Energiecoöperatie Buurtstroom

non-profit organisatie
Duurzaamheid

Energiecoöperatie Buurtstroom Energie-U is in 2016 opgericht met het doel om zonnestroomprojecten op te zetten en te beheren op grote daken. Inmiddels draaien er 11 Buurtstroomcentrales in Utrecht en omstreken en komt er ook één in Amersfoort!

We zijn gestart met het project Buurtstroom Amersfoort De Bron. De gemeente Amersfoort heeft het dak van scholencomplex ABC Vathorst-De Bron beschikbaar gesteld voor zonnepanelen.

Het doel van het project is om met buurtbewoners nieuwe duurzame energie op te gaan wekken door middel van ongeveer 200 zonnepanelen. 

Het project betreft een postcoderoosproject. Dit houdt in dat buurtbewoners in de postcode van het dak en omliggende postcodes mee kunnen doen. Zie https://buurtstroom.nl/buurtstroom-amersfoort-de-bron voor meer informatie.

Buurtgenoten investeren gezamenlijk in zonnepanelen. Ideaal voor mensen die zelf geen zonnepanelen kunnen plaatsen, maar wel graag willen bijdragen aan een groene planeet door het opwekken van groene stroom. Maar ook mensen die al zonnepanelen hebben op hun dak, kunnen deelnemen. De coöperatie regelt alles, van opstarten project tot en met de aansluiting van de panelen op het energienet en het onderhoud van het systeem.

Zo ontzorgen we de buurtbewoners en profiteren zij 15 jaar lang via een vergoeding per opgewekte kWh.

Contact

Stella Eitjes
Contactpersoon

Neem contact op met Stella:

-7