Doe mee met de Hart onder de Riem-actie!

Amersfoortse hulporganisaties starten Hart onder de Riem-actie voor inwoners van 70+

Corona maakt dat we een bijzonder jaar beleven. Veel activiteiten zijn door de beperkingen weggevallen. Voor oudere inwoners kan het in deze wintermaanden extra lastig zijn. Daarom hebben een aantal hulporganisaties de hoofden bij elkaar gestoken en organiseren zij een Hart onder de Riem-actie voor alleenstaande inwoners van 70+. De gemeente ondersteunt dit initiatief van harte. Burgemeester Lucas Bolsius heeft op 10 december het eerste tasje aan een inwoner van Amersfoort aangeboden.

Het initiatief voor deze actie komt van Indebuurt033, de Diaconie Protestantse Gemeente Amersfoort en Buurtkamer Binnenstad, maar wordt inmiddels breed gedragen. Ook de gemeente Amersfoort ondersteunt de actie met een financiële bijdrage voor de attentietasjes. In Vathorst en Hooglanderveen wordt deze actie uitgezet door de Straatambassadeurs in samenwerking met IndeBuurt033, Amerpoort en diverse andere wijkorganisaties.

Over de actie in Vathorst/Hooglanderveen

Wil jij (oudere) alleenstaande mensen in jouw straat een Hart onder de Riem steken en zo een beetje aandacht schenken? Dan kan je nu een verrassingstasje voor jouw buurman/buurvrouw aanvragen via de Straatambassadeurs. Jij kan je buurman/vrouw verrassen en tegelijk vragen hoe het met hem/haar gaat. Ook kan je vragen of ze hulp nodig hebben en ze verwijzen naar de informatie over hulp en activiteiten in de wijk, die ook in het tasje zitten. 

Wil jij in jouw straat de ouderen een Hart onder de Riem steken? Meld je dan aan als vrijwilliger voor deze actie bij de Straatambassadeurs. Dat kan via het contactformulier of door te mailen naar: Straatambassadeursvhv@outlook.com. Vergeet niet te vermelden in welke straat je woont.

Heb je zelf geen ouderen in jouw straat wonen of weet je niet goed wie je blij kan maken met een tasje? Wij kunnen kijken wie er bij jou in de buurt woont die binnen de doelgroep valt zodat je alsnog deel kan nemen aan de actie.

In dit filmpje op YouTube is te zien wat er van jou als vrijwilliger wordt verwacht: https://youtu.be/HTc65yYXbkc (de link naar het filmpje is ook onder dit bericht te vinden)

Uiteraard houd je bij het uitvoeren van deze actie de corona-maatregelen en voorschriften in acht. Wanneer je je aan hebt gemeld als vrijwilliger geven wij je informatie over hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Aanmelden

Straatambassadeurs Vathorst en Hooglanderveen - Straatambassadeursvhv@outlook.com - 06-42627891

Krav Maga lessen in Vathorst.

Goed nieuws!

Vanaf januari starten we met nieuwe uren voor de kids lessen. De huidige lessen raken vol en daarom is het tijd voor uitbreiding van de lessen: Kids Krav, Krav Maga tieners en Boxing Kids.

Kinderen en tieners kunnen ingeschreven worden via kids@brockerhealth.nl.

Schrijf jij je nu alvast in? Dan train je de maand januari gratis mee.

Vermeld bij inschrijving de volgende gegevens: naam en leeftijd van uw kind, voorkeursdag en tijdstip, soort abonnement (1x per week of onbeperkt) en de soort les.

Neem ook voor vragen of het volgen van een proefles contact op via kids@brockerhealth.nl

Aanmelden

Bröcker Health - info@brockerhealth.nl - 614171515

Dansstudio Inspired in ICOON

Zojuist is Dansstudio Inspired verhuisd naar het ICOON in Vathorst. Op deze top locatie met een mooie spiegelzaal worden vanaf nu alle lessen gegeven. Je volgt hier zowel Hip Hop Fusion als Kangoo Dance / Power. Om dit te vieren kan je bij aanmelding de code "icoon2020" invoeren bij het opmerkingen veld en ontvangt zo een gratis proefles!

