Nieuws uit Vathorst-Hooglanderveen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Cultuur

FamilieFestival

Van 17 t/m 21 augustus sluiten we de Zomervakantie af met een heerlijk FamilieFestival voor alle kinderen van 0-101 bij Theater de Kamers.

Kom spelen in onze Buiten Kamer met de voetjes in het zand waar de kinderen zandkastelen kunnen bouwen en bloemenarmbandjes kunnen maken. Wij zorgen voor lekker eten en drinken vanuit onze foodtruck op het strandje.

Er is een escaperoom, een knutseltafel, maar ook workshops en voorstellingen. Plezier voor het hele gezin.

Houdt onze website in de gaten voor het programma, deze komt binnenkort online. www.theaterdekamers.nl

Lijkt het jou leuk om mee te doen in het programma? Neem dan contact met ons op.

Wees welkom.

Geluk

Maak jij Amersfoort Awesome? Win €1000!

Win €1.000,- om Amersfoort Awesome te maken!

Amersfoort is het kloppend hart van Nederland. Een ontzettend fijne stad om te wonen, werken en verblijven. Je zou kunnen zeggen: bijna perfect. Bijna, want een groep van twintig Amersfoorters denkt dat er ideeën zijn om Amersfoort nóg toffer te maken. Zij zijn nu op zoek naar die ideeën. Heb jij een awesome idee voor onze stad? Zend jouw idee in voor 20 juni via www.awesomeamersfoort.nl en win €1.000-, om jouw idee te realiseren.

Ideeën gezocht

Hangmatten verspreid door de stad? Bloemzaad om Amersfoort in bloei te zetten? Amersfoortse kunst verspreid door de wijken? Een kickstart voor een Amersfoortse wijngaard? Kaartjes om je buurman uit te nodigen voor een bakkie of blokkie om? Een wandelroute langs alle (volks)tuinen? We zijn op zoek naar ideeën die Amersfoort nog toffer maken! 

Je kunt je idee tot 20 juni inzenden via www.awesomeamersfoort.nl. Uit alle inzendingen worden op 24 juni de vijf meest awesome ideeën geselecteerd. De vijf finalisten pitchen op maandagavond 4 juli in Café Onder de Linde (Groenmarkt 9) hun idee. Twintig ‘trustees’ (mini-investeerders) leggen samen €1000,- in en selecteren diezelfde avond nog een winnaar. De winnaar kan met een coach en het geldbedrag een kickstart maken bij de realisatie van zijn of haar idee om Amersfoort Awesome te maken!

Waar zijn we naar op zoek?

De trustees zijn op zoek naar:

  • Ideeën die over Amersfoort gaan
  • Ideeën die awesome zijn
  • Ideeën die verrassend zijn
  • Ideeën die doordacht zijn

Meer over de criteria lees je op de website van Awesome Amersfoort. De uitwerkingsvorm van je idee is helemaal vrij. 

Awesome Amersfoort

Awesome Amersfoort is hét platform om Amersfoort nóg gaver te maken. Tijdens twee-maandelijkse pitch avonden worden keigoede ideeën gepresenteerd die Amersfoort Awesome maken. Een team van twintig trustees bepaalt aan het einde van de avond een winnaar. De winnaar krijgt een coach en €1.000,- contant om zijn of haar awesome idee direct uit te voeren.

Groen

Opening Tuinderij met Open Dag 18 juni

Tuinderij Land in Zicht wordt de eerste plaats in Amersfoorts waar consumenten hun eigen groenten en bloemen kunnen oogsten. Op 18 juni is er van 11 uur tot 16 uur een open dag aan de Achterhoekerweg 19 en alle Amersfoorters zijn van harte welkom. Om 12 uur is er een officiële en feestelijke opening van deze ‘zelfoogst-tuin van de wijk’.  

