Voortuinkeuring Hooglanderveen

non-profit organisatie
Wonen

Elk jaar stuurt Groei & Bloei vrijwilligers op pad om voortuinen te beoordelen. In 2020 zou Hooglanderveen aan de beurt zijn, maar vanwege corona is dit verschoven naar 2021. Ging het voorheen vooral om het plezier in tuinieren te stimuleren en de woonomgeving op te fleuren, de laatste jaren is daar de leefbaarheid bij gekomen. Wijken met groen zijn in de zomer koeler dan versteende wijken en het groen zorgt voor extra waterberging bij extreme regenval.

​De vrijwilligers gaan drie keer op pad: in voorjaar, zomer en herfst. In de lente worden alle voortuinen met hulp van een scorelijst bekeken. Een aantal tuinen wordt dan genomineerd. De keren daarna worden alleen de genomineerde tuinen bekeken. Het gaat er dus om wie de mooiste voortuin heeft door het hele jaar heen. Daar worden uiteindelijk de prijswinnaars uit gekozen.  

​Ga aan de slag met je voortuin! Je hebt nog de tijd om alles piekfijn in orde te brengen. Fijn voor je conditie en het leidt al snel tot een praatje met buren over het hekje. Iedereen maakt graag een ommetje langs een fleurige voortuin. Zeker in deze corona-tijd is daar veel behoefte aan. 

​De prijsuitreiking vindt plaats op 18 november om 20.00 uur in De Dissel in Hooglanderveen. Het hangt van corona af hoeveel mensen hierbij aanwezig kunnen zijn. Hierover volgt nog informatie.  

Met een boeiende presentatie worden informatie en ideeën aangereikt voor een aantrekkelijke voortuin. Ook is er aandacht voor privacy: tips hoe je zonder hoge haag de inkijk kunt beperken. Een leuke, informatieve avond voor elke tuinliefhebber.

Contact

Gerda van Piggelen
Contactpersoon

Neem contact op met Gerda:

-7