Aanmelden

Nienke Buiskool Leeuwma - inspired@xsnienke.nl - 622222765

Nieuwsbrief - November

Nieuwsbrief Straatambassadeurs Vathorst-Hooglanderveen

November 2020 – nummer 1    

Dit is de eerste Nieuwsbrief die we als stuurgroep naar alle straatambassadeurs in Vathorst en Hooglanderveen sturen. Bij elkaar komen zit er voorlopig niet in en daarom bedenken we andere manieren om contact te houden.

Wij hopen dat jullie dit waarderen en mochten jullie voor de volgende nieuwsbrief ook input willen geven, stuur het in. Zo kunnen we met elkaar kennismaken en nieuwtjes voor de wijk delen.

Als stuurgroep zijn we best trots dat we ons doel om 15 straatambassadeurs te werven in dit jaar gelukt is, maar er kunnen er nog meer bij. Ons advies is dan ook: vertel het rond en vraag meteen of ze interesse hebben om ook straatambassadeur te worden. De stuurgroep vergadert iedere 2 weken digitaal en daarnaast heeft iedereen wat eigen taken. We hebben de picknick gehad, waar we ook ideeën van andere wijken opdeden. Zo zijn er ontwerpen gemaakt voor een Beachvlag en een Ansichtkaart. Als de Ansichtkaarten gedrukt zijn, bezorgen we bij iedereen een stapeltje.

In de tas met informatie vonden jullie een lijst met organisaties. Ook is het goed om regelmatig een aantal sites te bekijken: https://hooglanderveenhub.net, https://www.youtube.com/channel/UCg2oLhI-RFQJPDBVfHUf29Q, https://vathetveen.nl/ en het magazine Beleef Vathorst van OBV.

Misschien hebben jullie al kennisgemaakt met het buurtbakfiets project. Omdat het aanbod van diensten groot was en de vraag bijna nihil, zijn we met de bakfiets op pad gegaan om naar de bewoners te luisteren. Binnenkort hebben we onze eigen bakfiets die ook gebruikt kan worden in de wijk. Heb je een idee of wil je dat we in jouw buurt/straat langskomen, laat het weten.

Oproep

Voor het maken van de nieuwsbrief zijn wij op zoek naar helpende handjes. Wij vinden het belangrijk dat deze nieuwsbrief een mooie tool wordt waar we allemaal iets aan hebben. Wij hebben al veel ideeën over de inhoud en zouden het leuk vinden om ook jullie ideeën te horen.

Vind je het leuk om mee te denken over de opmaak/creëren van de nieuwsbrief ,ben jij een schrijftalent of heb je ervaring met het versturen van een nieuwsbrief, laat het ons weten op straatambassadeursvhv@outlook.com.

VrijwilligersAcademie

Er worden vanuit de vrijwilligersacademie diverse (gratis) trainingen aangeboden voor vrijwilligers om hen te ondersteunen in de uitvoering van hun vrijwilligerswerk. Dit is voor álle vrijwilligers, dus ook voor de straatambassadeurs in de wijk. De trainingen worden aangeboden door Indebuurt033.

Er worden geregeld nieuwe cursussen toegevoegd, dus hou het trainingsaanbod goed in de gaten:

https://www.indebuurt033.nl/vrijwilligers/vrijwilligersacademie/

Op vrijdag 20 november a.s. is er een training omgaan met psychische kwetsbaarheden.

Tijd: 10:00 -16:00 uur

Locatie: Hart van Vathorst, Angelinapolder 3, Amersfoort

Voor koffie/thee en een lunch wordt gezorgd.

Van de trainersorganisatie CroanConsult ontvang je mail ter voorbereiding op de training.

