Nieuw op Wij zijn Vathorst en Hooglanderveen (245)

   Nieuw project   
Abbas Lotfolahian

Gebiedsplan Vathorst / Hooglanderveen

A
geplaatst op 29 maart 20, 11:46 uur

Gebiedsgericht werken heeft als doel om als gemeente beter aansluiten bij de wensen en behoeften van onze inwoners en om vragen en opgaven op het juiste schaalniveau op te pakken. Het gaat over de communicatie en samenwerking met de stad, op het snijvlak tussen fysiek, sociaal en veilig.

Nieuw bericht
Heleen Vonk

Wat betekent het coronavirus voor mantelzorgers

geplaatst op 26 maart 2020, 16:23 uur, door Heleen Vonk

Wat betekenen de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus voor jou als mantelzorger? Deze uitzonderlijke situatie vraagt erom dat we elkaar zoveel mogelijk helpen. Wij vanuit Indebuurt033 geven je graag advies en tips waar je terecht kunt voor informatie.

‘Beperk je bezoek aan oudere en kwetsbare mensen.’ Dat is één van de maatregelen van het kabinet in de strijd tegen het coronavirus. Een begrijpelijk advies, want we willen mensen beschermen.  Maar hoe doe je dat als je mantelzorger b...

   Nieuw project   
Frank Venema

Wil jij ook Straatambassadeur worden?

V
geplaatst op 26 maart 20, 10:28 uur

    Een aanpak vanuit bewoners

    “De Straatambassadeurs”

 

In de aanpak van de straatambassadeurs staat het directe buurtje waarin je leeft centraal: dat kan de straat zijn, het portiek of het pleintje waaraan je huis zich bevindt. In zo’n straat kijken buren naar elkaar om. Buren kunnen op elkaar rekenen als het even niet goed gaat en zorgen ervoor dat niemand buiten de boot valt. In de straat besteden buren extra aandacht aan zieke of oudere buren. Iedere straat doet dat op zijn eigen manier...

Vooraankondiging activiteit
Jorit Jongetjes

Alle activiteiten buurtsportcoach geannuleerd t/m 6 april

zo 15 mrt 2020 - ma 6 apr 2020   |   18:00 uur   |  

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, heeft het kabinet zondag 15 maart besloten dat alle scholen, horeca, sport- en fitnessclubs in Nederland hun deuren sluiten. Dit besluit nemen wij over. Hierdoor vervallen ook alle zwemlessen, doelgroepactiviteiten en naschoolse activiteiten van sro en de buurtsportcoach.

Wij houden de situatie goed in de gaten en volgen het advies en alle maatregelen van het RIVM. Als er wijzigingen zijn, brengen wij je op de hoogte. Houd onze website in de gate...

Nieuw bericht
Patrick Kortwijk

Outdoor bootcamps nu via live-streaming thuis

geplaatst op 15 maart 2020, 18:56 uur, door Patrick Kortwijk

De Amersfoortse health- en vitalityclub V.WORKX gaat naar aanleiding van de aangescherpte regels, in verband met de bestrijding van het Corono virus, met onmiddellijke ingang de outdoor-bootcamps vervangen door home-workouts.
 
Dit betekent dat de meer dan honderd leden vanaf vandaag op het vertrouwde moment van hun reguliere bootcamps. via live-streaming op Instagram, thuis, in hun veilige omgeving de workout kunnen doen, onder begeleiding van hun vaste trainer.
 
Oprichtster Elyna Kortwijk heeft d...

Vooraankondiging activiteit
Anja van Dillen

Opening Theater de Kamers

zondag 22 maart 2020   |   15:00 - 18:00 uur   |   De Kamers Vathorst

Op 22 maart opent Theater de Kamers haar deuren weer officieel met een mooi feest voor de wijk!

Om 15.00 uur starten de feestelijkheden met verhalen die verteld worden op het pand door jong en oud, in vertelvorm, kunstvorm of dichtvorm. Iedereen kan meedoen! 

Daarna barst het feest los met workshops, muziek en vertellingen. 

Het feest duurt tot 18.00 uur, inclusief hapje en drankje. Kom je meedoen?

Hou de actuele informatie in de gaten via onze website of facebook: TheaterdeKamers

Vooraankondiging activiteit
Anja van Dillen

The Lion King Live action

woensdag 25 maart 2020   |   15:00 - 17:00 uur   |   De Kamers Vathorst

Deze woensdagmiddag familie filmmiddag in Theater de Kamers.

2x per maand organiseert Theater de Kamers op woensdag een leuke activiteit voor kinderen, en hun ouders. Deze keer een prachtige film, The Lion King Live Action.

In de Afrikaanse savanne is de toekomstige koning Simba geboren. Niet iedereen viert de komst van de nieuwe welp. De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba’s verbanning.

9+
Tickets verkrijgbaar via https://ww...

