Etalage van Vathorst-Hooglanderveen - Overig

Ontdek de 8 specialiteiten van onze lokale ondernemers

Huiswerkbegeleiding (Wellant College)
Voor leerlingen van het Wellant College, indien voldoende plek ook voor leerlingen uit de wijk, zowel basisschool groep 6 t/m 8 als Voortgezet Onderwijs. Onderwijs is voor iedereen! Inkomen en achtergrond mogen daarom nooit een drempel zijn om je schooldiploma te behalen. Daarom biedt De Toekomst jou goede én persoonlijke huiswerkbegeleiding, tegen een kleine vergoeding. De Toekomst is er ook voor je ouders! Zo helpen wij ze het schoolsysteem te snappen. En leggen we ze uit hoe zij jou, met
Sherborne Samenspel
Sherborne Samenspel is een methode waarbij ouder(s) of andere opvoeders door spelvormen met beweging het zelfvertrouwen van het kind en de relatie tussen ouder/opvoeder en het kind versterkt. Positieve ervaringen komen naast eerder opgedane ervaringen te staan. De kracht van de methode ligt mede in het feit dat de video als hulpmiddel wordt ingezet. De videobeelden van deze groepsbijeenkomsten worden samen met de ouder(s) terug gekeken en geanalyseerd. Deze bewegingspedagogiek is
Gespreksgroepen over relatievragen
Voor iedereen die belang hecht aan een goede relatie en die op een leuke manier relatietips wil krijgen. Voor buurtbewoners die daar behoefte aan hebben, is er later in het jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan gespreksgroepen waarin aan de hand van de tips uit de lezingen, anoniem ingebrachte relatievragen worden beantwoord. Toegang is gratis. De lezingen en gespreksgroepen worden gesubsidieerd door Indebuurt033 en de gemeente Amersfoort. Uiteraard worden de corona richtlijnen in acht
Inloopavond Jongerencentrum Vathorst
Het jongerencentrum De Brink is iedere dinsdag open van 19.00 – 21.00 uur en iedere zaterdag van 17.00 – 21.00 uur. In het jongerencentrum kun je gamen, tafelvoetballen en gezelschapsspellen spelen. Iedere zaterdag kan er de hele middag en avond gebruik worden gemaakt van de gymzalen. Af en toe organiseren jongeren een FIFA toernooi, voor de winnaars zijn er dan cadeaubonnen. Er wordt vaak samen gegeten en iedereen die voor het eerst komt wordt goed opgevangen en welkom geheten.
Girls Only
Een ontmoetingsplek voor meiden uit de wijk Vathorst, die samen komen om mee te doen aan leuke meiden activiteiten in combinatie met voorlichting. Wij willen de meiden bewuster later worden over welke thema’s er allemaal spelen tegenwoordig, hun steviger in hun schoenen te laten staan en voor zichzelf opkomen. De onderwerpen die wij aanbieden zijn onderwerpen waar ze zelf mee te maken krijgen tijdens hun pubertijd. Niet alle kinderen krijgen vanuit huis voorlichting mee.
Multiculti Kitchen
Dit is een kookactiviteit voor de jongeren, iedere week komen wij samen bij de Bron in Vathorst en maken samen lekkere maar vooral gezonde gerechten uit verschillende landen. Wekelijks posten wij foto’s en video’s op onze instagram. Hierbij leren de jongeren om samen te werken, hygiëne in de keuken, en een stukje huishouding, dit omdat ze ieder week de tafel dekken, afruimen, afwassen en inruimen.
Theekransjes voor moeders
Theekransjes voor moeder is voor moeders die behoefte hebben aan samenzijn en delen met andere moeders, in een laagdrempelige setting. Verbinding en oprechte aandacht, daar gaat het om.
Community Kidscafé
Het Kidscafé is een ontmoetingsplek in Vathorst voor kinderen van 5 t/m 10 jaar waar we elke week leuke creatieve activiteiten organiseren!