Wil je meedoen, meld je dan zo snel mogelijk aan via: va@indebuurt033.nl

Kerstactie

Omdat de kerst er voor iedereen toch wel anders uit gaat zien vanwege de Corona maatregelen, willen wij extra aandacht vragen om iets gezelligs te doen voor en met de mensen in de straat tijdens de feestdagen. 

Wij zijn bezig om een actie op te zetten en hopen op deze manier ook meer straatambassadeurs te werven. Wij willen de mensen uitdagen om iets te bedenken hoe ze met hun straat de mensen in de zorg of het onderwijs een hart onder de riem kunnen steken door bijvoorbeeld een kaars voor het raam te zetten, een kerstwensbal op te hangen of lichtjes in de straat op te hangen. Als ze zich aanmelden als SA ontvangen ze een kleine bijdrage en aandacht voor hun activiteit.

Wij willen ook jullie vragen om elkaar goed in de gaten te houden tijdens de feestdagen. Hebben jullie leuke ideeën hoe je de verbinding met elkaar op kan zoeken? Laat het ons weten en zo kunnen we elkaar ook weer inspireren!

Hartelijke groet,

Stuurgroep Straatambassadeurs Vathorst & Hooglanderveen

Nienke, Henny, Gerry, Charlotte

straatambassadeursvhv@outlook.com

Aanmelden

Nienke Buiskool Leeuwma - straatambassadeursvhv@outlook.com - 622222765

Nieuwsbrief Straatambassadeurs

Blijf op de hoogte van de Straatambassadeurs Vathorst en Hooglanderveen via de e-mail nieuwsbrief. Je krijgt de laatste updates, acties, activiteiten en nog veel meer. En misschien ben jij wel de volgende straatambassadeur.

Aanmelden

Nienke Buiskool Leeuwma - straatambassadeursvhv@outlook.com - 622222765

Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies

GRATIS LOOPBAAN ONTWIKKELADVIES

Door de coronacrisis heeft de overheid subsidie beschikbaar gesteld voor het crisisprogramma ‘NL leert door’. Het NL leert door! ontwikkeladvies is voor iedereen vanaf 18 jaar…. Ja ook voor jou! Of je nu in loondienst werkt, werkzoekende bent, zzp ‘er, ondernemer of flexwerker.

Geeft jouw werk je nog voldoening? Wil je meer energie halen uit je werk? Loopbaanstappen maken of minder stress en meer regie over je werk en je leven hebben. Misschien ben je (noodgedwongen) op zoek naar een andere baan en wil je weten hoe je jouw kansen op de veranderende arbeidsmarkt kunt vergroten?

In dit aantrekkelijke gratis ontwikkeladviestraject ga je in drie persoonlijke gesprekken (online) aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkelvraag. Ook een arbeidsmarkt- en talentenscan maken onderdeel uit van dit traject.

Per 1 december 2020 heeft de overheid subsidie beschikbaar gesteld voor 50.000 ontwikkel- adviestrajecten en hiervoor geldt: OP=OP. Meld je dus snel aan!

NGS kennismaand

Vandaag start de NGS Sport- en Wellnessmassage kennismaand. In plaats van een kennisdag zijn er nu de hele maand november allemaal interessante webinars. Ik heb me voor zes daarvan aangemeld en zoals je ziet zit ik er inmiddels helemaal klaar voor!

Aanmelden

Christel Reukers - christel@christelmasseert.nl - 612091655

Burendag 2020

Klaar voor de start! 25 taarten leveren voor alle gezellige buurtjes in Vathorst en Hooglanderveen

Aanmelden

Nienke Buiskool Leeuwma - straatambassadeursvhv@outlook.com - 622222765

Interview met straatambassadeur Nienke

Interview met vrijwilliger & straatambassadeur/stuurgroep Nienke Buiskool Leeuwma in AD Amersfoortse Courant.

Aanmelden

Nienke Buiskool Leeuwma - straatambassadeursvhv@outlook.com - 622222765
Zoom