Therapeuten

Ervaringen van clienten

Monique Riem: Na de eerste sessie heeft Nienke mij van veel rug en nekpijn verlost, wat de fysiotherapeut nooit gelukt is. Nienke is zeer bekwaam, neemt alle tijd om naar je te luisteren. Ben zeer tevreden en raad haar zeker aan.

Rebecca Schroeder: Fijne therapeut! Doet het super!

Ervaring Mireille

Ik vond de behandeling erg fijn, zeker de behandeling van een uur. Ik voelde mijn lichaam weer als 1 geheel en mijn hoofd voelde veel lichter, alsof ik een paar kilo kwijt was. Veel dichter bij mezelf en in mijn zachtheid. Daarna veel emoties gevoeld zoals: verdriet, boosheid, etc.

Kortom: veel losgelaten en het gaf me ook inzichten.

Nienke heeft een prettige energie en de kwaliteit om mensen weer in hun kern terug te plaatsen. Bijzondere en vrolijke, speelse persoonlijkheid. En puur!

Ervaring Arjen Kiers

Ik kwam Nienke tegen op een een bedrijfsbeurs(ROB) in Nijkerk. Ik ben direct gaan liggen, ik had er wel vertrouwen in. Het was heel goed. Ik voelde me na afloop weer fris en open, mijn vermoeidheid was weg en mijn schoudergebied zat minder vast. Verder vertelde ze nog wat over mij, wat helemaal raak was. Ik weet iets over healing Reiki etc. en ik vond haar erg goed. Een aanrader! Nogmaals bedankt Nienke.

Ervaring Linda

Tijdens de ROB beurs in Nijkerk, heb ik kennis gemaakt met Nienke en een korte behandeling mogen ondergaan. Al jaren, als gevolg van een auto ongeluk, kamp ik regelmatig met behoorlijke rugklachten/bekken scheefstand. Ik ben onder de indruk van het effect van de slechts 15 minuten durende ‘kennismakingsbehandeling” ik ga zeker een vervolg afspraak maken voor een volledige behandeling.

Nienke bedankt!

Ervaring Zina Benabed

Nienke is een zeer zorgzame lieve jonge vrouw die een talent heeft om mensen te helpen in de meeste brede zin van het woord. We hebben nu een aantal energetische- en reiki sessies gedaan en ik voel me elke keer stukken beter. Ik ben meer in balans, meer geaard en gewoon gelukkiger na zo’n sessie.

Heel bizar om mee te maken dat iemand zo kan in tappen op je lichaam.

Ik raad Nienke aan iedereen aan die het gevoel heeft dat ze baat hebben bij reiki of energetische sessie!

Ervaring Marissa

Zelf ben ik nooit zo van de alternatieve geneeswijzen, maar deze ervaring heeft me echt veranderd en ik kijk nu geheel anders tegen deze therapievorm aan. De omgang tijdens het consult was professioneel en zeer prettig. Zelf heb ik geen moment gehad dat het te zweverig begon te worden, dit vond ik zelf erg fijn, want daar was ik dan ook in eerste instantie bang voor. Concluderend ben ik ontzettend blij dat ik ben meegenomen naar de therapiesessie van Nienke.

Werkte aan een eetstoornis met meerdere oorzaken en ADD.

Ervaring Esther

Ik heb het consult met Nienke erg prettig ervaren. Haar duidelijke manier van communicatie en werkwijze waarin ze tot de kern komt is zeer verhelderend en zinvol. Ook haar healing heeft een enorme uitwerking, waarin je als herboren weer verder kunt.

Ervaring Marley van der Vaart

Ik heb laatst een Regenisis (touch) Healing behandeling van Nienke gehad en ik vond dit zeer bijzonder.

Daarom hierbij mijn verhaal.

Een aantal weken geleden heeft Nienke mij het een en ander uitgelegd over de Regenesis touch behandeling, ze liet mij wat lezen over "blue dot energy" en ik was gelijk geïntrigeerd. Ze vertelde mij hoe deze behandeling ook zou kunnen helpen bij mijn langdurige rug klachten doordat zij mijn ‘blue dots’ in beweging kan zetten.

