Reanimatie cursus

bewonersinitiatief
Gezondheid

Cursus Reanimatie en AED in Hooglanderveen

Word of blijf burgerhulpverlener, volg een Reanimatie / AED cursus. In de afgelopen 2 jaar is het aantal burgerhulpverleners sterk verminderd en dat willen we graag weer op peil brengen.

Voorlopig start het Reanimatie Netwerk Amersfoort alleen met Basiscursussen. De reden hiervoor is dat het aantal mensen dat recent een cursus heeft gevolgd zeer beperkt is. Veel burgerhulpverleners in Hooglanderveen hebben hun laatste cursus ruim 2 jaar geleden gevolgd. Omdat hierdoor kennis en vaardigheden zover zijn weggezakt, wordt volgens de Nederlandse Reanimatieraad, een Basiscursus aanbevolen. 

U leert het slachtoffer te beademen en borstcompressie (hartmassage) te geven en een AED te gebruiken. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met behulp van de AED kunt u het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok geven. Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang. Met behulp van de AED geeft u het slachtoffer een nog grotere kans te overleven.

 

Onder leiding van een gediplomeerd instructeur verzorgt Reanimatie Netwerk Amersfoort (RNA) cursussen in “de Dissel” in Hooglanderveen voor inwoners van Hooglanderveen en Vathorst en op uitnodiging van Tennisvereniging Hooglanderveen.

Op donderdagavond 21 april en maandagavond 25 april kunnen maximaal 12 deelnemers

per avond kunnen deelnemen. Op zaterdag 23 april maximaal 6 deelnemers deelnemen.

 

Ga naar: https://reanimatiecursus-amersfoort.nl/category/259140/basiscursus-fysiek-

Een Basiscursus kost € 37,50 voor 3 uur les.

 

Als u aanvullend verzekerd bent, kunt u kijken of er een deel van de kosten vergoed wordt.

 

Als je je binnen een week aanmeldt als burgerhulpverlener krijg je € 10,00 terug.

Wie

Volwassenen

Contact

Neem contact op met Henny:

Henny Rouwhorst-Arends
Contactpersoon
6