Etalage van Vathorst-Hooglanderveen

Ontdek de 31 specialiteiten van onze lokale ondernemers

Activiteitencentrum

Kennismaking deelname Land in Zicht

Dagbesteding en leerwerktrajecten in het groen: ga jij met de vingers in de aarde op de tuinderij of mee op pad met onze hoveniers?

Het hoveniersbedrijf en de tuinderij van Land in Zicht hebben plek voor nieuwe deelnemers van dagbesteding en leerwerktrajecten

Hoveniersbedrijf

Samen met je team werk je aan de mooiste tuinen van Amersfoort en omgeving. Je leert bomen planten, paden aanleggen, op de juiste manier snoeien en nog veel meer. We werken met lichte machines en leren jou ook hoe je daarmee veilig aan de slag gaat. Aan het einde van de dag sluiten we samen voldaan af, met zichtbaar resultaat: groene tuinen en blije klanten.

Tuinderij

Wij ontwikkelen gezamenlijk een fijne plek om te zaaien en te oogsten. Vind je het leuk om mee te werken in de frisse buitenlucht? Samen gaan we zaaien, planten, onkruid wieden, snoeien, tomaten dieven en komkommers indraaien. Je hoeft geen ervaring te hebben met tuinieren; de groene vingers kweek je vanzelf.

Samen met jou kijken we wat er mogelijk is. We stellen een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Je leert vaardigheden van het hovenierswerk en waar mogelijk begeleiden we je naar een reguliere baan.

Neem gerust contact op en plan een rondleiding. We denken graag met je mee.

Mail: info@landinzicht.net

Telefoon: 06 36410874

Zorginstellingen

Dagbesteding&leerwerktraject: Groen&Hout

Onze groen & houtploeg gaat dagelijks op pad. We werken aan mooie tuinen voor mensen, bedrijven, scholen en zorginstellingen. En we hebben nog ruimte voor nieuwe deelnemers!

Wil je hoveniersvaardigheden zoals werken met een bosmaaier en klantcontact? Plan een rondleiding in. Bij een klik van beide kanten, kom je kennismaken met ons fijne team. Samen met jou stellen we dan een plan op en bepaal je aan welke doelen je wil werken. Op jouw tempo.

We zien je graag. Neem contact op via: info@landinzicht.net of 06 36410874

Zorginstellingen

Vacature creatieve begeleider

Creëer jij een warme sfeer, waarin volwassenen met verschillende hulpvragen zich thuis en gezien voelen? En heb je zin in een nieuwe uitdaging waarin je jouw creatieve passies en levensenergie kan delen? Wij zijn op zoek naar een creatieve begeleider voor 16-32 uur. De startdatum is in overleg met jou, zo snel mogelijk.

Waar ga je werken?

Land in Zicht is een groene en sociale onderneming aan de rand van Amersfoort Vathorst waar we zorgen voor mens en aarde. We bieden dagbesteding en leerwerktrajecten in verschillende werkgebieden. Deelnemers ervaren zingeving en gaan een bijzondere ontwikkelingsweg.

Wat ga je doen?

De deelnemers die jij met je collega begeleidt werken in een beschutte Hoeve, met keuken, tuin, huiskamer en creatieve ruimte. Andere deelnemers gaan op pad met het Groen- en Houtbedrijf, werken in de Tuinderij en in het toekomstige Theehuis.

In de ochtend ontmoet je iedereen voor een kop koffie. Daarna gaan de verschillende groepen in hun eigen werkgebied aan de slag. Je verdeelt de taken met je collega. Jullie begeleiden een groepje deelnemers dat een dagelijkse lunch bereidt. Met anderen werk je aan een klus in de tuin. Met een derde groepje werk je aan het maken van bijvoorbeeld broodplanken, kruidenthee of omslagdoeken, die in het winkeltje verkocht worden.

Heb jij het in je?

Verbindingen leggen tussen verschillende mensen en verschillende niveaus gaat jou gemakkelijk af, je zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen. Je stelt je flexibel op, bent gastvrij en houdt een goede balans tussen professionaliteit en menselijkheid. Jij houdt de regie. Dingen die moeten gebeuren zie je en pak je zelfstandig op.  