Dit vond ik wel interessant klinken en we besloten om een behandeling te gaan doen.

Ik moest wel aan Nienke toegeven dat ik een beetje sceptisch was, met mijn medische kennis begon ik er gelijk allemaal theorieën op los te laten waarom dit niet zou kunnen werken, maar ik wilde het wél proberen.

De behandeling begon met een uitleg van Nienke over wat ze precies ging doen, vervolgens deed ze een mooi muziekje aan en mocht ik op een plek gaan staan in de ruimte waar ik ‘veilig’ elke kant op kon bewegen, dat laatste vertel ik zo direct wat over.

Nienke ging vlak achter mij staan en begon bepaalde plekken op mijn rug aan te raken met de toppen van haar vingers. Ze zette haar vingers bijvoorbeeld in mijn nek en hield ze daar dan een lange tijd stil. Ik wist niet zo goed wat de bedoeling daar van was, maar ik merkte na een tijdje dat ik iets onstuimigs in mijn lijf begon te voelen. Ik bedacht me dat dat moest zijn waar ik over had gelezen; Nienke was met haar "blue dot energy", mijn blue dots aan het bewegen! Het gevoel van onrust en onstuimigheid werd langzaam steeds erger en Nienke zei tegen mij “ontspan je maar, laat je maar gaan”. Ik probeerde haar woorden op te volgen, maar ik merkte dat ik nog erg in mijn hoofd bezig was; “wat zijn we nou precies aan het doen?”, en “moet dit nu echt gaan werken? Staan we hier een beetje achter elkaar stil te zijn”.

Na een poosje lukte me het om dit gevoel steeds meer los te laten en mij inderdaad ,tot mijn verbazing, te ontspannen. Het onstuimige gevoel in mijn lichaam wilde mijn lichaam laten bewegen en door de verkregen rust besloot ik me daar aan over te geven. Terwijl we stonden begon mijn rug alle kanten op te bewegen, naar voren, opzij, ik draaide mijn bekken heen en weer. En terwijl dit gebeurde hield Nienke haar vingers op die specifieke plekken op mijn rug. (hiervoor waren we dus op een veilige plek in de ruimte gaan staan.)

Terwijl ik meer en meer los liet, ontspande, merkte ik niet alleen dat mijn lichaam in beweging werd gebracht, maar ook mijn geest. Allerlei emoties kwamen voorbij en ik voelde dat er een link was tussen de zere plekken in mijn rug en de emoties die ik beleefde.

Ik besefte me, dat mijn pijnlijke rug eigenlijk een directe reflectie was van mijn (onderdrukte) gevoelens!

De behandeling heeft wel een uur geduurd uiteindelijk, en na afloop merkte ik dat door het bewegen van mijn (blue dot) energie niet alleen bepaalde gevoelens aan het licht waren gekomen, maar sommige pijnlijkheden ook waren opgelost. Mijn hoofd voelde leeg en mijn rug voelde recht.

Ik ben in een keer overtuigd geraakt van deze methode. Ik raad de behandeling van Nienke echt aan voor iedereen, met of zonder lichamelijke klachten.

Marley van der Vaart (fysiotherapeut in opleiding)

Onder andere behandeld aan Scoliose.

Ervaring client

Ruim een jaar geleden heb ik je leren kennen bij een evenement. Gelijk had ik een goed gevoel en je zei dat ik op mijn moment welkom ben ik de praktijk. Inderdaad, ongeveer een jaar later kwam het moment om contact/hulp te zoeken. De tijd er tussen was je al wel vaak in mijn gedachten.