Vooraankondiging activiteit
Erna Steenbeek

Een schat in het klooster

vr 27 mrt 2020 - zo 29 mrt 2020   |   20:00 - 22:00 uur   |   dorpshuis de Dissel

Op 27, 28 en 29 maart voert toneelvereniging Eldorado weer een komisch blijspel op. Dit jaar spelen zij het komisch blijspel “Een schat in het klooster” van de schrijver Peter Damen. Dit is een garantie voor een heerlijk avondje, of middag ontspanning. Vanaf september hebben de toneelspelers regelmatig geoefend om in het laatste weekend van maart het publiek te vermaken.

 

Het nonnenklooster “Soeur Reposer” staat op de rand van faillissement. Moeder Overste heeft een slim plan bedacht om het nod...

Vooraankondiging activiteit
Erna Steenbeek

Toneelvoorstelling Eldorado

vr 27 mrt 2020 - zo 29 mrt 2020   |   20:15 uur   |   De Dissel in Hooglanderveen

Het toneelweekend van toneelvereniging Eldorado. Op 27/28/29 mrt in de Dissel in Hooglanderveen spelen wij " Een schat in het klooster". Een komisch blijspel geschreven door Peter Damen..

Kom allen kijken 

Wij staan garant voor een vrijdag/zaterdag avond of zondagmiddag entertainment.

Vooraankondiging activiteit
Marieke van der Zeijden

Wordt verplaatst: workshop Maak van je tuin een klimaatbestendige tuin

vrijdag 27 maart 2020   |   14:00 - 17:30 uur   |   Groene Huis

Jouw tuin kan bijdragen om hittestress, wateroverlast en droogte tegen te gaan. Maak deze zo groen mogelijk: steen eruit, plant erin.

Wanneer: 27 maart 2020, 14.00 tot 17.30 uur 

Tijdens deze workshop leer je o.a.:

  • omgaan met regenwater (gebruiken en infiltreren)
  • welke plant waar?
  • waterdoorlatende verhardingen
  • en meer! 
     

Onder begeleiding van een deskundige tuinontwerper ga je tijdens deze workshop in een kleine groep aan de slag met de indeling van je tuin en de klimaatbestendige maatregelen....

Nieuwe vacature / hulpvraag
Belangenvereniging Hooglanderveen Belangenvereniging Hooglanderveen

EHBO-er op 4 April in de middag in Hooglanderveen

Voor ons openingsfeest van de nieuwe straten zoeken wij 1 EHBO-er. Het event is van 14.00-17.00 uur, maar het is fijn als je er iets eerder kunt zijn. Spullen zijn aanwezig.

Stuur een email naar bestuur@bvhooglanderveen.nl als je wilt helpen.

Zie voor meer informatie over het event:

https://www.facebook.com/events/220123939030007/

Vooraankondiging activiteit
Belangenvereniging Hooglanderveen Belangenvereniging Hooglanderveen

openingsfeest Van Tuyllstraat/Heideweg Hooglanderveen

zaterdag 4 april 2020   |   14:00 - 17:00 uur   |   Van Tuyllstraat vanaf Wijnen...

De Van Tuyllstraat en Heideweg zijn vernieuwd en daarom vieren we feest. We hebben wat leuks voor iedereen; lekker eten en drinken, oude tractoren bekijken, muziek en buitentap. Gratis Salentein Wijnproeverij. Voor kinderen een Paashaas, springkussen, stoepkrijt wedstrijd en speurtocht. Voor iedereen, gratis toegang. Een leuk feestje op straat.

Vooraankondiging activiteit
Sarah de Vries

Drummen

elke vrijdag   |   14:30 - 15:30 uur   |   DOK12, Laakboulevard 412

Houd je van trommels? We gaan een ‘film voor de oren’ maken met een spetterend optreden voor vriendjes, papa’s, mama’s, opa’s, oma’s na de laatste bijeenkomst.
Je hoeft geen muziekinstrument te kunnen bespelen om mee te doen.
Boudewijn komt met een auto propvol met allerlei spannende drums, trommels en andere slagwerk instrumenten.

Vooraankondiging activiteit
Sarah de Vries

Buitenkids

elke woensdag   |   14:15 - 15:15 uur   |   Natuurboerderij de Brinkhorst

Kinderen van groep 5 die iets van de natuur willen leren, kunnen na schooltijd naar de Brinkhorst fietsen. We starten de activiteiten om 14.15 uur. Net als Freek Vonk doet, gaan ook wij allerlei natuurdingen ontdekken. Ik ben Jasione van Esch en ik ben bioloog. Ik zal jullie dingen laten zien die je nog nooit hebt gezien. En heerlijke dingen laten proeven. Weet je hoe een bloem in elkaar zit? Welk dier heeft het grootste oog? Kunnen sommige waterdiertjes echt over het water lopen? Waarom zijn so...

Vooraankondiging activiteit
Sarah de Vries

Goed voorbereid naar de brugklas

elke woensdag   |   14:30 - 15:30 uur   |   De laak (scholengebouw)

Ga je over een aantal maanden naar de Middelbare School? Dan verandert er veel: nieuwe vakken, wisselende docenten en lokalen, nieuwe vrienden, veel huiswerk en anders leren. Om je op weg te helpen, kun je nu de training Studievaardigheden volgen! Een leuke cursus waarin je diverse studievaardigheden leert zoals plannen, samenvatting maken en verschillende manieren om woordjes en teksten te leren. Zo ga je goed voorbereid naar de brugklas.
Deze training kost 60 euro voor 10 lessen.

