst-Midden werken scholen, kinderopvang en welzijn hiervoor samen met sportverenigingen, het buurthuis, de kinderboerderij en andere organisaties in de wijk.

Advies

Welkomstwerk Hooglanderveen-Vathorst

Vanaf de oplevering van de 1ste woning in Juli 2002 worden alle nieuwe bewoners van Hooglanderveen en Vathorst welkom geheten met een roos en een tasje met informatie. In dat tasje zit ook een informatieboekje wat zorgvuldig is samengesteld en erg nuttig is.

Het is een initiatief van de kerken in Vathorst, maar wordt, ook financieel, gesteund door de gemeente Amersfoort via indebuurt033 en de buurtbudgetten van Hooglanderveen en Vathorst.

Er zijn veel organisaties die gebruik maken van ons werk door een flyer of folder in de tas mee te laten nemen.

Hebt u belangstelling voor de tas met informatie. Neem dan contact met ons op.

Aanmelden

Henny Rouwhorst-Arends - hennyrouwhorst@hooglanderveen.net - 033-2538193
Zoom