Nieuwsbrief - November

Sociaal
15 november 2020

Nieuwsbrief Straatambassadeurs Vathorst-Hooglanderveen

November 2020 – nummer 1    

Dit is de eerste Nieuwsbrief die we als stuurgroep naar alle straatambassadeurs in Vathorst en Hooglanderveen sturen. Bij elkaar komen zit er voorlopig niet in en daarom bedenken we andere manieren om contact te houden.

Wij hopen dat jullie dit waarderen en mochten jullie voor de volgende nieuwsbrief ook input willen geven, stuur het in. Zo kunnen we met elkaar kennismaken en nieuwtjes voor de wijk delen.

Als stuurgroep zijn we best trots dat we ons doel om 15 straatambassadeurs te werven in dit jaar gelukt is, maar er kunnen er nog meer bij. Ons advies is dan ook: vertel het rond en vraag meteen of ze interesse hebben om ook straatambassadeur te worden. De stuurgroep vergadert iedere 2 weken digitaal en daarnaast heeft iedereen wat eigen taken. We hebben de picknick gehad, waar we ook ideeën van andere wijken opdeden. Zo zijn er ontwerpen gemaakt voor een Beachvlag en een Ansichtkaart. Als de Ansichtkaarten gedrukt zijn, bezorgen we bij iedereen een stapeltje.

In de tas met informatie vonden jullie een lijst met organisaties. Ook is het goed om regelmatig een aantal sites te bekijken: https://hooglanderveenhub.net, https://www.youtube.com/channel/UCg2oLhI-RFQJPDBVfHUf29Q, https://vathetveen.nl/ en het magazine Beleef Vathorst van OBV.

Misschien hebben jullie al kennisgemaakt met het buurtbakfiets project. Omdat het aanbod van diensten groot was en de vraag bijna nihil, zijn we met de bakfiets op pad gegaan om naar de bewoners te luisteren. Binnenkort hebben we onze eigen bakfiets die ook gebruikt kan worden in de wijk. Heb je een idee of wil je dat we in jouw buurt/straat langskomen, laat het weten.

Oproep

Voor het maken van de nieuwsbrief zijn wij op zoek naar helpende handjes. Wij vinden het belangrijk dat deze nieuwsbrief een mooie tool wordt waar we allemaal iets aan hebben. Wij hebben al veel ideeën over de inhoud en zouden het leuk vinden om ook jullie ideeën te horen.

Vind je het leuk om mee te denken over de opmaak/creëren van de nieuwsbrief ,ben jij een schrijftalent of heb je ervaring met het versturen van een nieuwsbrief, laat het ons weten op straatambassadeursvhv@outlook.com.

VrijwilligersAcademie

Er worden vanuit de vrijwilligersacademie diverse (gratis) trainingen aangeboden voor vrijwilligers om hen te ondersteunen in de uitvoering van hun vrijwilligerswerk. Dit is voor álle vrijwilligers, dus ook voor de straatambassadeurs in de wijk. De trainingen worden aangeboden door Indebuurt033.

Er worden geregeld nieuwe cursussen toegevoegd, dus hou het trainingsaanbod goed in de gaten:

https://www.indebuurt033.nl/vrijwilligers/vrijwilligersacademie/

Op vrijdag 20 november a.s. is er een training omgaan met psychische kwetsbaarheden.

Tijd: 10:00 -16:00 uur

Locatie: Hart van Vathorst, Angelinapolder 3, Amersfoort

Voor koffie/thee en een lunch wordt gezorgd.

Van de trainersorganisatie CroanConsult ontvang je mail ter voorbereiding op de training.

Wil je meedoen, meld je dan zo snel mogelijk aan via: va@indebuurt033.nl

Kerstactie

Omdat de kerst er voor iedereen toch wel anders uit gaat zien vanwege de Corona maatregelen, willen wij extra aandacht vragen om iets gezelligs te doen voor en met de mensen in de straat tijdens de feestdagen. 

Wij zijn bezig om een actie op te zetten en hopen op deze manier ook meer straatambassadeurs te werven. Wij willen de mensen uitdagen om iets te bedenken hoe ze met hun straat de mensen in de zorg of het onderwijs een hart onder de riem kunnen steken door bijvoorbeeld een kaars voor het raam te zetten, een kerstwensbal op te hangen of lichtjes in de straat op te hangen. Als ze zich aanmelden als SA ontvangen ze een kleine bijdrage en aandacht voor hun activiteit.

Wij willen ook jullie vragen om elkaar goed in de gaten te houden tijdens de feestdagen. Hebben jullie leuke ideeën hoe je de verbinding met elkaar op kan zoeken? Laat het ons weten en zo kunnen we elkaar ook weer inspireren!

Hartelijke groet,

Stuurgroep Straatambassadeurs Vathorst & Hooglanderveen

Nienke, Henny, Gerry, Charlotte

straatambassadeursvhv@outlook.com

Wie

Volwassenen

Contact

Nienke Buiskool Leeuwma
Contactpersoon

Neem contact op met Nienke:

1