Land in Zicht gaat werken met zogenaamde zelfoogst-abonnementen. De leden mogen wekelijks een verse portie groenten van het land halen. Op de Tuinderij worden zo’n vijftig soorten groenten geteeld. Het begint in het voorjaar met raapstelen en rabarber. In de zomer oogst je onder andere courgette en boontjes en in de herfst kun je genieten van boerenkool en pompoenen. Wie meedoet eet op die manier altijd lokaal geproduceerde seizoensproducten. Inschrijven kan tot 31 mei via het inschrijfformulier op de website van Land in Zicht.  

Tuinder Nienke Boone kan niet wachten om de natuurinclusieve zelfoogst-tuin te laten zien aan de stad. Het wordt op 18 juni een dag vol rondleidingen, workshops en spelletjes voor de kinderen. Nienke zal laten zien hoe het is om een zelfoogst-tuin te beginnen, op een stuk land dat eerst braak stond, middenin natuurgebied ‘Waterrijk’. Hier vinden de weidevogels steeds meer hun plek. Nienke Boone: “Er zit al een kievitsnest aan de achterkant van de tuin.”  

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om een weiland met plassen te veranderen in de plek die het nu is. Er zijn vier grote tunnelkassen gebouwd, er is een compleet irrigatienetwerk aangelegd (geen overbodige luxe met de droogte die er nu is). De grond is onder handen genomen door een loonwerker en de teeltbedden zijn aangelegd. “Dat eerste jaar is echt pionieren. Het is een hard werken, maar het is heel fijn om deze tuin steeds mooier te zien worden.”  

Zorg op de tuin 

De tuinderij Land in Zicht is onderdeel van de gelijknamige zorgorganisatie. Deze organisatie biedt al acht jaar zorg aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Tuinderij is daarmee niet alleen een plek voor consumenten maar ook voor Amersfoorters die op deze manier hun draai vinden in de samenleving.  

Praktische informatie 

Datum open dag: 18 juni 2022 

Locatie: Achterhoekerweg 19, Hooglanderveen 

Website: www.landinzicht.net/  

Sociaal

In gesprek met onderhandelende partijen

In gesprek met de stad over te maken keuzes nieuwe coalitie

06 mei 2022

Formateurs Pim van den Berg (D66) en Patricia Seitzinger (GroenLinks) hebben in de afgelopen weken goede gesprekken gevoerd met D66, GroenLinks, CDA, Amersfoort2014 en Partij voor de Dieren over de vorming van een nieuwe coalitie. De komende jaren is er een aantal grote en belangrijke opgaven te realiseren.

De formerende partijen hebben aangegeven verder te willen spreken over de wijze waarop die opgaven uitgevoerd kunnen worden. Daarbij is het voor hen van belang dat bij de uitvoering van die opgaven het bewaken van de grenzen van onze planeet en het creëren van gelijkwaardige kansen voor iedereen, centraal staan. Ook geven de formerende partijen aan dat samenwerking met bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties in de stad essentieel is om Amersfoort verder te ontwikkelen naar een groene en progressieve stad.

In gesprek met de stad

Niet alleen om alle krachten te bundelen om al die grote opgaven te realiseren en te weten wat voor anderen belangrijk is, maar ook om samen te bewaken dat iedereen in onze stad mee kan komen in alle vernieuwingen en ontwikkelingen. Om die reden willen de formerende partijen ook nu, in het stadium van het vormen van een coalitieakkoord, in gesprek met bewoners en partijen in de stad. Deze gesprekken zijn wat hen betreft een begin van intensiever contact de komende jaren rondom grote opgaven. Bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties zijn uitgenodigd om met de formerende partijen in gesprek te gaan. Hiervoor worden de komende weken op vijf plekken in de stad, vijf gesprekken gevoerd.

