Straatambassadeurs

bewonersinitiatief
Buurtinitiatief
Samenkomst
Buurtjes
Wat doe je als straatambassadeur: Je bent de oren en ogen van je straat Verwelkomt nieuwe bewoners Brengt een bloementje bij een verjaardag, geboorte of als er iemand ziek is En vult de rol als straatambassadeur verder op je eigen manier in

Wil jij ook Straatambassadeur worden?

  •   Een aanpak vanuit bewoners
  •   “De Straatambassadeurs”

In de aanpak van de straatambassadeurs staat het directe buurtje waarin je leeft centraal: dat kan de straat zijn, het portiek of het pleintje waaraan je huis zich bevindt. In zo’n straat kijken buren naar elkaar om. Buren kunnen op elkaar rekenen als het even niet goed gaat en zorgen ervoor dat niemand buiten de boot valt. In de straat besteden buren extra aandacht aan zieke of oudere buren. Iedere straat doet dat op zijn eigen manier, die het beste past bij de bewoners. Zo hebben sommige straten een Whats App-groep voor burenhulp, een Burenhulp telefoon of organiseren zij een feestje voor de buurman die 90 jaar is geworden.

In de straat voel je je in ieder geval nooit alleen en staat er altijd wel een buur voor je klaar!

In een heleboel straten en buurtjes zijn er al bewoners die dit doen en dat is natuurlijk fantastisch. Die zijn in feite al straatambassadeurs.

In Vathorst en Hooglanderveen zijn er al zo'n 15 straatambassadeurs maar we kunnen er nog genoeg bij gebruiken!

Wat doe je als straatambassadeur:

  • Je bent de oren en ogen van je straat
  • Verwelkomt nieuwe bewoners
  • Brengt een bloementje bij een verjaardag, geboorte of als er iemand ziek is
  • En vult de rol als straatambassadeur verder op je eigen manier in

Graag willen we eens per half jaar met de straatambassadeurs samenkomen om ideeën uit te wisselen, inspiratie op te doen en plannen te maken hoe we nog meer “straten “ enthousiast kunnen maken om mee te doen. 

Ook is er een budget beschikbaar voor klein materiaal als een kaartje, taartje of bloemetje en “straatambassadeurs materialen“ als kaarten, tasjes en visite kaartjes.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Meer informatie

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

5