Evenement

Stichting de Bühne

De Amersfoortste organisatie achter Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen.

Kappers

Special Hair

Special Hair kapsalon in Hooglanderveen.

Op zoek naar een kapper in Hooglanderveen? Special Hair werkt op afspraak zodat er alle tijd voor je is en je tevreden naar huis kunt gaan met je nieuwe kapsel. Heb je overdag geen tijd? Geen probleem, Special Hair is ook 's avonds beschikbaar. Vraag naar de mogelijkheden.

Special Hair knipt, kleurt en styled. Binnenkort een bruiloft of een feestje, ook daarvoor kan Special Hair zorgen dat je haar perfect zit.

Voor hair weaves kan je ook terecht bij Special Hair.

Waar

Leilat 19 Hooglanderveen

Aanmelden

Marielle Ruiter - info@specialhair.nl
Creatief

Knutselen met Conny

Knutselen met Conny is een activiteit voor kinderen van 7 t/m 10 jaar.

Het wordt wekelijks georganiseerd bij De Bron (op de even weken op dinsdag en oneven weken op donderdag). Dit om meer kinderen te bereiken, om samen te knutselen en om kennis met elkaar te maken.

Het is van 14.30 tot 17.00 uur met max. 14 kinderen. Ze worden begeleid met 2 vrijwilligers.

Wekelijks een andere thema, zoals houten huisje in elkaar zetten, vogelhuis maken en beschilderen, gymtas/etui versieren, boekenlegger maken, schilderen op een doek, schaal/lampjes van wol maken, etc.

Aanmelden is via connyvanmanen@gmail.com. Vermeld de naam van jouw kind en jouw telefoonnummer. De aanmelding is definitief zodra je een bevestigingsmail ontvangt en hierbij geef je ook toestemming dat er mogelijk foto's worden gemaakt die geplaatst zouden kunnen zijn op de social media van de wijk.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de subsidie van de gemeente Amersfoort en Indebuurt033. Ben je blij met ons, dan waarderen we jouw vrijwillige bijdrage. We zijn blij met elke euro erbij.

Wil je deze activiteit sponsoren in de vorm van knutsels(pakketten), iets leuks en lekkers voor de kinderen dan kun je contact opnemen via connyvanmanen@gmail.com of 06-24743008.

Uitnodiging Uitnodiging Uitnodiging Uitnodiging Uitnodiging

Vathorst/Hooglanderveen

 

Ben je tussen de 7 en 10 jaar?

Vind je het leuk om met jouw leeftijdsgenoten samen te knutselen? 

Dan ben je welkom! Deze activiteit wordt één en al gezelligheid met JOU erbij!

Wanneer?

Vanaf 10 juni 2021 op dinsdag (de even weken) en op donderdag (de oneven weken) zijn maximaal 14 kinderen welkom, om samen te knutselen en om kennis met elkaar te maken.

Van 14:30 tot 17:00 uur. Met uitzondering van de zomervakantie.

Programma*

donderdag 10 juni 2021 Schilderen op canvas

dinsdag 15 juni 2021 Diplodocus of Tyrannosaurus T-Rex Dino of (Zee)paardje in elkaar knutselen

donderdag 24 juni 2021 Stenen schilderen

dinsdag 29 juni 2021 Tie dye jouw tshirt (zelf witte katoenen tshirt meenemen)

*Hou @connyvanmanen in de gaten voor de thema’s, foto’s etc.

Waar?

De Bron, ruimte De Ontmoeting. Oceaan 12, Vathorst.

Aanmelden* kan via connyvanmanen@gmail.com. Vermeld jouw naam en de naam van jouw ouder met zijn/haar telefoonnummer. De aanmelding is pas definitief zodra je een bevestigingsmail ontvangt. *Hierbij geef je ook toestemming dat er mogelijk foto's worden gemaakt die geplaatst kunnen worden op de socialmediakanalen van de wijk.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Amersfoort en Indebuurt033. Ben je blij met ons, dan waarderen we jouw vrijwillige bijdrage. We zijn blij met elke euro erbij. Wil je deze activiteit sponsoren in de vorm van knutsels(pakketten), iets leuks en lekkers voor de kinderen? Neem dan contact op via connyvanmanen@gmail.com of 06-24743008.

Aanmelden

Conny van Manen - connyvanmanen@gmail.com - 06-24743008
Duurzaamheid

Energiecoöperatie Buurtstroom

Energiecoöperatie Buurtstroom Energie-U is in 2016 opgericht met het doel om zonnestroomprojecten op te zetten en te beheren op grote daken. Inmiddels draaien er 11 Buurtstroomcentrales in Utrecht en omstreken en komt er ook één in Amersfoort!

We zijn gestart met het project Buurtstroom Amersfoort De Bron. De gemeente Amersfoort heeft het dak van scholencomplex ABC Vathorst-De Bron beschikbaar gesteld voor zonnepanelen.