Als je ons team wilt komen versterken dan vragen we het volgende van je:

·       Je hebt een zorg gerelateerde opleiding afgerond op minimaal mbo 4 niveau

·       Je hebt 3-5 jaar ervaring met mensen met LVB, autisme en psychische hulpvragen

·       Je kunt zelfstandig zorgplannen maken en bent computervaardig

·       Ervaring met ‘Geef me de 5’ is een pre

Land in Zicht heeft jou veel te bieden

·       Waanzinnig mooie werkplek

·       Functie voor 16 - 32 uur, waarvan in ieder geval de dinsdag en donderdag. Andere werkdagen zijn in overleg

·       Doorgroeimogelijkheden in het vakgebied

·       Goed salaris conform CAO GGZ

·       Secundaire voorwaarden, zoals een dagelijkse lekkere lunch met ingrediënten van eigen land

·       Geweldige collega’s!

Enthousiast? Wij ook!

Stuur je motivatie en CV voor 15 januari naar info@landinzicht.net. Bij vragen kun je vanaf 2 januari contact opnemen met onze zorgcoördinator Milou Harskamp: milou@landinzicht.net of 06 36410874 

Stichtingen

Buurtkastjes voor gezinnen in nood

fotograaf: Asma Larrassi

De stijgende kosten zorgen ervoor dat veel gezinnen nauwelijks rond kunnen komen. Daarom slaan verschillende organisaties in de stad de handen ineen om gezamenlijk de voedselkastjes in de stad onder de aandacht te brengen. Ze roepen alle bedrijven en bewoners op deze te vullen met voedsel, menstruatieartikelen en andere verzorgingsproducten.

Tijd voor actie

Kranten en nieuwsapps koppen over de stijgende lasten. Energieprijzen gaan omhoog, de boodschappen zijn duurder en de kosten van materialen zijn ook flink gestegen. Het heeft grote gevolgen voor veel gezinnen. Eén op de tien vrouwen kan maandelijks niet naar werk of school omdat er geen geld is voor menstruatieartikelen, Stichting Leergeld heeft een toename in aanvragen van 25% en het Nibud verwacht dat één op de drie gezinnen de eindjes maar moeilijk aan elkaar kan knopen. Hoogste tijd voor actie dus, dacht Impact033.

Krachten bundelen

Sandra Barth, oprichter van Impact033, heeft de organisaties in Amersfoort benaderd die zich inzetten tegen armoede en heeft aan inwoners in Amersfoort gevraagd waar de huidige kastjes staan. Deze informatie bleek namelijk nogal versnipperd te zijn. Zij bracht de organisaties met elkaar in contact en met de tips van bewoners uit de stad ontstond er een complete lijst. ‘Ik las een bericht over menstruatiearmoede. Eén vrouw vertelde dat ze haar baan kwijt is geraakt, doordat ze niet naar haar werk kon zonder menstruatieartikelen. Dat raakte mij zó, dat ik ben gaan kijken wat ik kon doen en kwam erachter dat er overal in de stad voedselkastjes staan, maar er is geen centrale lijst of plek waar je de informatie kunt vinden’, vertelt de initiatiefneemster.

Kastjes vullen

Een deel van de voedselkastjes in de stad worden onderhouden en gevuld door de Stichting Armoedefonds, een landelijke organisatie, maar een groot deel van de kastjes is vaak leeg door de toenemende vraag. ‘Daarom wil ik iedereen oproepen die het kan opbrengen om extra boodschappen te doen, een voedselkastje in zijn buurt te adopteren en er regelmatig wat boodschappen in te plaatsen.’ Sandra Barth vervolgt: ‘Bovendien zijn er wijken waar nog helemaal geen buurtkastjes staan: Vathorst, Randenbroek, Vermeerkwartier, Hoogland en Schothorst. Als er in deze wijken bewoners of organisaties zijn die wel zo’n kastje in hun voortuin willen, dan zou dat super zijn!’. Boodschappen die in een buurtkastje geplaatst kunnen worden, zijn houdbare, gezonde etenswaren en basisverzorgingsproducten, zoals tandpasta of douchegel.