Toen kwam ons gesprek, waarbij ik dacht snel even iets op te lossen. Je had slecht nieuws en het klopte. Al die jaren, zoveel mensen die mij hulp proberen te geven om aan mijzelf te werken. Uiteindelijk heeft alles een doel en wordt je wijzer. Maar alleen jij hebt mij ogen geopend en iets gedaan waardoor het zichtbaar werd. Het is moeilijk en zwaar om te weten dat alles een leugen was. Een partner die alleen maar aan zichzelf denkt. Ik krijg de bewijzen en het doet pijn. Maar ik word ook strijdbaar. Mijn familie heb ik terug, de rest… Angst en onzekerheid, ik moet vertrouwen. Geloven in mijzelf en het recht. Een eigen veilige plek voor mij en mijn zoontje waar we ons zelf kunnen zijn. Mijn zoontje weet dat hij niet alles tegen papa moet zeggen anders flipt hij. Zo jong en zo wijs. Mijn moeder zegt, het komt goed. Je zoon komt wel naar jou. Wees niet bang.

Nienke, bedankt voor het laten zien, hoe moeilijk ook. Nu kan ik bouwen aan mij/ons en ons beschermen. Nu weet ik het en kan ik mijzelf hopelijk snel terug vinden.

Liefs en bedankt.

Ervaring Henk Proosten

Ik voelde wat spanning toen Nienke begon. Ze vroeg of ik mijn voeten wilde voelen voor betere gronding vanuit mijn wortel chakra. Direct begonnen mijn voeten te gloeien alsof ik in een warm bad stapte. Daarna voelde ik druk op mijn oren, nek en daarna mijn schouders, werkelijk ongelofelijk hoe dit werkt. Een heel speciaal gevoel, tintelingen en warmte. Ze bleef doorgaan en voelde mijn buik vibreren, warm en fijn. Ik was heftig verrast hoe het mogelijk was dat ze dit bij mij kon laten gebeuren. Nienke vertelde mij dat ik beter in staat zou zijn om mijn hoofd leeg te maken om beter in contact te kunnen staan met mijn gevoel en intuïtie. Het zou 3 tot 7 dagen doorwerken in mijn lichaam, wat een gevoel! Mijn bloed voelt aan als een warme rivier nu. Dit moeten buiten gewoonlijke krachten zijn, geen ontkenning mogelijk. Dankjewel Nienke, prachtig wat je allemaal te weeg kunt brengen. Ik zal het nooit vergeten.

Ervaring cliënt

Heel fel bedankt voor jouw mails!! Je hebt mij erdoor “gesleurd”.

Ik heb vandaag mijn 2de regenesis sessie gehad + hypnose.

Bij de eerste regenesis sessie voelde ik het enorm, ook spiritueel & nu voelde ik niets tijdens de sessie.

Op het eerste zicht voel ik mij beter, maar als ik achterom kijk, dan denk ik: “Wat was dat allemaal?! De 3 weken die voorbij zijn… Wat was dat voor iets?! Wat is mij overkomen?!”

Therapeuten

Intuïtieve coaching

Aan de hand van een diepgaand/intuïtief gesprek halen we de kern uit je verhaal/vraagstuk en leggen we daarmee onbewuste patronen bloot en kom je zelf tot nieuwe inzichten.

Ik werk met erkenning, herkenning en het inzetten van je eigen mogelijkheden, eventueel ondersteund door een tafelbehandeling om even niet te praten en te ontspannen.

Intuïtieve coaching werkt goed bij het aanpakken van de oorzaak van de volgende klachten:

 • Stress;
 • Burnout;
 • Depressies;
 • AD(H)D;
 • HSP;
 • Hoofdpijn/migraine/kluster hoofdpijn;
 • Darmklachten (PDS);
 • NSS;
 • PTSS;
 • Eetstoornissen.

Tevens vinden veel lichamelijke klachten een oorzaak bij stress. Denk maar aan stress gerelateerde klachten zoals hoofdpijn en buikpijn.

Bij een aantal klachten zoals hoofdpijn kan Regenesis Touch ook goed werken. Deze combinatie is dan ook prima mogelijk.