Per bijeenkomst staan andere onderwerpen centraal:

14 mei Wonen en mobiliteit

21 mei Sociaal domein, jeugdzorg, onderwijs en arbeidsmarkt

28 mei Energietransitie en economie

4 juni Sport en cultuur

11 juni Samenwerking met de stad en regio en financiën

In de gesprekken worden dilemma’s over nog te maken keuzes voorgelegd. Aan de deelnemers wordt gevraagd argumenten voor en tegen mee te geven. De gesprekken vinden plaats voordat de formerende partijen zelf in gesprek gaan over dat thema. Zij betrekken de opbrengst van de gesprekken in hun vervolggesprek. Aan het eind van het onderhandelingsproces geven de formerende partijen een toelichting op de afwegingen die zijn gemaakt over de wijze waarop de input uit de bijeenkomst is verwerkt in het uiteindelijke programma.

Aanmelden

Aan deze openbare gesprekken kunnen alle geïnteresseerde bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties deelnemen. Om iedereen voldoende ruimte te geven in het gesprek is er een maximaal aantal mensen dat kan deelnemen. Daarom is het verzoek aan iedereen om zich aan te melden via Aanmelden voor stadgesprekken.

Cultuur

I AM Redo in Theater de Kamers

Op 11 mei ontvangt Theater de Kamers Redouan Ait Chitt, oftewel Redo. Afgelopen jaar opende hij hét Eurovisie Songfestival met zijn breakdance act voor een miljoenenpubliek.

Zonder enige medische verklaring werd Redouan Ait Chitt, oftewel Redo, geboren met verschillende fysieke beperkingen. Ondanks de complicaties heeft Redo nooit toegelaten dat dit zijn leven negatief zou beïnvloeden. Als kind kreeg hij te maken met veel vooroordelen en tegenslagen. Hij weigerde gebruik te maken van alle speciale hulpmiddelen en aanpassingen die hem door artsen en specialisten werden aangeboden.

De afgelopen 15 jaar heeft Redouan Ait Chitt, oftewel Redo, zijn passie voor breakdance ontwikkeld tot een indrukwekkende carrière. In 2018 ging zijn eigen solo-show, REDO, in première. Een jaar later schreef hij geschiedenis door het winnen van “De Zwaan”, de meest prestigieuze dansprijs van Nederland. Hiermee is hij de eerste hiphopdanser die zo’n dergelijke prijs wint.

“Door passie, creativiteit en doorzettingsvermogen heb ik mezelf kunnen overwinnen. Nu wil ik mensen inspireren om hun dromen te volgen, in zichzelf te geloven en vooral om trots te zijn op wie je bent.”

Op 11 mei ben je van harte welkom voor een meet en greet met Redo om je te laten inspireren. Redo zorgt voor een interactieve middag. Je mag je vragen stellen en gaat samen in gesprek. De adviesleeftijd voor deze middag is 6 jaar en ouder.

www.theaterdekamers.nl/agenda

Sport

Doe mee met de Buitenspeeldag 2022

Doe jij mee met de Buitenspeeldag in Vathorst en Hooglanderveen?!

Buitenspelen is niet alleen leuk maar ook super belangrijk! Ieder kind verdient een leuke uitdagende buitenspeelplek waar het samen met andere kinderen kan ontdekken en spelen. Daarom doen we in Vathorst en Hooglanderveen mee aan de Buitenspeeldag 2022. Er worden op 4(!) dagen door wijk en dorp verschillende activiteiten georganiseerd. Maar ook jij als inwoner kan meedoen in de organisatie. Door het optuigen van een Straatspeeldag, het uitzetten van een hinkelparcours of het installeren van een knikkerpotje. Het mag zo gek als je wilt, groot of klein, maakt niet uit!

Waarom in Buitenspelen zo belangrijk?

BUITENSPELEN = LEREN, BEWEGEN, ONTDEKKEN, GEZOND EN GENIETEN

Buiten spelen, sporten en bewegen is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Sterker nog: het is cruciaal voor hun fysieke, mentale en sociale ontwikkeling. Met de Buitenspeelweek vragen we aandacht voor dit thema. En stimuleren we kinderen en jongeren om naar buiten te gaan.

Kinderen spelen tegenwoordig 6 keer (!) minder buiten dan hun ouders. 15% van de kinderen speelt nooit buiten, terwijl buiten spelen, bewegen en sporten cruciaal is voor de gezondheid en ontwikkeling van een kind. Door naar buiten te gaan wordt de creativiteit en nieuwsgierigheid gestimuleerd en ontwikkelen kinderen en jongeren zich zowel op lichamelijk als op sociaal gebied.