Vooraankondiging activiteit
Sarah de Vries

Chinese taal voor kinderen

elke donderdag   |   14:30 - 15:30 uur   |   De Laak (scholengebouw)

Ben jij geïnteresseerd in de Chinese taal en cultuur en ben jij toe aan een extra uitdaging? Dan zijn de lessen Introductie Chinees echt iets voor jou. China is een wereldmacht in opkomst en de Chinese taal gaat een steeds belangrijkere rol spelen als wereldtaal.Tijdens de cursus worden de beginselen van het Chinees en de Chinese karakters op een speelse en leuke manier behandeld.
De lessen zijn heel afwisselend doordat verhalen over de Chinese cultuur, de Chinese geschiedenis en de Chinese gewo...

Vooraankondiging activiteit
Frank Venema

Jane's Walk Vathorst

zaterdag 18 april 2020   |   10:00 - 12:30 uur   |   Bij Daphne in de kas,...

Na de Jane's walks door het centrum van Amersfoort, Liendert, Kattenbroek en Berg-Zuid gaat FASadE nu op stap in Vathorst. Laat je verrassen door interessante plekken en initiatieven die daar te vinden zijn en wandel mee met Eugene Zaaijer!
Jane Jacobs, journalist, schrijver en activist, was een van de eersten die de straat opvatte als een sociale en maatschappelijke plek waarmee stadsplanners rekening moeten houden. Haar denkbeelden zijn nog altijd invloedrijk. Zo wees ze steeds op het belang va...

Vooraankondiging activiteit
Kim Höster

Christianity Explored - lezen uit het Evangelie van Marcus

woensdag 18 maart 2020   |   20:00 - 22:00 uur   |   Hart van Vathorst

Christianity Explored

Als je niet bent opgegroeid met het Christelijk geloof, kun je tal van vragen hebben over de Bijbel, God en Jezus Christus. Wat staat er in de Bijbel? Waarom zou ik in God geloven? Waarom zou ik Jezus volgen?

Binnenkort starten we vanuit de Ontmoetingskerk met een groep mensen een ontdekkingstocht naar het Evangelie van Markus, de kortste van de vier in de Bijbel. Aan de hand van een werkboek lezen we Markus door en krijgen we antwoord op de vragen:

· Wie was Jezus?

· Waaro...

Vooraankondiging activiteit
Daphne Hoogma

Inloop vragen uur over hoogbegaafheid

woensdag 11 maart 2020   |   10:15 - 11:15 uur   |   De Kamers Vathorst

Van 11 maart tot en met 18 maart is het de week van de hoogbegaafdheid.

Bent u vader, moeder, leerkracht, IB-er, opa of oma van een (vermoedelijk) hoogbegaafd kind? Wil u meer weten over ontwikkelingsvoorsprong, hoogbegaafdheid, onderzoeksmogelijkheden en begeleidingsmogelijkheden van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen? Bent u benieuwd hoe motorische remedial teaching een bijdrage kan leveren aan de verbetering van problemen als slecht handschrift, concentratie, moeite met lezen, moeite met sp...

Vooraankondiging activiteit
Anja van Dillen

Gonnie en Gijsje gaan op stap

woensdag 11 maart 2020   |   15:30 - 16:15 uur   |   De Kamers Vathorst

2x per maand is er op woensdagmiddag een voorstelling voor kinderen in Theater de Kamers. Deze keer al voor kindjes vanaf 2 jaar.

Dit is Gonnie. Gonnie is een gansje en zit bij de hooiberg. Een klein geel gansje met knalrode lievelingslaarsjes. Op een dag zijn haar lievelingslaarsjes weg… Gonnie gaat op zoek, voorbij de hooiberg en ontdekt de wereld. Daar ontmoet ze Gijsje en samen gaan ze op stap. Ze gaan op ontdekkingstocht. Welke dieren komen ze allemaal tegen? Welke geluiden horen ze? En zie...

Vooraankondiging activiteit
Natalie   van der Pol

Open dag LTC vathorst

zondag 8 maart 2020   |   11:00 - 14:00 uur   |   LTC Vathorst, Olympus 26, ...

Kom op 8 maart naar de Open Dag van LTC Vathorst, Olympus 26, Amersfoort (Vathorst) en leer meer over padel, de snelstgroeiende racketsport. Uniek in Amersfoort!

- GRATIS padel- en tennisclinic zonder inschrijving vooraf. 

- 2 sporten voor de prijs van 1 lidmaatschap, tennis en padel!

- Word lid op deze dag en maak gebruik van onze open dag aanbieding.Geen inschrijfkosten en een korting op je lidmaatschapsgeld.

- Zie voor meer informatie onze website www.padelamersfoort.nl of www.ltcvathorst.nl

...
Meer nieuws