Therapeuten

Regenesis Touch (alt. fysio)

Regenesis Touch is een alternatief op fysiotherapie maar kan uiteraard ook naast elkaar ingezet worden in overleg.

Deze methode is zeer effectief bij nek, schouder, rug en bekkenklachten en werkt aan de hand van triggerpoints.

De behandeling bevat geen massage of kraken maar brengt het lichaam wel in beweging waardoor de betreffende klachten verminderen en vaak ook verdwijnen. Dit gebeurt door de stimulatie van de betreffende triggerpoints. Deze bevinden zich vanaf de schedelrand, langs de ruggengraat, schouders en bij het bekken.

Het thuis doen van oefeningen is niet nodig omdat de methode lang nawerkt.

Therapeuten

EMDR Trauma therapie

EMDR (Trauma therapie bij o.a. (C)PTSS)

EMDR is een zeer effectieve methode voor het behandelen van 1 of meerdere trauma's.

Een trauma is te herkennen als een gebeurtenis waar een emotionele lading op zit en waar je in het dagelijkse leven last van hebt zoals bijvoorbeeld herbelevingen. Geen enkel trauma is hetzelfde.

Het trauma (of meerdere trauma's) gaan we in kaart brengen en de lading ervan omlaag halen zodat de klachten hiervan verminderen of zelfs verdwijnen.

Aan de hand van geluid (klikjes) via een koptelefoon, tikjes op de knieën en op de handpalmen wordt de lading van het trauma wat op dat moment naar voren wordt gehaald, verwerkt. Dit kan ingezet worden voor meerder trauma's naast eventuele andere behandelmethoden.

vul onderstaand formulier in, mail naar essentia@xsnienke.nl of bel 0622222765 voor een intake gesprek.

Beweging

Workshop Kangoo Power / Dance

Wil je een super cool bedrijfsuitje welke nog eens heel gezond is en iedereen in beweging krijgt? Kies dan voor een workshop Kangoo Power / Dance!

De workshop is zeer laagdrempelig en voor ieder niveau en lichaamsbouw toegankelijk. Binnen 5 minuten sta je al stevig op de Kangoo Jumps en keer je de basis stappen.

Of je nu weinig of veel sport, jong of oud, het is voor iedereen haalbaar. Uiteraard zijn er mogelijkheden voor uitdaging indien gewenst.

En het mooie is, achteraf geen spierpijn en goed te doen bij gewrichtspijnen.

Een workshop voor 10 personen inclusief Kangoo Jumps is €85,-

Voor andere aantallen, neem contact op.

Exclusief reiskosten

Therapeuten

Behandelingen

Een behandel sessie duurt gemiddeld 1 uur voor lichamelijke en/of psychische klachten en kan bestaan uit:

 1. EMDR (Trauma behandeling bij o.a. (C)PTSS): Aan de hand van geluid (klikjes) via een koptelefoon, tikjes op de knieën en op de handpalmen wordt de lading van het trauma wat op dat moment naar voren wordt gehaald, verwerkt. Dit kan ingezet worden voor meerder trauma's naast eventuele andere behandelmethoden.
 2. Regenesis Touch (alternatieve fysiotherapie): Deze methode is zeer effectief bij nek, schouder, rug en bekkenklachten en werkt aan de hand van triggerpoints. Het thuis doen van oefeningen is niet nodig omdat de methode lang nawerkt.
 3. Intuïtieve coaching: Aan de hand van een diepgaand gesprek halen we de kern uit je verhaal/vraagstuk en leggen we daarmee onbewuste patronen bloot en kom je zelf tot nieuwe inzichten. Ik werk met erkenning, herkenning en het inzetten van je eigen mogelijkheden, eventueel ondersteund door een tafelbehandeling om even niet te praten en te ontspannen.
 4. Tafel behandeling (energetisch): Een tafelbehandeling werkt in op opgeslagen stress en onbewuste patronen om die vervolgens te verwerken. Lichaam en geest komen weer terug in balans waardoor lichamelijk en psychische klachten verminderen.