Het doel van het project is om met buurtbewoners nieuwe duurzame energie op te gaan wekken door middel van ongeveer 200 zonnepanelen. 

Het project betreft een postcoderoosproject. Dit houdt in dat buurtbewoners in de postcode van het dak en omliggende postcodes mee kunnen doen. Zie https://buurtstroom.nl/buurtstroom-amersfoort-de-bron voor meer informatie.

Buurtgenoten investeren gezamenlijk in zonnepanelen. Ideaal voor mensen die zelf geen zonnepanelen kunnen plaatsen, maar wel graag willen bijdragen aan een groene planeet door het opwekken van groene stroom. Maar ook mensen die al zonnepanelen hebben op hun dak, kunnen deelnemen. De coöperatie regelt alles, van opstarten project tot en met de aansluiting van de panelen op het energienet en het onderhoud van het systeem.

Zo ontzorgen we de buurtbewoners en profiteren zij 15 jaar lang via een vergoeding per opgewekte kWh.

Aanmelden

Stella Eitjes - communicatie@buurtstroom.nl
Wonen

Voortuinkeuring Hooglanderveen

Elk jaar stuurt Groei & Bloei vrijwilligers op pad om voortuinen te beoordelen. In 2020 zou Hooglanderveen aan de beurt zijn, maar vanwege corona is dit verschoven naar 2021. Ging het voorheen vooral om het plezier in tuinieren te stimuleren en de woonomgeving op te fleuren, de laatste jaren is daar de leefbaarheid bij gekomen. Wijken met groen zijn in de zomer koeler dan versteende wijken en het groen zorgt voor extra waterberging bij extreme regenval.

​De vrijwilligers gaan drie keer op pad: in voorjaar, zomer en herfst. In de lente worden alle voortuinen met hulp van een scorelijst bekeken. Een aantal tuinen wordt dan genomineerd. De keren daarna worden alleen de genomineerde tuinen bekeken. Het gaat er dus om wie de mooiste voortuin heeft door het hele jaar heen. Daar worden uiteindelijk de prijswinnaars uit gekozen.  

​Ga aan de slag met je voortuin! Je hebt nog de tijd om alles piekfijn in orde te brengen. Fijn voor je conditie en het leidt al snel tot een praatje met buren over het hekje. Iedereen maakt graag een ommetje langs een fleurige voortuin. Zeker in deze corona-tijd is daar veel behoefte aan. 

​De prijsuitreiking vindt plaats op 18 november om 20.00 uur in De Dissel in Hooglanderveen. Het hangt van corona af hoeveel mensen hierbij aanwezig kunnen zijn. Hierover volgt nog informatie.  

Met een boeiende presentatie worden informatie en ideeën aangereikt voor een aantrekkelijke voortuin. Ook is er aandacht voor privacy: tips hoe je zonder hoge haag de inkijk kunt beperken. Een leuke, informatieve avond voor elke tuinliefhebber.

Aanmelden

Gerda van Piggelen - gerdagroeienbloei@kpnmail.nl
Buurthuizen

Kinderbelevingscentrum De Vathorst

Op zoek naar een fijne ruimte om een feestje te geven? Een hele kindvriendelijke? Denk aan spelen in de boomhut of een duik nemen in de ballenbak, zodat jij met de andere feestgangers ellenlang kunt natafelen? Of juist met de voetjes van de vloer kunt gaan. Of ben je op zoek naar bijvoorbeeld een hele knusse ruimte voor een intieme bijeenkomst of samenkomst? Dan is Kinderbelevingscentrum De Vathorst een hele fijne plek om te huren. Maar ook om heerlijk neer te ploffen voor een cappuccino terwijl je kroost rondstruint. Het leerwerkteam van Bijzondere Gasten is een kei in gastvrijheid en zorgt graag voor jullie.

Kinderbelevingscentrum De Vathorst is gelegen tegenover IKEA aan de rand van Amersfoort.

Waar

Caraïben 6 Amersfoort

Aanmelden

estherbuitelaar@bzzzonder.nl - 882999613
Theater

Theater de Kamers

Theater de Kamers van Bijzondere Gasten is een plek waar verhalen tot leven komen, waar kinderen genieten van de Theaterbso en van een fijne beleving en waar iedereen welkom is.

Waar

Wezeperberg 1 Amersfoort

Aanmelden

Anja van Dillen - anja@bijzonderegasten.nl - 651505321
Netwerken

Steenbreek Amersfoort

Het klimaat verandert. Gezamenlijke actie is nodig om Amersfoort klimaatbestendig te laten zijn en blijven. Als we niets doen krijgen we in de toekomst steeds meer last van droogte, hitte en wateroverlast door hevige regenval.

