Opening Tuinderij met Open Dag 18 juni

Groen
23 mei 2022

Tuinderij Land in Zicht wordt de eerste plaats in Amersfoorts waar consumenten hun eigen groenten en bloemen kunnen oogsten. Op 18 juni is er van 11 uur tot 16 uur een open dag aan de Achterhoekerweg 19 en alle Amersfoorters zijn van harte welkom. Om 12 uur is er een officiële en feestelijke opening van deze ‘zelfoogst-tuin van de wijk’.  

Land in Zicht gaat werken met zogenaamde zelfoogst-abonnementen. De leden mogen wekelijks een verse portie groenten van het land halen. Op de Tuinderij worden zo’n vijftig soorten groenten geteeld. Het begint in het voorjaar met raapstelen en rabarber. In de zomer oogst je onder andere courgette en boontjes en in de herfst kun je genieten van boerenkool en pompoenen. Wie meedoet eet op die manier altijd lokaal geproduceerde seizoensproducten. Inschrijven kan tot 31 mei via het inschrijfformulier op de website van Land in Zicht.  

Tuinder Nienke Boone kan niet wachten om de natuurinclusieve zelfoogst-tuin te laten zien aan de stad. Het wordt op 18 juni een dag vol rondleidingen, workshops en spelletjes voor de kinderen. Nienke zal laten zien hoe het is om een zelfoogst-tuin te beginnen, op een stuk land dat eerst braak stond, middenin natuurgebied ‘Waterrijk’. Hier vinden de weidevogels steeds meer hun plek. Nienke Boone: “Er zit al een kievitsnest aan de achterkant van de tuin.”  

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om een weiland met plassen te veranderen in de plek die het nu is. Er zijn vier grote tunnelkassen gebouwd, er is een compleet irrigatienetwerk aangelegd (geen overbodige luxe met de droogte die er nu is). De grond is onder handen genomen door een loonwerker en de teeltbedden zijn aangelegd. “Dat eerste jaar is echt pionieren. Het is een hard werken, maar het is heel fijn om deze tuin steeds mooier te zien worden.”  

Zorg op de tuin 

De tuinderij Land in Zicht is onderdeel van de gelijknamige zorgorganisatie. Deze organisatie biedt al acht jaar zorg aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Tuinderij is daarmee niet alleen een plek voor consumenten maar ook voor Amersfoorters die op deze manier hun draai vinden in de samenleving.  

Praktische informatie 

Datum open dag: 18 juni 2022 

Locatie: Achterhoekerweg 19, Hooglanderveen 

Website: www.landinzicht.net/  

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Waar

Achterhoekerweg 21
Amersfoort

Contact

Linde de Vries
Contactpersoon

Neem contact op met Linde:

-15