Kosten: 65 euro per uur.

Ontspanning

All you need is love? Hoe dan?

In twee uur tijd gaan relatie-inspirator Ivonne Schouten-Hoek en mannen-kenner Jan Heemskerk op heldere en humoristische wijze de meest voorkomende relatievalkuilen te lijf. In no time leren ze je de kracht van de verschillende liefdestalen, wat mannen moeten weten om vrouwen te begrijpen en andersom, hoe je de intimiteit kunt vergroten, waarom ruzie maken soms best goed kan zijn en hoe je het liefdesvuur in je relatie brandend houdt. Met deze inspirerende tips leer je met minimale inspanning het maximale uit jouw relatie te halen. Je hebt een gezellige avond en gaat gegarandeerd blij naar huis.

Bang dat je de intieme of gênante details van je stormachtige liefde in het openbaar moet opbiechten? Niet nodig! Je hoeft niks prijs te geven over de stand van jouw eigen relatie, en heb je toch een persoonlijke vraag, kun je die anoniem stellen door een simpel briefje in de daartoe bestemde box. In het “Vragenvuur” aan het einde van de lezing wordt de inhoud door Jan en Ivonne besproken.

Ivonne Schouten-Hoek is relatie-inspirator. Voorheen was zij meer dan tien jaar familierecht advocaat en mediator. Ze signaleerde vaak dezelfde soort problemen in verschillende relaties. Problemen die wellicht voorkomen hadden kunnen worden als mensen eerder bepaalde basiskennis zouden hebben gehad. Ivonne verschaft inzicht in de meest voorkomende relatievalkuilen en biedt direct-succes-tips waarmee stellen beter leren communiceren, de intimiteit vergroten en elkaars liefdestaal herkennen.

Jan Heemskerk is voormalig hoofdredacteur van de mannenbladen MAN, FHM en Playboy. Tegenwoordig is hij columnist, journalist, schrijver en spreker. Hij schrijft en spreekt vooral over zijn twee bijzondere specialismen:

1) De relatie tussen man en vrouw, het onderzoeken en verklaren van de verschillen, overeenkomsten en het wederzijds onbegrip. Zonder oordeel, in principe.

2) Het veroveren van een gezonde fysieke en geestelijke lifestyle, aan de hand van eigen ervaring en met de hulp van professionals van zéér divers pluimage. Jan schuwt hierbij de humor niet.

De lezing “All you need is Love? Hoe dan? Samen met Jan!” is tot stand gekomen met subsidie van Indebuurt033 en is te zien in Theater De Kamers in Amersfoort op vrijdag 26 november 2021 van 19.30-21.30 uur. Er is een pauze van 20 minuten. De toegangsprijs is 10 euro p.p.

Dansen

Roller Dance (kunstrolschaatsen)

Kom jij ook de wereld van Roller Dance ontdekken?

We hebben een groeiende WhatsApp groep waarmee we regelmatig op rolschaatsen samenkomen en zowel binnen als buiten mee trainen.

Samen trainen we op muziek verschillende truckjes en nieuw dance moves (choreografie).

Momenteel volg ik (dansinstructeur Nienke) Roller Dance les van wereldkampioene kunstrolschaatser Nicole Fiore en deel dit met de recreatieve groep naast dat we elkaar moves aanleren.

Heb je nog geen rolschaatsen maar zou je deze wel willen aanschaffen. Kijk dan op onderstaande links voor meer informatie.

Voor de bijeenkomsten in het ICOON wordt een eigen bijdrage naar draagkracht gewaardeerd.

Ja! Ik doe mee!

Dansen

Prijzen Belly Dance Fusion

Abonnement Belly Dance Fusion per maand

 • losse les €10,-;
 • 1x p/w €36,- p/m;
 • 2x p/w €64,- p/m;
 • onbeperkt €84,- p/m .