Lijst met voedselkastjes

Melt Pels van IndeBuurt heeft een mooie kaart op Google Maps gemaakt waar alle kastjes staan en Lindsay Wiering, een enthousiaste inwoner, beheert de Facebookgroep ‘Buurtkastjes Amersfoort’ waar elke inwoner zijn vragen kan stellen en de lijst van kastjes vinden en aanvullen. De organisaties die meewerken aan deze campagne zijn Impact033, IndeBuurt033, Sociaal Fonds Amersfoort, Geldloket en de Stichting Armoedefonds. Organisaties en inwoners die ook mee willen helpen kunnen zich melden bij Impact033, via het emailadres hallo@impact033.nl

Sport

Krav maga voor vrouwen

Ongewenst gedrag. Ongepast gedrag. Opmerkingen. Aanraken. Intimidatie. Betasten. Bedreigende situaties. Allemaal onderwerpen die vandaag de dag veel in schijnwerpers staan. En helaas hebben veel vrouwen er mee te maken. 

Gevoel van onveiligheid kan komen door de omgeving waar in je verkeert, maar ook door het gevoel van onvermogen. “Ik kan niks doen”, “Ik ben niet sterk genoeg”, “Daar kan je als vrouw toch niks tegen beginnen?” zijn overheersende gedachten bij veel vrouwen. En helaas zijn deze allemaal niet waar. Want er is juist zo ontzettend veel wat je kan doen!

De lessen Krav Maga voor vrouwen wordt gegeven door Geerdien. Zij is Krav Maga instructeur en gespecialiseerd in Krav Maga voor vrouwen. 

Tijdens deze lessen leer je praktische technieken die je direct kunt gebruiken. Hoe kun je jouw omgeving inzetten in een bedreigende situatie? Welke objecten kan je gebruiken om jezelf te verdedigen? Hoe kom je los? Hoe kom je weg? Daarnaast gaan we ook aan de slag met de mindset, onder het mom van: “iets doen is beter dan niets doen”. We zetten in op bewustwording van je eigen handelen en bewustwording van je omgeving. 

We passen het aanbod van de lessen aan op de behoefte van de groep. 

Schrijf je in voor deze lessen en laat ons weten wat je wilt leren, waar of wanneer je je onveilig voelt. Dan nemen we jouw wensen mee in de lessen!

Brocker Health

Amersfoort Vathorst

info@brockerhealth.nl

Vechtsport

Boxing kids

oksen voor kinderen (6-12 jaar)

Boxing Kids is een stoere en uitdagende training voor kinderen. Tijdens de lessen leren zij verschillende stoot- en traptechnieken: daarbij gebruiken we pads, trapkussens en bokszakken. We werken aan de verbetering van hun conditie, fysieke kracht, techniek, inzicht en weerbaarheid. Dit draagt bovendien bij aan het vergroten van hun zelfvertrouwen.

Let op! We trainen NIET voor wedstrijden, maar uitsluitend om kinderen goede technieken te leren en te helpen steviger in hun schoenen te staan.

Deze Boxing Kids training is een geweldige aanvulling op de lessen Zelfverdediging voor kinderen. Natuurlijk is deze ook toegankelijk voor alle kinderen die graag willen leren boksen.

Brocker Health

Amersfoort vathorst

info@brockerhealth.nl

Sport

Krav maga tieners

Kramaga is een verdedigingssysteem dat zijn oorsprong vindt in Hongarije en verder ontwikkeld is door oprichter Imi Lichtenfeld in Israël.

Krav maga is een effectieve methode voor mannen en vrouwen van alle leeftijden voor het omgaan met (levens)bedreigende situaties, zoals bedreigingen met mes of vuurwapen, ontvoering, aanranding of andere vormen van geweld. De methode is gebaseerd op de realiteit.

In een vrij korte tijd leer je hoe je een nood- of levensbedreigende situatie kunt overleven. Krav maga is dan ook geen sport, maar een zelfverdedigingssysteem. Je leert hoe je conflictsituaties vermijdt, maar als dat niet lukt om in de conflictsituatie te overwinnen. Je krijgt doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en zelfdiscipline.

Kenmerkend voor onze trainingen is dat we de meest uiteenlopende, realistische situaties simuleren. We trainen daarom niet alleen binnen op locatie, maar ook buiten, om zo realistisch mogelijk te kunnen trainen op de verschillende scenario’s.