Weet wat er mogelijk is!

Heb je een leuke activiteit bedacht maar vraag je je af wat er mogelijk is in Amersfoort of waar je moet beginnen? Wij zetten wat tips op een rij! Meer tips lees je ook op: Voor organisatoren - De Buitenspeeldag - Jantje Beton

Doe het samen! Vele handen maken licht werk. Enthousiasmeer buren en vrienden en bedenk samen wat jullie kunnen doen voor de kinderen in jullie buurt. Het is fijn de taken te kunnen verdelen en samen weet je meer dan alleen. En laten we eerlijk zijn, het is ook nog eens een stuk gezelliger ????

Vergunning nodig? Voor een straat of wijkfeest is géén vergunning nodig in de Amersfoort. Een melding doen 15 dagen vooraf is voldoende en dit is gratis. Je kunt in sommige gevallen zelfs een evenementenpakket aanvragen. Daarmee kan je gratis gebruik maken van gemeentelijke materialen en voorzieningen. Handig als je bijvoorbeeld de straat af wil zetten voor een potje straatvoetbal! Let op! Dit moet wel 4 weken voor het evenement aangevraagd worden. Meer informatie:

Vergunning of melding evenement: Evenementen en festivals (amersfoort.nl)

Evenementenpakket: Evenementenpakket (amersfoort.nl)

Budget € Heb je voor jouw activiteit budget nodig? Bijvoorbeeld voor het huren van spelmateriaal of het aanpakken van een spellocatie? Ook daarvoor zijn er verschillende mogelijkheden:

Sponsoring: Sponsoring van de activiteiten door de lokale middenstand kan de kosten van jouw activiteit tijdens de Buitenspeeldag drukken. Dit kan ook in natura. Bijvoorbeeld:

- De plaatselijke groenteboer die appels als gezond tussendoortje aanbiedt aan de kinderen.

- De lokale drukker die de promotieposters van de Buitenspeeldag drukt.

Buurtbudget: Het Buurtbudget is in het leven geroepen om de leefbaarheid in de wijken te vergroten. En spelen doet leven! Inwoners kunnen zelf hun idee indienen en een budget aanvragen. Voor Vathorst en Hooglanderveen zijn verschillende budgetten beschikbaar dus dien het bij de juiste commissie in. Houdt daarbij rekening dat de aanvragen vaak maar eens per maand beoordeeld worden dus dien jouw aanvraag op tijd in. Meer informatie via:

Burtbudget Vathorst: BuurtBudget Vathorst (vathorstbuurtbudget.nl)

Buurtbudget Hooglanderveen: Buurtbudget – Belangenvereniging Hooglanderveen (bvhooglanderveen.nl)

Wordt Straatambassadeur: Straatambassadeurs zijn de oren en ogen van een straat, kijken om naar hun buren en zorgen voor wat gezelligheid. Als je je aanmeldt als straatambassadeur beschik je over een lief en leed potje waar je kosten die jij maakt voor straatactiviteiten uit kunt betalen. Bijkomend voordeel, je maakt gelijk deel uit van de Straatambassadeur community en wisselt zo ervaringen uit hoe je het in jouw straat nog leuker, gezelliger en fijner kan maken voor jou en jouw buren. Meer informatie: Straatambassadeurs (wijkconnect.com)

Jantje Beton: Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen hun speelidee uitwerken (samen met hun ouders of verzorgers) en daarna bij Jantje Beton via deze pagina insturen.