Abonnement per jaar - betaling per maand

 • €240,- p/j (1x p/w €20,- p/m);
 • €480,- p/j (2x p/w €40,- p/m);
 • €600,- p/j (onbeperkt €50,- p/m).

De les is iedere woensdag 19:00

Les boeken!

*Aanbreng bonusles: Breng je een nieuw lid aan dan krijg je een losse les gratis.*

Danssport

Prijzen Kangoo Dance / Power

Abonnement per maand

Exclusief huur

 • losse les €10,-;
 • 1x p/w €36,- p/m;
 • 2x p/w €64,- p/m;
 • onbeperkt €84,- p/m .

Inclusief huur

 • Losse les €12,50;
 • 1x p/w €46,- p/m;
 • 2x p/w €74,- p/m;
 • onbeperkt €94,- p/m;

Abonnement per jaar - betaling per maand

Exclusief huur

 • €240,- p/j (1x p/w €20,- p/m);
 • €480,- p/j (2x p/w €40,- p/m);
 • €600,- p/j (onbeperkt €50,- p/m).

Inclusief huur

 • €360,- p/j (1x p/w €30,- p/m);
 • €720,- p/j (2x p/w €60,- p/m);
 • €840,- p/j (onbeperkt €70,- p/m);

*Huur rebound schoenen €2,50 per keer

De les is iedere dinsdag en woensdag van 20:00 tot 21:00.

Reserveer je les hier!

*Aanbreng bonusles: Breng je een nieuw lid aan dan krijg je een losse les gratis.*

Creatief

Creative Juice Club

Op een leuke creatieve manier in een klein, veilig groepje aan jezelf werken.

Elke twee weken kun je zowel online als fysiek deelnemen aan Creative Juice Club op dinsdagmorgen bij Peer!, Seats2meet, Maanlander 14a in Calveen en op woensdagavond bij mijn atelier aan de Workumstraat 28 in Vathorst. (twee groepen). Dit is voor altijd gratis! 

In een kleine, veilige groep ga je samen met anderen aan de slag met thema’s die jou raken en die je verder helpen bij je vindtocht. We gaan vooral creatief aan de slag, zodat je het onderwerp meer in jezelf kunt laten landen. Als je tweewekelijks met een geïnspireerd groepje bij elkaar komt, stroomt de creativiteit de rest van de week weer. En dat uit zich ook in de rest van je leven. Het is vooral gezellig en leuk!

Elke Creative Juice Club is volgens het vaste programma:

 • kennismaking en check in
 • inleiding over het thema
 • aan de slag met de creative challenge
 • delen (als je wilt) en afronden
 • einde. 

Kijk voor meer informatie en data op sandrabarth.online/events.

Beweging

Kangoo Dance / Power

Springen en dansen op Kangoo Jumps is een hele nieuwe ervaring!

Het is leuk, blessure vrij, 80% minder impact op je gewrichten (personen met enkel, knie, heup en rugklachten kunnen dit juist wel!) en een goede methode als je gewicht wilt verliezen.

Kangoo Jumps zijn ook zeer geschikt als onderdeel van een revalidatie na bijvoorbeeld een enkel, knie, heup of rug trauma/operatie.

Iedereen kan meedoen met de les want binnen 10 seconden ben je gewend om op de rebound schoenen te staan en leer je via een rustige opbouw alle basis stappen kennen. Uiteindelijk is het even makkelijk als joggen maar omdat het gelukshormoon direct wordt vrijgelaten is de ervaring direct super!

Na een rustige warming up ga je de choreografie in kleine stapjes aanleren. De afwisseling tussen intensieve en rustige bewegingen geven je een goede interval training. Aan het eind van de les ken je choreografie en zullen we deze een aantal keer herhalen zodat je met een positieve dans ervaring de les gaat afsluiten. We eindigen met een cooling down zonder de Kangoo Jumps op je eigen gympen/schoenen.

Je bent altijd welkom om een proefles (5 euro) te volgen en de rebound schoenen kan je voor 2,50 euro huren tijdens de les.

Prijs

€5.00
Zoom