In Amersfoort hebben groene verenigingen, ondernemers in het groen, tuinontwerpers, de gemeente en het waterschap hun krachten gebundeld in een netwerk ‘Steenbreek Amersfoort’, om samen zo veel mogelijk stenen in Amersfoortse tuinen te vervangen door groen of door waterdoorlatende bestrating. 

We stimuleren inwoners van Amersfoort voor meer planten in de tuin, op dak, aan gevels en op balkons te plaatsen en om regenwater te gebruiken. Op onze website www.amersfoortrainproof.nl kun je informatie vinden over het onderwerp en hoe je zelf aan de slag kunt gaan.

Meer weten over klimaatverandering in Amersfoort en hoe we hierin samenwerken met gemeente, bewonersinitiatieven en het waterschap? Klik hier voor een informatief filmpje over klimaatbestendig Amersfoort op youtube.

We willen inwoners van Amersfoort op een actieve manier bewust maken van de belangen van meer groen in de eigen omgeving. Het draait er vooral om het zo makkelijk mogelijk te maken om informatie te vinden over hoe je zelf aan de slag kunt gaan of bij wie je terecht kunt met vragen en aanbod, inspirerende voorbeelden van makkelijke te onderhouden tuinen. Samen maken we Amersfoort rainproof.

Aanmelden

Marieke van der Zeijden - info@amersfoortrainproof.nl
Fotografen

WIJ Fotografie

Tijdens een reportage focus ik altijd op de connectie en de emotie tussen de mensen die ik op de foto zet. Hierdoor is mijn foto’s persoonlijk, echt, puur, en liefdevol. WIJ Fotografie staat namelijk voor verbinding, samen, betrokkenheid, meedenken en gezamenlijk met jou het resultaat neer zetten. Juist door de verbinding en het persoonlijk contact wil ik iets blijvend en aansprekend neerzetten. Iets waar jullie jezelf helemaal in herkennen. Of juist hoe je gezien wil worden. WIJ (dus jij en ik) maken daardoor dus eigenlijk samen de foto’s.

Waar

Straat van Corsica 99 Amersfoort

Aanmelden

Wijgert Ijlst - info@wijfotografie.nl - 31611166172
Ontmoeten

Ontmoetingsmiddag

Zin in gezelligheid en eventueel daarna lekker bewegen?

Kom dan dinsdagmiddag naar de Bron. Elke dinsdag is hier ontmoetingsmiddag van 14.30 uur tot 16.00 uur. We drinken eerst koffie of thee samen. Heb je daarna zin om lekker te gaan sporten, dan kan dat onder begeleiding van de SRO in de sporthal van de Bron. Je hoeft niet veel conditie te hebben. Iedereen kan instappen. Plezier maken is het belangrijkste!

Alleen wat komen drinken kan natuurlijk ook!

Deze bijeenkomst is voor alle wijkbewoners, dus ook voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) of licht verstandelijke beperking.

LET OP: Vanwege Corona is het sporten momenteel niet in de sporthal, maar buiten bij de Bron. Kom gerust eens kijken!

Waar

Oceaan 14 Amersfoort

Aanmelden

Caroline Groothuis - caroline.groothuis@indebuurt033.nl - 643707107
Cursus

Taalbureau Duitsetaalvoorallemaal

TaalvoorAllemaal.nl is het taalbureau van Gordana Bozarov, taaltrainer, docent en educatieve auteur gespecialiseerd in de Duitse taal en cultuur.

Bent u op zoek naar een bijles docent voor Duits, gaat uw kind dit jaar examen Duits doen, maar vindt het lezen heel moeilijk, zoekt u privé lessen op maat om de Duitse taal te leren? TaalvoorAllemaal helpt graag in Amersfoort, Soest, Leusden of Nijkerk. Flexibele dienstverlening, de mogelijkheid om ‘s avonds en op zaterdag de cursus te volgen en scherpe tarieven staan bij TaalvoorAllemaal voorop.

Aanmelden

Gordana Bozarov - g.bozarov@taalvoorallemaal.nl
Zorg

Superkidz

Superkidz is een onafhankelijke, kleine en speelse jeugdorganisatie. Zij werken met kinderen, jongeren en gezinnen op het gebied van zelfvertrouwen, (mentale) weerbaarheid, veerkracht, sociaal-emotionele ontwikkeling, welbevinden en talentontwikkeling. Superkidz organiseert groepsgerichte cursussen en kampen en geeft individuele begeleiding en personal coaching aan kinderen en jongeren. Superkidz coacht ook ouders, verzorgers en leerkrachten. Het doel van deze activiteiten is het verminderen van gedragsproblematiek, emotieregulatie problematiek, depressieve symptomen, verdriet, angsten en overige beperkende invloeden bij het kind.

Aanmelden

Leon Linnartz - leon@superkidz.nl - 06 - 52 450 720
Zoom