Beperk je niet tot de Buitenspeeldag! Buiten spelen tijdens de Buitenspeeldag is leuk, het hele jaar door buiten spelen is nog leuker! Heb jij wel eens nagedacht over hoe uitnodigend jouw leefomgeving is voor kinderen om buiten te kunnen spelen? Hebben kinderen voldoende ruimte, is er voldoende uitdaging en voelen kinderen zich veilig genoeg (denk aan bijvoorbeeld verkeer)? Goede vragen om eens over na te denken en over te brainstormen met jouw kinderen en buren. Wie weet kan er met een kleine aampassing al een hoop veranderen binnen het buitenspeelklimaat voor onze kinderen. Soms heb je daar anderen bij nodig, denk aan de gemeente voor fysieke aanpassingen of IndeBuurt033 voor ondersteuning. Neem gerust contact op met onze Buurtnetwerker om eens te sparren bij wie je op het juiste adres bent of wat de beste route is om te bewandelen. Bel of mail: 06-42627891 of michelle.veerman@indebuurt033.nl

Sociaal

Things to Do in 't VeenVat

Na het succes van 2019 organiseren we opnieuw een informatieve dag. We krijgen regelmatig te horen dat er in Vathorst en Hooglanderveen niet veel te doen is, terwijl er vele verschillende organisaties en initiatieven actief zijn! Veel, vooral nieuwe bewoners, zijn nog niet bekend met het aanbod of mogelijkheden op het gebied van zorg, welzijn, cultuur en sport.

Op zaterdag 18 juni 2022 kunnen bewoners en verenigingen/initiatieven uit Hooglanderveen en Vathorst kennis met elkaar en met de initiatieven maken. Daarnaast kan men elkaar natuurlijk ontmoeten, met als doel om uiteindelijk de bewoners van Hooglanderveen en Vathorst deel te laten nemen aan de initiatieven die Hooglanderveen en Vathorst te bieden hebben. Daarnaast ontmoet u andere organisaties om de mogelijkheden en initiatieven van uw organisatie te delen en mede hierdoor een breder netwerk op te bouwen met organisaties buiten het gebruikelijke netwerk.

Op zaterdag 18 juni van 14:00-17:00 zullen in dorpshuis en sporthal ‘De Dissel’ te Hooglanderveen vele initiatieven en verenigingen zich tonen aan het publiek. Na afloop is er gelegenheid om een hapje en drankje te nuttigen.

Om “Things to do in ’t VeenVat” goed neer te kunnen zetten hebben wij jullie hulp nodig bij de promotie en invulling! Uiteindelijk willen we zoveel mogelijk bewoners van Hooglanderveen en Vathorst laten zien wat de verenigingen en initiatieven in hun wijk en dorp te bieden hebben.

U kunt via het contactformulier het inschrijfformulier voor deze dag opvragen. U krijgt dan in De Dissel ruimte beschikbaar in de vorm van een tafel, buitenruimte of een sportvloer om uw initiatief onder de aandacht te brengen om zo nieuwe leden, deelnemers of vrijwilligers te werven. Tijdens deze middag wordt u voorzien van een kopje koffie of thee en na afloop nodigen wij de standhouders uit om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Doet u mee met “Things to do in ’t VeenVat”?

Wij zien uw inschrijving graag tegemoet.

 

Met een VeenVat groet,

Piroska Baars

Sven Slop

Henny Rouwhorst

Astrid de Vré

Michelle Veerman

Sociaal

AutoMaatje in Vathorst / HooglanderVeen

Als u bewoner bent van Vathorst of Hooglanderveen en u bent voor uw vervoer afhankelijk van anderen, kunt u zich via de dienst AutoMaatje door een buurman of -vrouw laten halen of brengen. Zij rijden met hun eigen auto en brengen daarvoor € 0,30 per kilometer bij u in rekening.

U kunt de dienst gebruiken voor doktersbezoek, maar ook om naar de kapper te gaan, of voor een gezelligheidsbezoek of om bijvoorbeeld te winkelen.

Om u aan te melden en daarna om een rit aan te vragen kunt u bellen naar telefoonnummer 06-53700784 of mailen via: Automaatje.amersfoort@gmail.com

Duurzaamheid

Update zonnestroomproject op ABC De Bron

We zijn een stap verder met het project Buurtstroom Amersfoort De Bron.