Brocker Health

Amersfoort vathorst

info@brockerhealth.nl

Sport

Bootcamp

Wil jij lekker een uur afzien en trainen in de frisse buitenlucht?

Tijdens de Bootcamp werken we met verschillende tools, zoals kettlebell, zandzakken, eigen lichaamsgewicht, TRX en nog veel meer: TRX is een manier van trainen die in het Amerikaanse leger is ontstaan.

Voordelen: 

 • Afwisselend (geen training is het zelfde)
 • Lekker bewegen in de frisse buitenlucht
 • Toegankelijk voor elk niveau

Brocker Health

Amersfoort vathorst

info@brockerhealth.nl

Vechtsport

Krav maga

Kramaga is een verdedigingssysteem dat zijn oorsprong vindt in Hongarije en verder ontwikkeld is door oprichter Imi Lichtenfeld in Israël.

Krav maga is een effectieve methode voor mannen en vrouwen van alle leeftijden voor het omgaan met (levens)bedreigende situaties, zoals bedreigingen met mes of vuurwapen, ontvoering, aanranding of andere vormen van geweld. De methode is gebaseerd op de realiteit.

In een vrij korte tijd leer je hoe je een nood- of levensbedreigende situatie kunt overleven. Krav maga is dan ook geen sport, maar een zelfverdedigingssysteem. Je leert hoe je conflictsituaties vermijdt, maar als dat niet lukt om in de conflictsituatie te overwinnen. Je krijgt doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en zelfdiscipline.

Kenmerkend voor onze trainingen is dat we de meest uiteenlopende, realistische situaties simuleren. We trainen daarom niet alleen binnen op locatie, maar ook buiten, om zo realistisch mogelijk te kunnen trainen op de verschillende scenario’s.

Brocker Health

Amersfoort vathorst

info@brockerhealth.nl

Vechtsport

Kids krav maga 5+

Speciaal voor kinderen!

Kramaga is een verdedigingssysteem dat zijn oorsprong vindt in Hongarije en verder ontwikkeld is door oprichter Imi Lichtenfeld in Israël.

Krav maga is een effectieve methode voor mannen en vrouwen van alle leeftijden voor het omgaan met (levens)bedreigende situaties, zoals bedreigingen met mes of vuurwapen, ontvoering, aanranding of andere vormen van geweld. De methode is gebaseerd op de realiteit.

In een vrij korte tijd leer je hoe je een nood- of levensbedreigende situatie kunt overleven. Krav maga is dan ook geen sport, maar een zelfverdedigingssysteem. Je leert hoe je conflictsituaties vermijdt, maar als dat niet lukt om in de conflictsituatie te overwinnen. Je krijgt doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en zelfdiscipline.

Kenmerkend voor onze trainingen is dat we de meest uiteenlopende, realistische situaties simuleren. We trainen daarom niet alleen binnen op locatie, maar ook buiten, om zo realistisch mogelijk te kunnen trainen op de verschillende scenario’s.

Brocker Health

Amersfoort vathorst

info@brockerhealth.nl

Sport

Zelfverdediging voor kinderen

Sterk in je schoenen staan, dat is wat wij allemaal willen voor onze kinderen! De meeste kinderen hebben wel eens te maken met een pestkop op het schoolplein. Mentale weerbaarheid, je eigen grenzen stellen en het leren inschatten van situaties zijn onderwerpen waar we tijdens de lessen zelfverdediging veel tijd aanbesteden.

Uiteraard werken we ook aan fysiek sterker worden. Dit doen we door kracht- en conditieoefeningen, vallen en opstaan, stoot- en traptechnieken. Voor situaties waarbij het er echt op aankomt, leren wij kinderen specifieke technieken waarbij zichzelf uit een benarde situatie kunnen redden.

De Kids groep is voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 9 jaar. De Junior groep is voor kinderen in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar. De lessen duren 1 uur en bestaan uit een warming-up, spelelementen waarbij zelfverdedigingstechnieken worden geoefend en mentale/verbale weerbaarheid.

Kortom, een sportief uur met als doel een mentaal en fysiek sterk kind, boordevol zelfvertrouwen!

Brocker Health

Amersfoort vathorst

info@brockerhealth.nl

Therapeuten

Kinesiologie en Bioresonantie

Loop je steeds vaker tegen je grenzen aan? Bereik je op de een of andere manier je doelen niet (thuis, op je werk of sport)? Probeer dan eens de unieke combinatie van Kinesiologie en Bioresonantie.

