Doe mee met de Hart onder de Riem-actie!

18-01-2021

Sociaal

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Amersfoortse hulporganisaties starten Hart onder de Riem-actie voor inwoners van 70+

Corona maakt dat we een bijzonder jaar beleven. Veel activiteiten zijn door de beperkingen weggevallen. Voor oudere inwoners kan het in deze wintermaanden extra lastig zijn. Daarom hebben een aantal hulporganisaties de hoofden bij elkaar gestoken en organiseren zij een Hart onder de Riem-actie voor alleenstaande inwoners van 70+. De gemeente ondersteunt dit initiatief van harte. Burgemeester Lucas Bolsius heeft op 10 december het eerste tasje aan een inwoner van Amersfoort aangeboden.

Het initiatief voor deze actie komt van Indebuurt033, de Diaconie Protestantse Gemeente Amersfoort en Buurtkamer Binnenstad, maar wordt inmiddels breed gedragen. Ook de gemeente Amersfoort ondersteunt de actie met een financiële bijdrage voor de attentietasjes. In Vathorst en Hooglanderveen wordt deze actie uitgezet door de Straatambassadeurs in samenwerking met IndeBuurt033, Amerpoort en diverse andere wijkorganisaties.

Over de actie in Vathorst/Hooglanderveen

Wil jij (oudere) alleenstaande mensen in jouw straat een Hart onder de Riem steken en zo een beetje aandacht schenken? Dan kan je nu een verrassingstasje voor jouw buurman/buurvrouw aanvragen via de Straatambassadeurs. Jij kan je buurman/vrouw verrassen en tegelijk vragen hoe het met hem/haar gaat. Ook kan je vragen of ze hulp nodig hebben en ze verwijzen naar de informatie over hulp en activiteiten in de wijk, die ook in het tasje zitten. 

Wil jij in jouw straat de ouderen een Hart onder de Riem steken? Meld je dan aan als vrijwilliger voor deze actie bij de Straatambassadeurs. Dat kan via het contactformulier of door te mailen naar: Straatambassadeursvhv@outlook.com. Vergeet niet te vermelden in welke straat je woont.

Heb je zelf geen ouderen in jouw straat wonen of weet je niet goed wie je blij kan maken met een tasje? Wij kunnen kijken wie er bij jou in de buurt woont die binnen de doelgroep valt zodat je alsnog deel kan nemen aan de actie.

In dit filmpje op YouTube is te zien wat er van jou als vrijwilliger wordt verwacht: https://youtu.be/HTc65yYXbkc (de link naar het filmpje is ook onder dit bericht te vinden)

Uiteraard houd je bij het uitvoeren van deze actie de corona-maatregelen en voorschriften in acht. Wanneer je je aan hebt gemeld als vrijwilliger geven wij je informatie over hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Contact

Michelle Veerman
Contactpersoon

Neem contact op met Michelle:

-17