Voor dit zonnepanelenproject heeft de gemeente Amersfoort het dak van scholencomplex ABC Vathorst-De Bron beschikbaar gesteld.

Het doel van het project is om met buurtbewoners nieuwe duurzame energie op te gaan wekken door middel van ongeveer 200 zonnepanelen. 

Binnenkort organiseren we een informatieavond over dit project. Deze zal waarschijnlijk half/eind mei 2022 plaats gaan vinden. Daarnaast zijn we een informatiebrochure aan het opstellen.

Het voorlopige aanbod voor geïnteresseerden is:

Je kunt deelnemen vanaf € 300,- (de waarde van 1 zonnepaneel) of een veelvoud daarvan. De regeling duurt 15 jaar. Je krijgt jaarlijks, gedurende 15 jaar, een vergoeding van ongeveer € 26,- per paneel. Na 15 jaar heb je ongeveer € 90,- verdiend per paneel. [dit is een conservatieve berekening, we verwachten dat het gunstiger uitpakt. Het aanbod kan nog iets wijzigen]

Het project betreft een postcoderoosproject. Dit houdt in dat buurtbewoners in de postcode van het dak en omliggende postcodes mee kunnen doen. Zie https://buurtstroom.nl/buurtstroom-amersfoort-de-bron voor meer informatie.

Buurtgenoten investeren gezamenlijk in zonnepanelen. Ideaal voor mensen die zelf geen zonnepanelen kunnen plaatsen, maar wel graag willen bijdragen aan een groene planeet door het opwekken van groene stroom. Maar ook mensen die al zonnepanelen hebben op hun dak, kunnen deelnemen. De coöperatie regelt alles, van opstarten project tot en met de aansluiting van de panelen op het energienet en het onderhoud van het systeem.

Zo ontzorgen we de buurtbewoners en profiteren zij 15 jaar lang via een vergoeding per opgewekte kWh.

Interesse? Vul het formulier in en je komt op de interesselijst.

Sport

Krav Maga lessen in Vathorst.

Sterk in je schoenen staan, dat is wat wij allemaal willen voor onze kinderen! De meeste kinderen hebben wel eens te maken met een pestkop op het schoolplein. Mentale weerbaarheid, je eigen grenzen stellen en het leren inschatten van situaties zijn onderwerpen waar we tijdens de lessen zelfverdediging veel tijd aanbesteden.

Kinderen en tieners kunnen ingeschreven worden via kids@brockerhealth.nl.

Schrijf jij je nu alvast in?

Vermeld bij inschrijving de volgende gegevens: naam en leeftijd van uw kind, voorkeursdag en tijdstip, soort abonnement (1x per week of onbeperkt) en de soort les.

Neem ook voor vragen of het volgen van een proefles contact op via kids@brockerhealth.nl

Sociaal

Nieuwsbrief - November

Nieuwsbrief Straatambassadeurs Vathorst-Hooglanderveen

November 2020 – nummer 1    

Dit is de eerste Nieuwsbrief die we als stuurgroep naar alle straatambassadeurs in Vathorst en Hooglanderveen sturen. Bij elkaar komen zit er voorlopig niet in en daarom bedenken we andere manieren om contact te houden.

Wij hopen dat jullie dit waarderen en mochten jullie voor de volgende nieuwsbrief ook input willen geven, stuur het in. Zo kunnen we met elkaar kennismaken en nieuwtjes voor de wijk delen.

Als stuurgroep zijn we best trots dat we ons doel om 15 straatambassadeurs te werven in dit jaar gelukt is, maar er kunnen er nog meer bij. Ons advies is dan ook: vertel het rond en vraag meteen of ze interesse hebben om ook straatambassadeur te worden. De stuurgroep vergadert iedere 2 weken digitaal en daarnaast heeft iedereen wat eigen taken. We hebben de picknick gehad, waar we ook ideeën van andere wijken opdeden. Zo zijn er ontwerpen gemaakt voor een Beachvlag en een Ansichtkaart. Als de Ansichtkaarten gedrukt zijn, bezorgen we bij iedereen een stapeltje.