Voor meer informatie zie: https://www.degezondheidsdriehoek.nl

Ontmoeten

Nieuwbrief Straatambassadeurs

Eens per maand maken de Straatambassadeurs een nieuwsbrief met daarin veel nieuws, inspiratie en tips op het gebied van ontmoeten, meedoen en omzien naar elkaar. U hoeft géén straatambassadeur te zijn om lid te worden van deze nieuwsbrief. U kunt u aanmelden via deze link: Straatambassadeurs VHV (list-manage.com)

Gezondheid

Vathorst GEZond voor kinderen

Vathorst GEZond voor kinderen met overgewicht 

Tegenwoordig hebben veel kinderen een ongezonde leefstijl en heeft ruim 13% van de kinderen overgewicht. Dit kan er voor zorgen dat er conditioneel en/of motorisch problemen ontstaan. Vathorst is een wijk waarin relatief veel jonge kinderen wonen. Ook Vathorst ontkomt er niet aan dat het gemiddeld gewicht bij kinderen stijgt en er een afname is in activiteiten.  

Om bij kinderen in Vathorst een gezonde leefstijl te ontwikkelen is een programma opgezet waarbij er een samenwerking is tussen verschillende zorgverleners zoals de huisarts, kinderfysiotherapeut, diëtiste en de buurtsportcoach. 

Doelgroep:  

Het programma is gericht op kinderen tussen de 8 en 12 jaar met een hoger BMI, die conditioneel en/of motorisch moeite hebben om mee te komen. 

Doel:  

Het hoofddoel van het programma is het behalen van de beweegrichtlijn voor kinderen (meer dan 1 uur per dag matig-intensief bewegen plus 3x per week spier- en botversterkende activiteiten excl. gym op school) en een gezond voedingspatroon. Daarnaast komt het ontwikkelen van een beter zelfbeeld aan bod.  

Inhoud van de kinderfysiotherapie:  

De kinderfysiotherapie bestaat uit een beweegprogramma van 4 maanden. Gedurende deze periode komen er 16 lessen met 8 verschillende onderwerpen aan bod. We richten ons op het verbeteren van de conditie door gebruik te maken van de fitnessapparatuur, maar hiernaast hebben we ook aandacht voor o.a. balvaardigheden, kracht en balans door middel van oefeningen. 

Waar: KinderFyzie, locatie Vathorst Wervershoofstraat 363 

Wanneer: Woensdag middag 16:00-17:00 

Duur: 16 lessen van 60 minuten 

Vergoeding: via de zorgverzekeraar 

Aanmelding: via mail (info@fyzie.nl) of bellen naar onze praktijk op nummer 033-2048000. 

Wil jij weten met wie je te maken krijgt binnen dit project? Hieronder stellen de kinderfysiotherapeut, diëtiste en de buurtsportcoach zich voor! 

Kinderfysiotherapeut:  

Mijn naam is Bente en ik begeleid de kinderen die komen sporten in de groep. Mijn doel is om kinderen te motiveren tot bewegen en de kinderen te laten ervaren dat bewegen leuk is! Bij de intake zal ik jullie (waar nodig) in contact brengen met de diëtiste en de buurtsportcoach. Zij kunnen jullie verder helpen op gebied van voeding en het kiezen van een sport. In de lessen beginnen we altijd op de fitnessapparaten. Vervolgens zullen we elke les in parcours vorm oefeningen doen die aansluiten bij een bepaald thema, bijvoorbeeld evenwicht, kracht, balvaardigheid, etc. Als afsluiting doen we een gezamenlijk spel.  

Hopelijk tot snel! Heb je nog meer vragen? Stuur gerust een mailtje naar bbruijn@fyzie.nl 

Diëtiste: 

Als de dokter zegt dat je naar een diëtist mag, kom je bij één van ons terecht! Wij gaan met jou en je vader en/of moeder kijken naar wat je allemaal eet. Dan kijken we of er misschien dingen beter kunnen. We proberen steeds op een speelse manier kleine haalbare stapjes te zetten. Zo helpen we je op een gezonde manier op te groeien. 

