Koffiebus feestelijk geopend!

Sociaal
1 september 2022

Op Woensdag 17 augustus was de feestelijke opening van de Koffiebus op het plein van winkelcentrum Vathorst. Onze kersverse wijkwethouder Rutger Dijksterhuis had de eer om deze nieuwe mobiele ontmoetingsplaats te verwelkomen in onze wijk.

De Koffiebus is iedere woensdag van 10 tot 17 uur te vinden op het plein van winkelcentrum Vathorst. De Koffiebus schenkt niet alleen uitstekende koffie maar vooral ook oprechte aandacht.

Op deze gezellige locatie staat ontmoeten en verbinding centraal. De missie van De Koffiebus is om buurtbanden te smeden en daarmee sociaal isolement tegen te gaan. En dat door de buurtbewoner zelf, die zich kan inzetten als schenker, bakker, soepmaker of chauffeur.

Een ontzettend leuke plek om samen met jouw buurman/buurvrouw aan te schuiven. Maar ook alleen bent u van harte welkom. Want juist op het contact tussen de verschillende bezoekers wordt ingezet. De vrijwilligers van de Koffiebus staan klaar om bezoekers te voorzien van iets te drinken en een heerlijk stukje (zelf gebakken) taart en maken graag even een praatje.

Mocht u graag de Koffiebus willen bezoeken maar bent u minder mobiel, denk dan eens aan het inzetten van ANWB-automaatje. ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwillige chauffeurs minder mobiele wijk of dorpsgenoten vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Je betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer aan de vrijwillige chauffeur. Aanmelden kan makkelijk door te bellen naar telefoonnummer 06-53700784 of mailen via: Automaatje.amersfoort@gmail.com. Houdt er rekening mee dat het matchen van een vraag met een vrijwilliger een paar dagen kan duren. 

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Harm Messink
-6