In de tas met informatie vonden jullie een lijst met organisaties. Ook is het goed om regelmatig een aantal sites te bekijken: https://hooglanderveenhub.net, https://www.youtube.com/channel/UCg2oLhI-RFQJPDBVfHUf29Q, https://vathetveen.nl/ en het magazine Beleef Vathorst van OBV.

Misschien hebben jullie al kennisgemaakt met het buurtbakfiets project. Omdat het aanbod van diensten groot was en de vraag bijna nihil, zijn we met de bakfiets op pad gegaan om naar de bewoners te luisteren. Binnenkort hebben we onze eigen bakfiets die ook gebruikt kan worden in de wijk. Heb je een idee of wil je dat we in jouw buurt/straat langskomen, laat het weten.

Oproep

Voor het maken van de nieuwsbrief zijn wij op zoek naar helpende handjes. Wij vinden het belangrijk dat deze nieuwsbrief een mooie tool wordt waar we allemaal iets aan hebben. Wij hebben al veel ideeën over de inhoud en zouden het leuk vinden om ook jullie ideeën te horen.

Vind je het leuk om mee te denken over de opmaak/creëren van de nieuwsbrief ,ben jij een schrijftalent of heb je ervaring met het versturen van een nieuwsbrief, laat het ons weten op straatambassadeursvhv@outlook.com.

VrijwilligersAcademie

Er worden vanuit de vrijwilligersacademie diverse (gratis) trainingen aangeboden voor vrijwilligers om hen te ondersteunen in de uitvoering van hun vrijwilligerswerk. Dit is voor álle vrijwilligers, dus ook voor de straatambassadeurs in de wijk. De trainingen worden aangeboden door Indebuurt033.

Er worden geregeld nieuwe cursussen toegevoegd, dus hou het trainingsaanbod goed in de gaten:

https://www.indebuurt033.nl/vrijwilligers/vrijwilligersacademie/

Op vrijdag 20 november a.s. is er een training omgaan met psychische kwetsbaarheden.

Tijd: 10:00 -16:00 uur

Locatie: Hart van Vathorst, Angelinapolder 3, Amersfoort

Voor koffie/thee en een lunch wordt gezorgd.

Van de trainersorganisatie CroanConsult ontvang je mail ter voorbereiding op de training.

Wil je meedoen, meld je dan zo snel mogelijk aan via: va@indebuurt033.nl

Kerstactie

Omdat de kerst er voor iedereen toch wel anders uit gaat zien vanwege de Corona maatregelen, willen wij extra aandacht vragen om iets gezelligs te doen voor en met de mensen in de straat tijdens de feestdagen. 

Wij zijn bezig om een actie op te zetten en hopen op deze manier ook meer straatambassadeurs te werven. Wij willen de mensen uitdagen om iets te bedenken hoe ze met hun straat de mensen in de zorg of het onderwijs een hart onder de riem kunnen steken door bijvoorbeeld een kaars voor het raam te zetten, een kerstwensbal op te hangen of lichtjes in de straat op te hangen. Als ze zich aanmelden als SA ontvangen ze een kleine bijdrage en aandacht voor hun activiteit.

Wij willen ook jullie vragen om elkaar goed in de gaten te houden tijdens de feestdagen. Hebben jullie leuke ideeën hoe je de verbinding met elkaar op kan zoeken? Laat het ons weten en zo kunnen we elkaar ook weer inspireren!

Hartelijke groet,

Stuurgroep Straatambassadeurs Vathorst & Hooglanderveen

Nienke, Henny, Gerry, Charlotte

straatambassadeursvhv@outlook.com

Sociaal

Burendag 2020

Klaar voor de start! 25 taarten leveren voor alle gezellige buurtjes in Vathorst en Hooglanderveen

Sociaal

Interview met straatambassadeur Nienke

Interview met vrijwilliger & straatambassadeur/stuurgroep Nienke Buiskool Leeuwma in AD Amersfoortse Courant.

Zoom