Je kunt een afspraak maken op het algemene nummer: 088-4253600 of mailen naar info@dietheek.nl 

Buurtsportcoach: 

Wij zijn Piroska Baars en Sven Slop, buurtsportcoaches in Vathorst en Hooglanderveen. Onze opdracht is zoveel mogelijk inwoners van Amersfoort in beweging brengen. Samen met onze SRO-collega’s creëren wij de optimale condities om jong en oud te laten bewegen en sporten. Beweging is namelijk veel meer dan alleen het fysieke aspect. Beweging verbindt, biedt ruimte in je hoofd, geeft energie en zet mensen weer midden in de maatschappij. Als buurtsportcoaches helpen we jou graag mee om een geschikte sport- of beweegactiviteit te vinden. We vertellen je over het aanbod in de wijk en kunnen een proefles bij een sportvereniging of andere sportaanbieder voor je regelen. Heb je een vraag over sporten of bewegen bij jou in de buurt? Laat het ons dan weten! 

Piroska Baars | PBaars@sro.nl | 06 10 97 08 12

Sven Slop | SSlop@sro.nl | 033 422 51 86

Prijs

Gratis
Beweging

Workshop Kangoo Power / Dance

Wil je een super cool bedrijfsuitje welke nog eens heel gezond is en iedereen in beweging krijgt? Kies dan voor een workshop Kangoo Power / Dance!

De workshop is zeer laagdrempelig en voor ieder niveau en lichaamsbouw toegankelijk. Binnen 5 minuten sta je al stevig op de Kangoo Jumps en leer je de basis stappen.

Of je nu weinig of veel sport, jong of oud, het is voor iedereen haalbaar. Uiteraard zijn er mogelijkheden voor uitdaging indien gewenst.

En het mooie is, achteraf geen spierpijn en goed te doen bij gewrichtspijnen.

Een workshop voor 10 personen inclusief Kangoo Jumps is €85,-

Voor andere aantallen, neem contact op.

Exclusief reiskosten

Dansen

Roller Dance & Kunstrolschaatsen

Kom jij ook de wereld van Roller Dance & het Kunstrolschaatsen ontdekken?

in Amersfoort bij Superfun, gaat er een lesgroep starten. De avond en tijd wordt nog nader bepaald.

Uiteraard mag je je alvast op de deelnemerslijst zetten door middel van het invullen van onderstaand formulier,

Vul het onderstaand formulier in om je plek alvast te reserveren. Meer informatie volgt.

Danssport

Prijzen Kangoo Dance / Power

Abonnement per maand

Exclusief huur

 • 3x proefles €5,- per les;
 • 1x p/w €36,- p/m;
 • 2x p/w €64,- p/m;
 • onbeperkt €84,- p/m .

Inclusief huur

 • 3x proefles €7,50 per les;
 • 1x p/w €46,- p/m;
 • 2x p/w €74,- p/m;
 • onbeperkt €94,- p/m;

Abonnement per jaar - betaling per maand

Exclusief huur

 • €240,- p/j (1x p/w €20,- p/m);
 • €480,- p/j (2x p/w €40,- p/m);
 • €600,- p/j (onbeperkt €50,- p/m).

Inclusief huur

 • €360,- p/j (1x p/w €30,- p/m);
 • €720,- p/j (2x p/w €60,- p/m);
 • €840,- p/j (onbeperkt €70,- p/m);

*Huur rebound schoenen €2,50 per keer

De les is iedere dinsdag en woensdag van 20:00 tot 21:00.

Reserveer je les hier!

*Aanbreng bonusles: Breng je een nieuw lid aan dan krijg je een losse les gratis.*

Community Kidscafé

Het Kidscafé is een ontmoetingsplek in Vathorst voor kinderen van 5 t/m 10 jaar waar we elke week leuke creatieve activiteiten organiseren!

Theekransjes voor moeders

Theekransjes voor moeder is voor moeders die behoefte hebben aan samenzijn en delen met andere moeders, in een laagdrempelige setting. Verbinding en oprechte aandacht, daar gaat het om.

Multiculti Kitchen

Dit is een kookactiviteit voor de jongeren, iedere week komen wij samen bij de Bron in Vathorst en maken samen lekkere maar vooral gezonde gerechten uit verschillende landen. Wekelijks posten wij foto’s en video’s op onze instagram. Hierbij leren de jongeren om samen te werken, hygiëne in de keuken, en een stukje huishouding, dit omdat ze ieder week de tafel dekken, afruimen, afwassen en inruimen.

