Update zonnestroomproject op ABC De Bron

Duurzaamheid
3 mei 2021

We zijn een stap verder met het project Buurtstroom Amersfoort De Bron.

Voor dit zonnepanelenproject heeft de gemeente Amersfoort het dak van scholencomplex ABC Vathorst-De Bron beschikbaar gesteld.

Het doel van het project is om met buurtbewoners nieuwe duurzame energie op te gaan wekken door middel van ongeveer 200 zonnepanelen. 

Binnenkort organiseren we een informatieavond over dit project. Deze zal waarschijnlijk half/eind mei 2022 plaats gaan vinden. Daarnaast zijn we een informatiebrochure aan het opstellen.

Het voorlopige aanbod voor geïnteresseerden is:

Je kunt deelnemen vanaf € 300,- (de waarde van 1 zonnepaneel) of een veelvoud daarvan. De regeling duurt 15 jaar. Je krijgt jaarlijks, gedurende 15 jaar, een vergoeding van ongeveer € 26,- per paneel. Na 15 jaar heb je ongeveer € 90,- verdiend per paneel. [dit is een conservatieve berekening, we verwachten dat het gunstiger uitpakt. Het aanbod kan nog iets wijzigen]

Het project betreft een postcoderoosproject. Dit houdt in dat buurtbewoners in de postcode van het dak en omliggende postcodes mee kunnen doen. Zie https://buurtstroom.nl/buurtstroom-amersfoort-de-bron voor meer informatie.

Buurtgenoten investeren gezamenlijk in zonnepanelen. Ideaal voor mensen die zelf geen zonnepanelen kunnen plaatsen, maar wel graag willen bijdragen aan een groene planeet door het opwekken van groene stroom. Maar ook mensen die al zonnepanelen hebben op hun dak, kunnen deelnemen. De coöperatie regelt alles, van opstarten project tot en met de aansluiting van de panelen op het energienet en het onderhoud van het systeem.

Zo ontzorgen we de buurtbewoners en profiteren zij 15 jaar lang via een vergoeding per opgewekte kWh.

Interesse? Vul het formulier in en je komt op de interesselijst.

Wie

Volwassenen

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Stella Eitjes
-17