Prijs

€1,50

Girls Only

Een ontmoetingsplek voor meiden uit de wijk Vathorst, die samen komen om mee te doen aan leuke meiden activiteiten in combinatie met voorlichting. Wij willen de meiden bewuster later worden over welke thema’s er allemaal spelen tegenwoordig, hun steviger in hun schoenen te laten staan en voor zichzelf opkomen. De onderwerpen die wij aanbieden zijn onderwerpen waar ze zelf mee te maken krijgen tijdens hun pubertijd. Niet alle kinderen krijgen vanuit huis voorlichting mee.

Prijs

€1,00

Inloopavond Jongerencentrum Vathorst

Het jongerencentrum De Brink is iedere dinsdag open van 19.00 – 21.00 uur en iedere zaterdag van 17.00 – 21.00 uur. In het jongerencentrum kun je gamen, tafelvoetballen en gezelschapsspellen spelen. Iedere zaterdag kan er de hele middag en avond gebruik worden gemaakt van de gymzalen. Af en toe organiseren jongeren een FIFA toernooi, voor de winnaars zijn er dan cadeaubonnen. Er wordt vaak samen gegeten en iedereen die voor het eerst komt wordt goed opgevangen en welkom geheten.

Prijs

Gratis
Beweging

Kangoo Dance / Power

Springen en dansen op Kangoo Jumps is een hele nieuwe ervaring!

Het is leuk, blessure vrij, 80% minder impact op je gewrichten (personen met enkel, knie, heup en rugklachten kunnen dit juist wel!) en een goede methode als je gewicht wilt verliezen.

Kangoo Jumps zijn ook zeer geschikt als onderdeel van een revalidatie na bijvoorbeeld een enkel, knie, heup of rug trauma/operatie.

Iedereen kan meedoen met de les want binnen 10 seconden ben je gewend om op de rebound schoenen te staan en leer je via een rustige opbouw alle basis stappen kennen. Uiteindelijk is het even makkelijk als joggen maar omdat het gelukshormoon direct wordt vrijgelaten is de ervaring direct super!

Na een rustige warming up ga je de choreografie in kleine stapjes aanleren. De afwisseling tussen intensieve en rustige bewegingen geven je een goede interval training. Aan het eind van de les ken je choreografie en zullen we deze een aantal keer herhalen zodat je met een positieve dans ervaring de les gaat afsluiten. We eindigen met een cooling down zonder de Kangoo Jumps op je eigen gympen/schoenen.

Je bent altijd welkom om een proefles (5 euro) te volgen en de rebound schoenen kan je voor 2,50 euro huren tijdens de les.

Prijs

€5,00
Dansscholen

Belly Dance Fusion

Belly dance Fusion staat voor een mix van belly dance stijlen waarbij we dansen op zowel moderne als oosterse muziek in een modern jasje. De dansstijl kenmerkt zich door het toepassen van isolatietechnieken van verschillende spiergroepen zoals de heupen, buik, borst, schouder, armen en het hoofd.

In de danslessen leer je deze technieken aan en deze te combineren voor wie wilt met andere stijlen zoals latin en hip hop bewegingen.

Naar gelang het animo zal er een les Belly Dance Fusion (Focus op Belly Dance) & Dance Fusion zijn (evenwichtige mix).

Beweging

Buurtsportcoach Vathorst-Hooglanderveen

Onze opdracht is zoveel mogelijk inwoners van Amersfoort in beweging brengen. Samen met onze SRO-collega’s creëren wij de optimale condities om jong en oud te laten bewegen en sporten. Beweging is namelijk veel meer dan alleen het fysieke aspect. Beweging verbindt, biedt ruimte in je hoofd, geeft energie en zet mensen weer midden in de maatschappij.

Om dit te bewerkstelligen werken we intensief samen met professionals in de wijken, scholen en organisaties. Daarnaast spelen de sport en beweegaanbieders in de stad een cruciale rol. Om deze reden hebben wij een team van verenigingsadvisering die verenigingen ondersteunen, adviseren en helpen ontwikkelen.

Onze missie; samen alles in beweging zetten om zoveel mogelijk inwoners van Amersfoort in beweging te brengen.

In Vathorst/Hooglanderveen is Piroska Paars actief als buurtsportcoach. Als je vragen hebt over het sportaanbod in Amersfoort, of welke sport of activiteit het beste bij je past: neem contact met ons op!

Prijs

Gratis
Buurthuizen

Hart van Vathorst

In Hart van Vathorst is een plek om af te spreken en elkaar te ontmoeten. Het gezellige restaurant is open van maandag tot en met zaterdag. Er is koffie, thee gebak en lunch verkrijgbaar. Voor kinderen is er een fijne plek om te spelen. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd. Van Bingo, filmavonden en theatervoorstellingen tot maaltijden en koffie-ochtenden. Kijk op de website en social media voor de actuele agenda.

YoungBackpackers033

Met mijn activiteit wil ik een ontmoetingsplek voor jongeren creëren. In deze ruimte gaan we wekelijks aan de slag met diverse workshops en activiteiten die aansluiten op wat jongeren leuk vinden. Het doel is om tijdens de activiteiten een band op te bouwen met de jongeren en te inventariseren waar ze moeite mee hebben in het dagelijkse leven. Deze workshops variëren van graffitiworkshops, sportworkshops, muziek, etc. zodat ze zich op sociaal en emotioneel en talentgebied ontwikkelen en daardoor makkelijker mee kunnen met de maatschappij of hun doelen kunnen bereiken. Ook wil ik jongeren die moeite hebben met school of anderen zaken helpen met hun probleem dit kan zijn met een thuissituatie, school, geldzaken, ect

Gespreksgroepen over relatievragen

Voor iedereen die belang hecht aan een goede relatie en die op een leuke manier relatietips wil krijgen. Voor buurtbewoners die daar behoefte aan hebben, is er later in het jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan gespreksgroepen waarin aan de hand van de tips uit de lezingen, anoniem ingebrachte relatievragen worden beantwoord. Toegang is gratis. De lezingen en gespreksgroepen worden gesubsidieerd door Indebuurt033 en de gemeente Amersfoort. Uiteraard worden de corona richtlijnen in acht genomen.

Prijs

Gratis

Sherborne Samenspel

Sherborne Samenspel is een methode waarbij ouder(s) of andere opvoeders door spelvormen met beweging het zelfvertrouwen van het kind en de relatie tussen ouder/opvoeder en het kind versterkt. Positieve ervaringen komen naast eerder opgedane ervaringen te staan. De kracht van de methode ligt mede in het feit dat de video als hulpmiddel wordt ingezet. De videobeelden van deze groepsbijeenkomsten worden samen met de ouder(s) terug gekeken en geanalyseerd. Deze bewegingspedagogiek is gebaseerd op de hechtingstheorie van Bowlby en op neurobiologie.

Huiswerkbegeleiding (Wellant College)

Voor leerlingen van het Wellant College, indien voldoende plek ook voor leerlingen uit de wijk, zowel basisschool groep 6 t/m 8 als Voortgezet Onderwijs. Onderwijs is voor iedereen! Inkomen en achtergrond mogen daarom nooit een drempel zijn om je schooldiploma te behalen. Daarom biedt De Toekomst jou goede én persoonlijke huiswerkbegeleiding, tegen een kleine vergoeding. De Toekomst is er ook voor je ouders! Zo helpen wij ze het schoolsysteem te snappen. En leggen we ze uit hoe zij jou, met de juiste aandacht en motivatie, kunnen helpen je prestaties te verbeteren. Ook gaan we mee naar ouderavonden, mochten jullie dat fijn vinden. En geven we uitleg in bijvoorbeeld het Arabisch, over je school of opvoedingsvraagstukken.
Samenkomst

Kaart Straatambassadeurs

Zoek en vind alle straatambassadeurs op de kaart.

Een overzicht van alle straatambassadeurs op Google Maps in Vathorst en Hooglanderveen. Kijk wie er in jouw buurt zit.

Ben jij een straatambassadeur of wil je er 1 worden en op de kaart vermeld worden? Vul dan onderstaand formulier in en meld je aan en zet jezelf op de kaart!

Prijs

Gratis
Zoom